25 April 2013

Segmen 24 Jam : Saya Mahu Header Itu! By Nabila Medan

Assalamualaikum. Saya nak join segmen . Sebab nak header dari kak Nabila Medan >< hihiii

*tekan banner kalau nak join*

Details :

i - Warna : Pink macam blog saya >_<
ii - Nama blog : NOALFA MENAIP
iii - Description blog : Every people have their own story ' leeza-awak.blogspot.com '
iv - Font yang korang nak : Tak kesah 
v - Header 2 

Nak join ? Jom ! tamat pada 26 April 2013 pada jam 10 malam . heeee ~ Semangat nih . harap2 saya bertuah .

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

22 April 2013

Segmen kenalkan diri - CIK i l y

Assalamualaikum . Haii Alfa nak join Segmen . Tanpa bacak merepek , merapu dan meraban . JOM . Just baca dan komen . :*

Tekan banner if u wanna join too 

1. Real name: Noor Aleeza Fatihah Binti Zailan Bin Rosmani Bin Kasmin
2. Nickname: Leeza , Eja , Lala , Alfa , Cottt!
3. Starsign and Age: Capricorn on 26 Dec , I'm 16 years not so old
4. Male or Female: Err I dont know *keliru* Female maybe? Coz myself looks handsome :*

5. Facebook: http://www.facebook.com/leeza.daneyal add me maybe?
6. Website: http://leeza-awak.blogspot.com/ , http://gadisjohorberkacamata.blogspot.com/
7. Twitter: @lalacottt_ , leeza_NAFZ
8. Otherinstagram: lalacottt_ , weChat: lala_zailan

9. Hair color: Hitam berkilau bak bontot kuali and a bit perang :D *ori*
10. Long or short: err I can't tell anyone. Sebab kalau ada lelaki baca, takboleh. Mereka boleh membayangkan panjang nya rambut kita tu. Dari apa yg Alfa belajar memang tak boleh bagi tau hihi :*

11. Loud or Quiet: Pendiam *in the bracket* . Pendiam kalau tiada geng gila . Kalau jumpa geng Im being the louder one hihi
12. Sweats or Jeans: Ofcorz jeans . skinny jeans auwmm auwmmm O.o
13. Phone or camera: Phone are everything for me. Without phone I am still be a person hihi. 
14. Health Freak: err I not understand. But always healthy :) ahhaa
15. Drink or smoke: Drink? Yes I drink only 'halal' water. Smoke ? Absolutely never !

16. Do you have a crush on someone: YES . I have crush on someone since year 2011 till now :)

17. Eat or drink: Both are important for life . So I choose both =D
18. Piercings: Emm Yaa ada lubang tindik. Tapi dah tertimbus hihiii
19. Tattoos: Uuuuu . Lot of tattoos . Just dreaming . Never k never . 

Have You EverBeen in a relationship: Emmm Yes yes ans YESSSSSSSSS :(
Quarrel with someone u like: Haruslahhh~ At first quarrel , lastly in love keke :P

Been in a car accident: Yes. You can read my story here. " Remember this incident "

Been in a fist fight: emm yes with my brothaaaa ~

First Piercing: Semasa umur 1 tahun lebih. Awal kan ? Yaaa I dont know why so early haha!

Best Friend(s): L I M A Z A W . Our blog H E R E 

Award(s): Emm -_- Outta words

Crush: Ehh kat atas dah tanya tadi . Scrool to top back :P

Vacation: France ;) Bonjour ^^ hihiiii

Last Person you talked to: My lovely cat merangkap adik kesayangan :*
Person you texted to: Fadzlen !!! He is my classmate n also crush on him MAYBE
Person(s) you watched movie with: Err last night with my whole family ;) 

Food you ate: Isi ketam + chicken finger . Ngeee makan petang maaa ~
Drink you drank: Dutch Lady Chocolate :* my fav ever hehe

Movie you watched: Seumur hidup tak pernah masuk cinema . Belum cukup umur *my mom said like that*

Song listened to: Kau Sahabat Kau Teman :( Remember him . - The srory HERE -

Thing(s) you bought: I bought a long ruler and an eraser last morning hihi :P

Person you hugged: My lovely mummy . Last morning before going to school. 

