27 November 2013

PENDUSTA CINTA !

Bismillahirrahmanirrahim (; PENDUSTA CINTA . Harini aku rasa ter rajin untuk update blog dan dalam otak aku hanya terbayang satu title yang aku rasa cukup best HAHA ! Mungkin best bagi aku je la . Aku kesah apa . Pendusta . Korang tahu apa itu pendusta ? Pendusta adik beradik penipu tapi dia lagiiiiiiiiiiii teruk . Itu dari persepsi aku . Setiap orang lain persepsi rite . Okay . Aku nak create satu cerita . Tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia (; take it easy okay ? hanya sebagai perkongsian .
Ada satu kesah . Seorang lelaki , yang pemalu , pandai , baik , dan memang di kira lelaki mithali lah . Aku gelarkan sebagai N . Dia mula kenal dengan seorang perempuan merangkap rakan sekelasnya , iaitu A , pada awal tahun . Awalnya , mereka hanya rakan biasa . Hari demi hari , bulan demi bulan mereka menjadi semakin akrab . Mula timbul perasaan suka dalam diri A pada N . A tidak tahu bahawa N sudahpun berpunya .  
Sehinggalah satu hari, girlfriend N , iaitu S , muncul kan diri dia dan memperkenal kan diri dia sebagai awek N . A mula kecewa . Insan yang dia taruh harapan rupanya sudah berpunya . Tapi A redha . Semakin lama A mula rapat dengan S . A juga menjadi orang tengah antara N dan S kalau mereka ada masalah or else . Memang A dan S dah macam kakak dan adik .  
Sampai satu masa , N mula berubah hati pada A . Tak tahu sebab apa . Mungkin sebab A yang terlalu caring pasal dia maybe . haha . N minta couple dengan A sedangkan masa tu N masih lagi in relay with S . A tak nak terima pada awalnya . Sebab dia taknak S benci pada dia . Tapi N tetap berkeras nak A . A terpaksa ugut . Kalau benar N ingin kan A , tinggal kan S . Tujuan A buat macam tu hanya nak tengok sejauh mana N suka pada dia . Dia sangat tak sangka N tinggal kan S semata-mata untuk bersama dengan A.  
Akhirnya , A dan S bersama . Awal hubungan mereka sangat bahagia walaupun ada hati yang menangis . A tahu dia bersalah sebab merampas N dari S . Tapi A terima N kerana dia rasa bersalah sebab N tinggalkan S semata-mata untuk A . Kiranya A terima N sebab rasa bersalah lah . S pula mula tidak menyukai A . Kalau sebelum ini diorang selalu bertegur sapa . Tidak selepas A dan N bersama . A tahu S sangat sakit hati . Tapi A pun taktahu nak buat apa sebab bukan A tak cuba pertahankan relay mereka . A dah banyak kali nasihatkan N supaya jangan tinggalkan S tapi N berdegil .  
Hari demi hari hubungan A dan N semakin pudar . A seorang yang friendly dan most of her friends lelaki . Satu hari ni , N terlampau cemburu dengan A hanya kerana A on the phone dengan kawan lelaki dia . N terus putuskan hubungan dengan A walhal hubungan mereka masih putik jagung . Baru sahaja beberapa minggu . A tak mampu buat apa-2 dan dia terima je .  
2 hari selepas mereka berpisah , A dapat tahu bahawa N dan S sambung semula relay mereka . Ya Allah betapa peritnya hati A masa tu . Permainan apa yang mereka lakukan .? Setelah janji-2 manis N taburkan pada A, berjanji akan setia dengan A , sekarang dia pergi meninggalkan A dan berbahagia bersama S . Ya Allah hanya Tuhan sahaja yang tahu apa perasaan A pada waktu tu . A rasa tertipu ! A rasa di permainkan dengan pendusta itu . Sekarang N dan S sudah bahagia atas penderitaan A . A kesorangan . A kesepian . A sangat kecewa di permainkan sebegini rupa . Dengan mudah N meminta cinta A , dengan mudah juga N mendustai A . Ini lah yang di namakan SANDIWARA CINTA
Okayy maka tamat lah cerita si Pendusta Cinta :D haha ! banyak pengajaran daripada cerita ni . First , jangan gembira atas derita orang lain . What u give u getback . Macam A , dia dah rasa apa yang S rasa . Second , LELAKI jangan mempermainkan perasaan perempuan . Jangan mudah menabur janji dan memberi harapan pada perempuan . Third, mohon lelaki HARGAI lah perempuan . Ingat wahai lelaki , hari ini kau memperkotak katikkan perasaan perempuan , tidak mustahil satu hari nanti perkara ini terjadi semula pada diri mu . Forth, perempuan jangan mudah termakan janji-2 manis lelaki. Manis di mulut pahit di hati ! Fifth, lelaki kalau kau rasa tak mampu untuk menyayangi awek baru kau , jangan kau bercinta . BODOH ! haha 
Sekian sahaja , terima kasih :)

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

8 Comment:

Anonymous said... Reply To This Comment

your experience?

Anonymous said... Reply To This Comment

Org mcm N dan S tu patut direjam sampai mati. Kalo aku lah yg kena, mmg aku cincang2 dua ekor tu. Serupa binatang. Tak tau nak jaga perasaan org. Mcm saitooon

Leeza Zailan said... Reply To This Comment

Haippp Cik Anon haha . relax ahh ni rekaan je kot . jangan emotional :) Thanks for feedback

Anonymous said... Reply To This Comment

Aku rasa en padan lah muka si A tu. Dah gatal2 rampas N dari S lepas tu aca2 friendly sampai nak otp dengan lelaki kenapa. Memang patut N clash dengan dia.

Leeza Zailan said... Reply To This Comment

Haha yup A tu pun salah sebab dia merampas. tp A couple dgn N lepas diorang clash :D lupa nak cakap. A otp dgn ex classmate haha k k ehh jangan emo emo haha relax ahh .

Anonymous said... Reply To This Comment

Si S dan N tu mmg jahat betul lah. Kalau sy lah jadi A, mmg sy tanam hidup2 si S dan N tu. Kesian A. Tak pasal2 ke mangsa 2 ekor tu.

Leeza Zailan said... Reply To This Comment

Cik Anon , :) haha takpe lah . let them :) moreover I buat post ni bukan nak start the war . Orang tak matured memang fikiran dia low sikit :)

Post a Comment