14 February 2017

NEW SEMESTER


Bismillah. Haaaaa tu diaaaa new semester bak hang. Makanya 11 February 2017, berakhirlah cuti semester 1 aku selama sebulan. "Apa je kau buat Jaa cuti sebulan?" .. Hehehe tanya aku buat apa? Seorang Aleeza tak mungkin lah belajar memasak haha. Aku ada lah kerja ambil upah buat project orang sediakan flyers, slide, so on.. Boleh lah cari duit buat bayar bil telefon sikit :P .. The rest of the days? Haaaaaa aku siapkan ambil lesen motor aku yang dah tergendala sejak bulan Julai 2016 fuhh fuhh!!!

Amacam lesen? Alhamdulillah. Dah berjaya lulus motor dengan sekali percubaan. Cuak gilaaa masa lalu titian as-sirat (gurau) hihi.. Sebab sebelum ni kalau belajar motor for the first round lalu titi mesti jatuh. TAK PERNAH TAK JATUH. Masa hari kejadian ujian JPJ tu aku bersyukur sungguh! Maka secara rasminya, aku dah ada lesen motor kereta (B2 and D) YEAYYYYYY! *over*

Tak sah kalau tak baking cake kalau cuti panjang! Mesti punya nak membaking. GOD I LOVE BAKING SO MUCH! haha percubaan pertama aku, buat puding karamel, puding roti, congo bars, last but not least Oreo Cheese Cake ! This one memang aku puas hati sangat dengan air tangan sendiri. Resepi aku mintak dari one of my classmate (adriana). Thankyou! Nak rasa? maka boleh lah buat tempahan yee hehehehe..

Dan masa tengah bercuti tu juga lah result final exam semester 1 keluar! HAHAHAHA aku bersyukur dengan result yang aku peroleh. Hmzzz selari dengan usaha aku yang tak nampak usahanya pun! (you know what I meant). At least melepasi target aku which is 3.20 . Aku bukan macam student lain target 4.0, dean list, whatsoever. Bagi aku, biar aku target yang aku rasa semampu diri aku. Untuk 1st semester ni, cukup setakat ni. haha will try to gain more and improve it. InshaAllah :)

N E W    S E M E S T E R    ? ? ? ? MashaAllah boleh pengsan tengok kepadatan jadual. Kalau semester 1 dulu banyak gap, tapi kali ni *geleng kepala* .. Hahaha Tapi takpe, kita cuba tengok dulu mampu tak aku harungi semester baru ni? Nak tahu? Wait for my next entry. Maybe 3 months later hahahahaha Till here ! Goodbye and xoxo :*



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)