05 July 2015

Ramadhan-18


Bismillahirrahmanirrahim.. ;) pejam celik pejam celik. Haaa dah ramadhan ke-18 pun. Rasa macam cepat sangat masa berlalu. Few days to go for Aidilfitri yeayy tak sabar nak balik cuti. haha !!

"Weh Ijaa kau kan student matriks, ada masa eh nak update blog je"

Well said, aku tak lah selalu menghadap laptop ni berblogging je. Cuma minggu ni aku rasa free sikit lah since the homeworks given ada yang aku siap kan awal sikit. Ada jugak yang aku biar kan terbengkalai memandangkan due date lama lagi. HAHA tolong jangan tiru sikap aku yang suka menangguh kerja ni. Otak aku cuma perlu lebih rehat untuk minggu ni hihi.

Puasa tahun pertama di Kolej Matrikulasi Pahang is doesn't a matter for me. 'Tahun pertama' wah bunyi macam aku akan stay lama je kat sini. Aisehh memang akan jadi puasa terakhir di sini memandangkan aku pun Pelajar Satu Tahun (PST) je kat sini haha! Oh yaaa why I said it doesn't a matter for me because the years before pun aku memang akan berpuasa berjauhan dari keluarga ;')

2010 aku sekolah asrama. So for sure memang dapat berpuasa dengan keluarga berapa hari je kan. Walaupun masa tu my boarding school was just few kilometres from home luls ;P And then 2011 untill 2013 aku duduk dengan Mak dan Abah. And it's heaven sangat dapat luang banyakkkkk masa dengan Mak Abah. 2014 aku kembali berjauhan dengan Mak Abah. Aku tinggal di Negeri Sembilan while my parents were still in Sabah.

So bagi aku bersahur seorang diri dengan hanya menjamah sebungkus biskut atau mungkin segelas air kosong, perkara biasa. Hidup anak perantau kan haha! But for me berpuasa sebagai student matriks a bit harder than before. Because of penat dengan kuliah, dengan assignment belambak, dengan kena berjalan naik tangga tinggi-2. Oh itu sangat satu ujian yang cukup besar. 

"Hekeleh relax ah setakat berjalan je kot"

Yelah memang lah 'berjalan je'. But have to walk in fast motion so that kita akan sampai kelas dulu sebelum lecture. Got it? setakat berjalan macam pergi pasar tu I tak kisah pun haha. Tapi penat jugak kan? Sebab berjalan guna tenaga. hiks. 




This is me during the rehearsal for Kemahiran Dinamika practical. Tugas aku as a presenter. Since aku pernah pegang title 'budak bahas' meski untuk setahun. But at least aku ada pengalaman untuk beridiri depan orang ramai. So I volunteer myself untuk jadi presenter. Aku just mendeklamasikan sebuah sajak. 

For me ni lah kebaikan yang aku peroleh daripada apa yang aku pernah sertakan diri (bahas). Before this I'm type of human yang takut nak berdiri in front of others. Lack of self confident. LOSER. Tapi aku rasa bahas mengajar aku erti keberanian untuk berhadapan dengan orang ;) See? Semua yang kita pernah lalui ada hikmahnya.

Okay aku rasa dah cukup panjang entry aku untuk kali ni. Till then, see you in the next post! bye..

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

04 July 2015

Because People Change


...But memories stay ;) bila kita semua dah buat haluan masing-2. And for sure we will make new friends aite? Thats lead to the changes of people. 

Yang dulu nya kata "akan bersama", kini mana perginya?

Yang dulu nya kata "keep in touch tho", then where's the touch?

Yang dulu nya kata "jangan lupa aku", so ingat lagi ke sekarang? ;)

Aku pegang pada prinsip hidup sendiri. "If people want to stay, then stay. If u wanna leave, have a please". I am not a king to controll others life. Each of us has our own choice aite. Bebh, I wanna told ya. Kalau mungkin kau dah tak rasa bahagia dengan aku, then tell me. Im okay and I accept it. But please I won't you just go without telling me anything. 

And now u're confusing me. Yep I know kita 'kawan' ;) Istilah kawan tu ter sangat hina aku rasa antara kita. Bcos of when people ask me "Z? SIAPA TU? PAKWE EH?" I dont even know how to respond it. U're not my boyfriend. But you know aite that I love you. So what else can I answer them other than " Yes he is my boyfriend" ??

Aku cuma taknak berharap pada yang tak pasti. Just imagine, right now I am very loyal with you. But how if someday u've already meet someone else. And that time you remind me about 'US' that we're just 'friend'. haha Kau rasa apa aku akan rasa that time? Hmmm ;)

Tolong.. Sayang katakan sayang. Tidak katakan tidak. Thats all I wish. Salam.

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)