29 November 2013

Final Year Result


Bismillahirrahmanirrahim (; Now dah cuti and result dah pun keepin at SAPS . Act, aku dah check result a week ago tapi still tak complete . And today , aku check semula and yeahh . Semua markah dah pun di masukkan dan sama je aku rasa hahaha ! Before this, aku no. 6/23 dalam kelas and 28/321 dalam tingkatan . O.o terok nyehhhhhhh . Tu sebab ada markah belum masuk lagi haha . 


Lihat lahh result ku pelbagai huruf ada . From A to G complete kau ! Eh 'E' takde hahah . Okay memang aku rasa sangat hambarrr result final year ni . And aku rasa lebih teruk berbanding exam-2 sebelum ni -..- Yes aku akui memang aku banyak main-2 Form 4 ni . Haha ! And aku takde study pun untuk final exam ni kahkahkah . 
Me - Mak, Ija punya result akhir tahun dah keluar
Mum - Berapa ?
Me - 2 gagal
Mum - Haaa tu lah kau banyak main . Blablablabla ~
Haaaaa itu dehh ! Mula dah tugas sebagai penceramah bebas . Aku tadah telinga je lah dengar . Memang salah sendiri kot . Huuu Heyyy Come On Leeza !! Next year dah SPM . Kau punya result bukan main terok . Macam mana lahhhh ! Aduhaiiii . Pening aku fikirkan diri sendiri . haha ! 

AKU NAK 9A+ SPM !!!



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

28 November 2013

Remind Me . . .



Haaa the pic above , remind me of someone :') Farish Hafizi Abdullah . Huwaaa ! Might be crying ritenow haha . Act , tadi scroll TL and nampak satu account ni guna tweetcon pic ni . And I was like "Ouhh what the fish! That pic yang Farish pernah guna as profilepic kat FB" Haha lols okay . Its almost 2 years ago and I still remember him . Huuuu !


See the date ? November 2011 ! Weyhh Im still keep our screenshot conversations ! Aihh -..- That time awak cakap aku ada A . Haha You mean A for Aidil huu . Tapi aku cover cakap A for Aleeza haha okay lawak :'D


Hahaha gedik nya dia . Ahhhh Aku rindu diaa . Dia yang takkan pernah kembali lagi kat aku . Dia yang takkan pernah wujud lagi . Dia yang takkan pernah kembalikan kebahgiaan aku yang dulu :') Farish , I miss you biy :' Kita selalu chat sampai pagi-2 buta kan . Ada tu kita tak tidur sebab kita exchange our story . And lot of story kita cerita kan . Haha best nya masa tu .

Tapi sekarang tinggal kenangan je awak haha :' RIP hahaha . The moment bila aku tahu perkara sebenar , kau tahu tak aku sakit . Jatuh sakit weh bila tahu benda sebenar . Aku bongkarkan segalanya lepas aku jumpa blog puaka tu . Since that kau hilang kan diri . Kau terus hilang . Kegembiraan aku hilang weh hilang ! :' haha . That day aku muntah-2 , demam sampai tak boleh bangun . Ahhh nampak tak betapa sakit nya kehilangan kau . Haha


Aku rindu panggilan tu . Aku rindu nak panggil kau "Biy" haha :' weh sedih nyaa bila ingat semua ni . Awak tahu tak since the day kita lost contact , gaya dan cara penulisan aku macam awak . Like that lahh . Noktah jarak-2 . . haha ! Itu je maybe yang aku bawa sampai sekarang . Parish si dolphin , aku rindu kau . Haha kenapa over-feeling aku malam ni . Why leeza why why why ! Aihhh . Dear abang Jun Haa , please . Can u be my Biy Farish ? Haha okay only Yun know what I mean about . Hahaha okay :'


Farish , Leeza Miss You :' Bye 

Throwback by , lalarish


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Midnight


Bismillahirrahmanirrahim :) Midnight ? haha baru jam 12.14 pm kot but who cares ? Choiii . Usually at midnight what people going to do hah ? Actually I'm just felt sooooo bored -..- Tbh , aku dah tak tahan duduk Sabah . Bukan sebab apa . Err Aku dah tak tahan menanggung rindu sayang muah muah dekat my siblings , friends , cousie and my whatever haha .