Favourite Food: Char Kuew Tiawwwwwww :* muahhh
Drinks: Chocolate , Fresh orange and also SOYAAA ~

Have you ever Kissed in the snow: snow? Dekat malaysia ade ? Tak jumpa lagi hihi
Celebrated Halloween: Nooooo ~ Noooop ~
Had your heart broken: Yes :( lol -_-
Went over the limits on your cell phone: Maksudnyaa ? hahaaa :P
Came out of the closet: Funny hahaha . Ofcorz yesss . With my cousin . Few years ago 

Gotten pregnant: wohooo . Killing myself If I say yes 
Had an abortion: Whattt ? Remember God . Astaghfirullah ~

Done something you've regretted: Yes . Out from SBP Integrasi Jempol . Ouhhh bengong -,-
Broke a promise: Emm yuppp . But with reason !
Hide a secret: I hold secrets of MANY PEOPLE bhahahaa
Pretended to be happy: Alwayss . Just wanna look cheerful . I keep my sadness deep of my self ;(
Met someone who changed your life: Emmm . Buat masa sekarang . Belum lagi hihi .
Pretended to be sick: Hahahaha ! I love this quest . Ofcorz yess . Malas pergi sekolah -_- kekekee
Left the country: Emmm tidakkk .

Tried something you normally wouldn't try: Hohooo . Mencabar kan . Tapi tak suka buat apa yang tidak di sukai .
Cried over the silliest thing: Yesss . I know I'm not enough matured hahaaa . 
Ran a mile: A mile ? wahhh . Saya tak pandai berlari kikikii .
Went to the beach with your best friend(s): Huhaiyy kenangan manis lepas PMR hehee . 


Stay single the whole year: Emm Single ? Whole year ? Just for two years till now hihi . 

Currently Eating: Chicken finger 
Drinking: Dutch Lady Chocolateeeeeeeeeeyyyyy
Listening to: THR Gegar with MEK ZURAAAAA ~ hahaaaa !

Waiting for: Him to text me first . Since zohor -_- errr.

Your future

Want kids: Mestilah nakkk yang comelll lagi lotteeeeeeeeyyyyy :*
Want to get married: Noooo . I wanna baby without married . Lol crazy . Of corz YES !
Careers in mind: I wanna be a teacher for future . In Sha Allah ;)


Which of it is better for boys/girls?

Lips or eye: Beautiful and big eyes like my nephew hihiii . 
Shorter or taller: Emm not too tall and also not too short . Normal setjak bhahhh !
Romantic or spontaneous: spontaneous ofcorz . Romantic ? Blerkkkk . Poyooo semua tu haha !
Nice stomach or nice arm: Nice stomach laaa . hahaha
Sensitive or loud: Loud . ! Like meeee hehehe
Single or relationship: Single make my life perfect hahaa !
Noisy or quiet: Emm I dont know laa . hahaaa 

Have you ever Lost lasses/contacts: Yes . With my ex , Hariz :'( I miss him lahhh
Ran aways from home: Gilaa ? Rumahku syurgaku . Lari dari rumah pergi mana ? Hell ? hahaha !
Hold a gun or knife for self defense: emmm saya masih waras ^^
Broke someone's heart: Yes . And he's now , Arwah :( Al-Fatihah
Been arrested: hahaa saya budak baik okayy . Aracci?
Cried when you lost someone: Sama dengan jawapan anda . Anda rasa ? heheee

Do you believe in

Yourself: Yes . Percaya pada kebolehan diri ! 
Miracles: Yes. !
Love at first sight: Yes maybe . errr . 
Heaven: Yes yes yes.! Ofcorz . 
Santa Claus: I'm a muslim ;)
Things last forever: Forever ? Yaaa friendship maybe ?

