20 July 2014

New life. Again...


Bismillahirrahmanirrahim :)) nowadays, too much tragedy happened to our country . Pasal MH370 , MH17 , and the one happened Sabah di serang semula dengan tentera sulu . Ni semua dah dirancang lebih awal oleh Allah SWT . What can we do just praying for the best and for the peace . Al-Fatihah for all victims. Hmm one that i worried the most is about Felda Sahabat, Lahad Datu Sabah already got arahan untuk perintah berkurung . My parents were there . How was their life there ? Is anything okay ?

Mum, dad. For every second in my life Im always waiting uolls for a come back . I just cant imagine the situation there tho before this ive face the same situation . My prayers always be with you . I miss you . I have too much things to be think . I have to face too many problems . I need both my parents beside me . To give me the strengthen . To give me the supportivement . I could not stand to face all these on my own . Bcos I know i am weak . 

I have to pretend like Im okay all the time . Tho inside there is too much load i have to carry by self . Hmm . On 25th of August ive to stand for SPM trial . I didn't ready for this . All i can do is Pasrah . Haha how weak am I . Okay I think I dont have to story every little things 'bout my life . Till then . Bye :))

"Allah bersama orang yang hendak bersamanya"

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

05 July 2014

Ramadhan ❤️


Bismillah :) harini ((5july14)), genaplah umat islam jalani ibadah puasa untuk hari ke-7. RAMADHAN. Aku ada banyak pengalaman berpuasa kat negeri orang, tempat orang, rumah orang, keluarga orang. Haha kalau dulu aku berpuasa di Lahad datu, sabah yang mana berbuka lebih awal dari semenanjung, sekarang dah tak. Sebab sekarang dah stay Negeri 9 😊

This will be the 2nd year aku tak berpuasa dengan family and sibling. First year masa tahun 2010 sebab sekolah asrama. Tapi masa tu tak lah terasa sangat sebab mostly every two weeks kot aku berbuka dengan family. Maklumlah rumah dekat dengan sekolah masa tu kan. Hihi tapi berlainan dengan puasa tahun 2014. 7 ahli dalam keluarga dan semua berpecah-belah tempat berpuasa. Emak dengan Abah dekat Sabah. Akak, Fahmi and Apis dekat Batu Pahat, Johor. Angah dekat Senawang,n9. While me dekat Serting,n9 😊

Sedih? Haha tak payah tanya aku rasa semua orang faham kan bila hidup jauh family. Maybe people will be like "helekeh gedik je engko tak boleh jauh keluarga" well said . Hmm engko tak paham perasaan cemburu tengok orang lain berbuka dengan family masing-2. Engko tak faham aku mohon jangan banyak bunyi. Aku bersyukur sebab ada adopted family ((yun's family)) berbuka sama-2. Bahagia rasa. Nak nak bila masakan Cik Din dah lebih kurang masakan abah. Memang dapat kurangkan rasa rindu ni :'))

Kadang-2 bila fikir balik, menyesal ke aku buat keputusan ni dulu? Menyesal? Haha dalam kamus hidup aku takde erti menyesal. Aku yang pilih so i have to face this. Aku sometime just rasa terkilan dengan some ppl yang tak boleh nak faham perasaan aku bila sesuka hati nak cakap itu ini pasal aku like "cembeng" and so on. Aku tak mintak banyak. Kalau tak mampu nak selami and fahami perasaan orang. Tolonglah jangan menyakiti. Kau tahu tak hati orang dah beracun kenapa kau perlu simbah asid pe bagai semua lagi? Hah?

Hish kan dah ter-emo. Actually aku tak nak update banyak tapi di sebabkan dah lama tak update blog so makanya aku rasa syok pula dok menaip. Gila haha. Okay I wish aku dapat berbuka puasa with my whole family tho sehari pun jadi lah :') mana lah tahu tak sempat kan. Lagipun sekarang ni tengok berita sana sini pasal mati. Hari ni hari mereka. Who knows tomorrow will be ours. Heee okay bye



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)