Im not sure bila lahhhhh barang ni nak angkat . Fyi , aku dah masuk kotak segala buku-2 sekolah aku masa sebelum start cuti lagi . Ewahh bukan main lagi yeee semangat hahaha ! My friends at Seri Jempol always asking me . "Bila nak pindah bila nak pindah" and you know what ? Hell ! I dont know lah ! haha . Kalau aku berkuasa , saat ni juga aku dah angkut all my stuffs ni haa . Tapi siapa lah aku ni . Hanya insan yang lemah . Gituu ~



*Gambar tahun lepas* haha

Haaaaaaa okay aku terlalu rindu diorang semua . Rindu rindu rinduuuu ! Nak nangis je rasa kenapa aku tercampak sorang-2 kat Sabah . Haha tak kesah lah tapi aku dah rasa macam mana kehidupan anak tunggal dan sangat heaven okay ! Kau mintak je apa kau nak semua kau dapat . Haha itu je lah yang best >_< And and and actually aku taktahu nak taip apa lagi . 

Tadi aku ada publish satu post ni , tapi entah ada lah Hamba Allah yang tak berpuas hati dengan aku haha . Dah berbaur pergaduhan je comment post aku tu . Okay itu sangat menajiskan blog aku . Haha ! So terpaksa aku save as draft balik . Just aku takmo bergadoh dengan orang dah beno nya . Malas malas malas . Naik form 4 ni aku kuat bergaduh betul . Pelik nengok nya hahaha . Well jahat kan :D

Just kat sini , aku nak mintak maaf lah pada Cik Unknown-2 yang comment kat previous post aku kan . Yaaa I know who u're dan aku tahu kau mesti nak back-up kawan kau haha :) sokay lah . Dont mind pun apa kau comment asal kau rasa puas dapat sakitkan hati aku :) haha AKU MINTAK MAAF pada yang rasa diri dia dalam situasi cerita rekaan aku tu .

What else I'm going to write . Hurmm hurmm . My result for final exam already keepin at SAPS . And i'm very disappointed with myself . Huwaaaa I dont know why my result is sooooo damn shit terok eahh ! Haha . But sokay lah aku memang banyak main form 4 ni haha . Memang setimpal lah tu usaha dengan result haha ! Aku nak kekal kan 7A aku masa PMR kat SPM and kalau boleh plus plus 2 subjek lagi haha . In Sha Allah Aminnn :D Okay I think thats enough for tonight . To be continued on the next day kay bebeh . Bye ~

By the gemok gedempol gegurl, LALA !
*berat aku 43 kg sekarang haha!*






Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

27 November 2013

PENDUSTA CINTA !