Is there one person you want to be with right now: Yes . My crush , Capital A :( I love him . wuuuu
Is there a person you make a promise with now: Adaa tapi dia pun dah lupa janji dia . So ? Hahaa I pun lupa jugak
Is there a person that you can't forget now: YES. :'( wuuuu why u ask quest like this haaa ? haha!
Is there something you really want to do now: Singing . Artis wechat lah katakan ~Perasan betoiii anak orang ni hihi
Is there something you really wish to have it now: I wish I will success in world and the hereafter ;)
Is there something you wanted to say to someone now: Dear Capital A , One thing u must know , I will waiting for you even I have to sacrifices for hundred miles . You're the only one in my heart . K FULLSTOP 

Tagging : You , You , You

Tamat / 1 Jun 2013 

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Stuff Already Arrived

Assalamualaikum . . 

Balik sekolah , turun bas . Tunggu my dad ambil . Then naik kereta . Nampak 2 keping sampul surat . Masa tu dah rasa , tu mesti Alfa punya . Tengok jee nama . Yes thats mine . Heeeeee sampai je rumah tak menyempat tukar baju sekolah , terus capture gambar lahh kan . Dannnnn

Ouhh maaf terbalik pulak haha !

Ini daripada ekatikah craft dari entry sini. TEKAN

BCARD Member pun da sampai ^^

Dann ada satu surat Alfa dapat . Dia suruh tebus dekat post office hihiii . Actually, benda ni dah sampai lama rasanyaa . Tapi Alfa ni jenis tak keluar rumah . Kalau ada surat2 ape pun semua ke alamat office my dad . Heee so kalau pekerja my dad tak bagi tahu ada surat or else , tak lah Alfa tau kikiki xD


Taraaaa ! Nampak tak bungkusan ni dah renyuk2 menandakan ia dah lama pun terperap jadi pekasam dah kat post office belakang rumah ni haha ! Inside this envelop . . 


Heeee Cute-2 semua nyaa . Brooch tu ada banyak . So Alfa bagi satu pasang dekat my mum . Awesome lohhh . heheeee Thanks yaa all .

Ouhhh entry kali ni bergambar je . Kurang ayat-2 dramatis . Act, Alfa busy sikit sekarang . Dengan study study study . Even Alfa Form 4 sekarang , tapi study tak boleh di abaikan . So kepada para pemenang GA Alfa , review blog , bloglist dan header Alfa akan usahakan secepat mungkin . Jangan risau yeee ;) Give me some time . Kayy I'm going to sleep . Wuhuuu so tired maa ~ Bye byee

THANKS TO ALL . 



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

17 April 2013

GWIYOMI !!!

Hyeee . Nowadays , dah kecoh dekat blog-2 , Facebook dan laman sosial lain kan pasal GWIYOMI ni . Ada sesiapa di sini tak tahu apa itu gwiyomi .? Okay gwiyomi ini adalah sejenis tarian yang hanya menggunakan pergerakan tangan . Tarian ke ? whateva laaa~ hihi . Tapii sangat comel okayy saya tengok video-2 diorang di youtube . FYI , saya bukan lah seorang KPOP lover . Tapi lepas tengok video ni , terjatuh hati dekat gwiyomi ni . haha ! Mehh layan video kat bawah ni 



Comell nyaa si kecil ini . hihii . 



Nahh u watch it yourself . Dan saya pasti korang akan tertarik dan nak cuba buat video ni . kankan ? Heee saya nak buat gwiyomi video nanti >_< tak maluu kekeke . Okay just wait n see ! Byeee ~
# Ringtone phone saya pun lagu gwiyomi taww :* K byee

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

09 April 2013

Review Follower 666


Alhamdulillah . Follower blog ni pun dah bertambah . Even tak sampai 4 angka lagi . But who cares ? Hihi setelah beberapa tahun lama nya *tak.lama.sangat.pun* Alfa berblog , hari ni wujud satu angka yang indah di pandang . 666 :) Sedap kan ? 


