02 September 2016

Minggu Mesra Mahasiswa ( MMM ) UTM Skudai


Yeahhhh i am officially a student of University Teknologi Malaysia, Johor !!! wahhh rasa macam baru semalam habis SPM hihi over. So... what im going to story here about this fvcking tired week evahhhh!!! Aku rasa kat matrik pun tak penat macam ni. Meh sis nak bergossip sikit..

First-2 masa berkumpul dalam dewan sri resak, dah boleh nampak bilangan lelaki lebih ramai berbanding wanita WOWW okay. kalau zaman masa aku sekolah rendah, cikgu banyak bercerita dekat Universiti nanti lelaki hanya 1/10 dari bilangan perempuan. Tolong jangan percaya. dusta belaka hakikatnya memang full of boys sampai kau rambang mata nak pilih kahkah *gurau*

Ok. MMM ni adalah minggu hidup kau akan di 'kawal' rapi oleh kakak-2/ abang-2 senior iaitu crew MMM tersebut. So far diorang just nice, friendly and loving. Yes maybe diorang akan nampak a bit mengongkong kehidupan korang sampai you have no time to wash yr clothers, etc. But babe, its just for a week.

Okay lets imagine. Crew Kolej tak ramai taw. Then diorang kena jaga korang yang beratus ratus ummat. Ingat senang? So jangan dok nak memekak kalau crew-2 ni dok lepas kan kau balik bilik pukul 1/2 pagi. Normal thing kot. Plus kau akan rasa seronok dengan adanya abang-2 yang conduct untuk berlawan cheers between colleges. 

Penat? Memang sejujurnya aku sangat penat. Jadual sangat padat as I have stated above, kau nak basuh baju pun takde masa. huhu.. Plus dapat pulak Blok kediaman aku yang mesin basuh nya rosak. Menyental lah kau baju yang dah terkumpul seminggu tu. So my advice here, baju tidur tu jangan tukar setiap malam hihi. dalam bilik je kot, roomate je yang tau. halah halah ;P

Makanan? so far Alhamdulillah sedap dan mengenyangkan. Kalau KTDI ni makan kat cafe Makngah. Biasanya minggu MMM makanan dah disediakan kat Dewan Makan. So penjimatan di situ for uolls selama seminggu. Tapi tak tau lah kalau perut korang spesis GST Najib, memang menelan aje lah keje nya, ops maaf terpolitik hahaks!

Apa lagi ye? Actually takde lah teruk sangat sangat MMM ni. Alahhh dah 19 kot. Jangan lah ada masalah sikit terus ngadu kat parents. Pastu parents nak report polis. Comeonnnn!!!!! You're 19 ok. be matured, be independent. Apa yang aku belaja da masuk U ni, jadi lah seorang yang peramah. Tegur je semua orang. Start the conversation first. If you keep waiting for somebody to greet you 1st, then just wait for it untill yr graduation day! hahaha. OKay thats all. 

Wish me luck for the new chapter of life. 

#UTMSanjunganBangsa
#IAMKTDI
#UTMAwesome

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

0 Comment:

Post a Comment