Bismillahirrahmanirrahim (; PENDUSTA CINTA . Harini aku rasa ter rajin untuk update blog dan dalam otak aku hanya terbayang satu title yang aku rasa cukup best HAHA ! Mungkin best bagi aku je la . Aku kesah apa . Pendusta . Korang tahu apa itu pendusta ? Pendusta adik beradik penipu tapi dia lagiiiiiiiiiiii teruk . Itu dari persepsi aku . Setiap orang lain persepsi rite . Okay . Aku nak create satu cerita . Tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia (; take it easy okay ? hanya sebagai perkongsian .
Ada satu kesah . Seorang lelaki , yang pemalu , pandai , baik , dan memang di kira lelaki mithali lah . Aku gelarkan sebagai N . Dia mula kenal dengan seorang perempuan merangkap rakan sekelasnya , iaitu A , pada awal tahun . Awalnya , mereka hanya rakan biasa . Hari demi hari , bulan demi bulan mereka menjadi semakin akrab . Mula timbul perasaan suka dalam diri A pada N . A tidak tahu bahawa N sudahpun berpunya .  
Sehinggalah satu hari, girlfriend N , iaitu S , muncul kan diri dia dan memperkenal kan diri dia sebagai awek N . A mula kecewa . Insan yang dia taruh harapan rupanya sudah berpunya . Tapi A redha . Semakin lama A mula rapat dengan S . A juga menjadi orang tengah antara N dan S kalau mereka ada masalah or else . Memang A dan S dah macam kakak dan adik .  
Sampai satu masa , N mula berubah hati pada A . Tak tahu sebab apa . Mungkin sebab A yang terlalu caring pasal dia maybe . haha . N minta couple dengan A sedangkan masa tu N masih lagi in relay with S . A tak nak terima pada awalnya . Sebab dia taknak S benci pada dia . Tapi N tetap berkeras nak A . A terpaksa ugut . Kalau benar N ingin kan A , tinggal kan S . Tujuan A buat macam tu hanya nak tengok sejauh mana N suka pada dia . Dia sangat tak sangka N tinggal kan S semata-mata untuk bersama dengan A.  
Akhirnya , A dan S bersama . Awal hubungan mereka sangat bahagia walaupun ada hati yang menangis . A tahu dia bersalah sebab merampas N dari S . Tapi A terima N kerana dia rasa bersalah sebab N tinggalkan S semata-mata untuk A . Kiranya A terima N sebab rasa bersalah lah . S pula mula tidak menyukai A . Kalau sebelum ini diorang selalu bertegur sapa . Tidak selepas A dan N bersama . A tahu S sangat sakit hati . Tapi A pun taktahu nak buat apa sebab bukan A tak cuba pertahankan relay mereka . A dah banyak kali nasihatkan N supaya jangan tinggalkan S tapi N berdegil .  
Hari demi hari hubungan A dan N semakin pudar . A seorang yang friendly dan most of her friends lelaki . Satu hari ni , N terlampau cemburu dengan A hanya kerana A on the phone dengan kawan lelaki dia . N terus putuskan hubungan dengan A walhal hubungan mereka masih putik jagung . Baru sahaja beberapa minggu . A tak mampu buat apa-2 dan dia terima je .  
2 hari selepas mereka berpisah , A dapat tahu bahawa N dan S sambung semula relay mereka . Ya Allah betapa peritnya hati A masa tu . Permainan apa yang mereka lakukan .? Setelah janji-2 manis N taburkan pada A, berjanji akan setia dengan A , sekarang dia pergi meninggalkan A dan berbahagia bersama S . Ya Allah hanya Tuhan sahaja yang tahu apa perasaan A pada waktu tu . A rasa tertipu ! A rasa di permainkan dengan pendusta itu . Sekarang N dan S sudah bahagia atas penderitaan A . A kesorangan . A kesepian . A sangat kecewa di permainkan sebegini rupa . Dengan mudah N meminta cinta A , dengan mudah juga N mendustai A . Ini lah yang di namakan SANDIWARA CINTA
Okayy maka tamat lah cerita si Pendusta Cinta :D haha ! banyak pengajaran daripada cerita ni . First , jangan gembira atas derita orang lain . What u give u getback . Macam A , dia dah rasa apa yang S rasa . Second , LELAKI jangan mempermainkan perasaan perempuan . Jangan mudah menabur janji dan memberi harapan pada perempuan . Third, mohon lelaki HARGAI lah perempuan . Ingat wahai lelaki , hari ini kau memperkotak katikkan perasaan perempuan , tidak mustahil satu hari nanti perkara ini terjadi semula pada diri mu . Forth, perempuan jangan mudah termakan janji-2 manis lelaki. Manis di mulut pahit di hati ! Fifth, lelaki kalau kau rasa tak mampu untuk menyayangi awek baru kau , jangan kau bercinta . BODOH ! haha 
Sekian sahaja , terima kasih :)

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)