01 April 2013

Tertipukah saya dengan ZALORA ?


Tadi saya buka-2 je dashboard , nampak entry Kak Lulu baru update . Dan amat amat amat lah tertarik nak baca entry Kak Lulu tu sebab ada nya perkataan ZALORA . Lebih-2 lagi bila saya baca je title entry tu . Pengalaman Mengecewakan O.o I'm a bit shocked actually . Err . Lepas saya baca entry tu je rasa macam Arghhhhh ADAKAH AKU MANGSA PENIPUAN ????

Let me explain why I wrote entry like this . As well u know in my previous entry [ here ] , saya dapat voucher Zalora . That post was created on 25 March 2013 . On that night , saya pun usyar-2 barangan Zalora dengan semangat nya ! Dan malam tu jugak saya dah buat order confirmation . Saya order peplum blouse berharga RM **.** . Memandangkan harga baju tu tak melebihi RM50 , so saya hanya perlu bayar kos penghantaran RM10 sebab saya tinggal di Sabah . Dalam masa 24 jam , selesai buat pembayaran segala . 

Today, 1 April 2013 . Saya masih lagi BELUM MENERIMA barangan yang saya order . Mygutchiee . Cuba awak-2 kira dah berapa hari tu yee ^^ 7 hari kan ? kekeke xD Kalau post coklat, rasanya BERKULAT dah coklat tu kan. emm . I still didnt get my stuff . Walhal saya ada baca , jika penghantaran ke Sabah / Sarawak dalam masa 4 atau 5 hari sahaja . Tapi sekarang ? Haiiii takkan nak tunggu 1 bulan dulu kot :3 kekeke . . 

Apa yang saya nak cakap kat sini . Bukan nya nak memburukkan ZALORA . Tu bukan niat saya . Saya berfikiran postif tentang ZALORA . Kalau tidak saya takkan berani order-2 barang online ni memandangkan saya pun sekolah lagi kan . Actually , saya nak mintak penjelasan daripada yang pakar tentang hal ini :'( Pity me . Saya hanya takut tertipu -_- err . Saya dah email ZALORA tapi masih belum ada jawapan atau sengaja di abaikan email itu? kekekee gurauu gurauu :*. heee Anyone ? 


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

3 Comment:

~didiey~ said... Reply To This Comment

mungkin 4 5hari tu bermakna 4-5 hari bekerja kowt..tolak sabtu ahad.

tapi email yg dia xbalas tu xtaulah pulak kan. sebab setahu akak, online shop mcm tu akan balas email within 24hours je

Aleeza Zailan said... Reply To This Comment

@~didiey~ heee. yg tu maybe laa . Tp pasrah je laa haha. Tenkiu kak for the feedback.

nia lee said... Reply To This Comment

I think weekend is exclude the working days thingy but still that's too long to be shipped

Post a Comment