Dannnn Siapakah DIA yang telah menyedapkan bilangan follower Alfa ? Jeng jeng jeng ~ *drum.roll*

 

Tekan header di atas untuk meninggalkan jejak jejak anda . Blog Kak Sue ringan loading . Background yang kemas . Small polkadots . Lawaaaa dan nampak sangat teratur . Gandingan warna blog yang awesome , comel lagi lotte iaitu biru + pink . Both are my fav colour heheee ~ Opsss saya suka header blog Sue Ahmat . Nak tahu kenapa ???

Yeahhh cuba tengok siap ada quotations UAI . Wahhh saya minat UAI taww . ^^ Heee oke2 then . . Sidebar Kak Sue pun kemas lagi teratur . Memang mata nii cool jeee terjah blog dia . Tak caya ? Take a look ;) Okay ? 

JOM TERJAH BLOG SUE AHMAT !



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

07 April 2013

Aku Di Maki Lagi ! ( entri bergambar )


Saya tak tahu kenapa dengan manusia zaman sekarang. Tak boleh tengok orang lain bahagia kan ? Adaaa je yang tak puas hati . Saya terlalu kecewa , sedih dengan orang yang entah dari mana asal usul nya , tiba-2 muncul nak SOUND-2 ni -_- Bayang kan kalau anda berada di tempat saya . Apa yang anda lakukan ? :'( Bawah ni saya screenshot conversation saya dan HAMBA ALLAH itu . Sebelum tu, saya buat begini bukan berniat untuk memburukkan orang . Hanya sekadar berkongsi cerita supaya anda dapat mengambil iktibar ;)

# Bakground kuning - Hamba Allah
# Background biru - Saya 

1.  2.

3.  4.

5.   6. 

7.   8. 

9.  10. 

11.  12. 

13.  14. 

15.  16. 

17.  18. 

19.  20.

Dah habis baca ? Saya cuba untuk settle secara baik . Menggunakan bahasa yang baik dan beradab . Tetapi langsung tiada sedikit hormat pun untuk saya ! Patut ke saya diam kan diri bila orang dah memaki kita ! Bila orang dah berkelakuan terlalu melampau ! Secara jujur, saya tak mengenali Hamba Allah ini . Memang saya ada syak seseorang. Tapi saya taknak tuduh melulu tanpa usul periksa kan . Emmm . . 

Siapakah yang berada di pihak yang benar ? Atau ada sesiapa yang masih nak menegakkan benang yang basah ? Ye saya akui bahasa saya juga tidak berapa bagus . Tapi bila saya dah cuba untuk menggunakan bahasa yang baik , Hamba Allah ini seperti INGIN MEMIJAK KEPALA SAYA ! Saya tidak akan berdiam diri bila ada orang yang cuba nak memaki saya sesuka hati ! -_- Iktibar daripada kes ini untuk semua , KALAU KITA NAK MENASIHATKAN ORANG , CERMIN LAH DIRI SENDIRI TERLEBIH DAHULU. ADAKAH CUKUP BAGUS BUDI BAHASA KITA UNTUK MENASIHATKAN ORANG DENGAN BAHASA SEKASAR INI ? PATUTKAH ? ADA KE ORANG NAK DENGAR NASIHAT BILA CARA SEKASAR INI DI GUNAKAN ? WALLAHUALAM ~




Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

03 April 2013

Barang Dari Zalora dah sampaii !


