18 May 2016

Alumni KMPh ??


Halooo :D yeay I am officially be an Alumni of Kolej Matrikulasi Pahang *eh ko ni takyah nak alumni sangat* Haha..tapi aku malas nak membebel pasal KMPh eh pi lantak lah. Dah berakhir segala kesengsaraan kat sanaaaa hewhew. eh takde lah mana ada sengsara, acah jek. hiks

So, apa kau buat habis Matriks ni? aku? hehe aku macam biasa duduk rumah, makan, tido, belajar baking and repeat. Kerja? Oh so bad no such thing for me. My parents tak bagi iols kerja. Katanya, belum tiba masanya. So aku ikut je memandangkan duduk rumah pun duit asyukk hihi..Sekarang tengah tunggu masa nak mulakan ambil lesen.

Eh kesiannya baru nak ambil lesen? eh iye lah kesian kan? Sepatutnya aku ambil lesen on last year. Tapi ada gangguan kesihatan, so terpaksa lah tunda sampai lah aku habis Matriks ni haaa. Aku on the way ambil lesen motor + kereta. Doakan aku okay ;)

Baru-2 ni result UPU keluar and I got an interview. Course Psikologi dan Pendidikan in UMS. Oemji aku in dilemma nak pergi ke tak IV ni sebab aku macam tak yakin aku mampu jadi a great kaunselor. Eh diri sendiri pun low self confident lagi acah nak kaunseling orang, yedokk??? hahaha apa-2 pun aku cuba yang terbaik ;)

Hidup aku sekarang? Alhamdulillah bahagia. ;) bila kawan2 ramai mengadu tengah bersedih, putus cinta whatsoever, kadang aku rasa takut. Takut aku pun akan rasa benda yang sama. Who knows? Bukanlah aku tak pernah rasa semua tu, tapi untuk merasai balik segalanya aku rasa aku tak cukup kuat. Cukuplah dulu cinta aku tak terbalas dan sakit dia huishhh tak payah lah cakap haha malu malu ;P ekeke but now aku dah ada 'dia' ;)

For girls out there, I just wanted you to know and feel by yourself. Kalau orang yang kau sayang dan cinta tu tiba-2 berpaling arah towards other girls. Apa kau rasa? Aku yakin kau pun taknak rasa sakit dan aku mohon kau pun pepandai lah jaga hati perempuan-2 lain. Kalau kau dah tau si lelaki dah ada yang lain, kau jangan melayan. Tepuk sebelah tangan takkan berbunyi else tangan kau memang dah gatal nak jugak main tepuk amai-2 dengan lelaki tu hahaha! lols

Ehh tu selingan je taw. Jangan lah serious sangat. Andai kata kau baca post ni and kau terasa hati, aku minta maaf. Tapi aku cakap benda yang betul. Tak salah kan? eh okay la Mak dah panggil suruh turun dapur. eh acah je haha OKay bye ;) 

Goodluck adik2 yang nak sambung belajar. Make the best choices okay ;) mwah

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)