On my previous post , HERE . Alhamdulillah selepas menghantar email beberapa kali pada pihak ZALORA untuk bertanya tentang barang yang saya order tu , akhirnyaaa . Sampai jugak . 1 April tu saya hantar email . Petang tu ZALORA balas dan barang tu actually dah berada di GDEX lama -_- Tapi masih tak sampai rumah . Ouhh now I know GDEX lahh yang kurang memuaskan hati pelanggan kan . Err -,-

Semalam , 2 April 2013 lebih kurang jam 5 petang ayah balik kerja , dia hulur satu bungkusan GDEX keke xD masa tu dah dapat agak tu barang dari ZALORA . Dengan muka yang poyo baru bangun tidur tu , cepat-2 buka bungkusan tu . Bukaa slow-2 takut tak muat pulak barang tu nanti . hehehe


Apaa dalam nyaa ? Hohoo wait wait -,- kenapa dia tak masukkan dalam kotak oren Zalora tu haha ! Nak kotak tuuuuuuuuuuu *muncung panjang*


Hokalohhh Poyo betol . Percaya tak masa ni baru bangun tidur . Tapi punya excited terus try baju ni haa >_< hhee berminyak muka . Jelas sangat kan -_- *abaikan je* . Comel tak baju ni ? Haaa haaaa . Hanya sesuai di pakai dengan kain keke ! My dad marah kalau pakai dengan jeans sebab pendek baju ni lol xD

Okayy saya saran uolls cuba-2 ber shopping online kat ZALORA . Okay even saya ada tulis ketidak puas hatian saya sebab barang sampai lambat , tapi saya rasa uolls takkan alami masalah macam saya . Saya duduk Lahad Datu kawasan Felda so maybe lambat lah kan sampai . Kalau uolls 2 or 3 hari je kot ^^ Try kay . Why ? kay I tell u 
1) Korang akan berpuas hati dengan barang yang korang order sebab . Kualiti barang berpuas hati dan barang memang sebiji sebijo seperti yang di tunjukka 
2) Kalau barang yang korang order macam baju or kasut tu tak muat , boleh tukar taw :* haaa
3) Harga yang berpatutan . 

LET'S WE SHOOPING AT ZALORA AGAIN AGAIN AND AGAIN !!



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

01 April 2013

Tertipukah saya dengan ZALORA ?


Tadi saya buka-2 je dashboard , nampak entry Kak Lulu baru update . Dan amat amat amat lah tertarik nak baca entry Kak Lulu tu sebab ada nya perkataan ZALORA . Lebih-2 lagi bila saya baca je title entry tu . Pengalaman Mengecewakan O.o I'm a bit shocked actually . Err . Lepas saya baca entry tu je rasa macam Arghhhhh ADAKAH AKU MANGSA PENIPUAN ????

Let me explain why I wrote entry like this . As well u know in my previous entry [ here ] , saya dapat voucher Zalora . That post was created on 25 March 2013 . On that night , saya pun usyar-2 barangan Zalora dengan semangat nya ! Dan malam tu jugak saya dah buat order confirmation . Saya order peplum blouse berharga RM **.** . Memandangkan harga baju tu tak melebihi RM50 , so saya hanya perlu bayar kos penghantaran RM10 sebab saya tinggal di Sabah . Dalam masa 24 jam , selesai buat pembayaran segala . 

Today, 1 April 2013 . Saya masih lagi BELUM MENERIMA barangan yang saya order . Mygutchiee . Cuba awak-2 kira dah berapa hari tu yee ^^ 7 hari kan ? kekeke xD Kalau post coklat, rasanya BERKULAT dah coklat tu kan. emm . I still didnt get my stuff . Walhal saya ada baca , jika penghantaran ke Sabah / Sarawak dalam masa 4 atau 5 hari sahaja . Tapi sekarang ? Haiiii takkan nak tunggu 1 bulan dulu kot :3 kekeke . . 

Apa yang saya nak cakap kat sini . Bukan nya nak memburukkan ZALORA . Tu bukan niat saya . Saya berfikiran postif tentang ZALORA . Kalau tidak saya takkan berani order-2 barang online ni memandangkan saya pun sekolah lagi kan . Actually , saya nak mintak penjelasan daripada yang pakar tentang hal ini :'( Pity me . Saya hanya takut tertipu -_- err . Saya dah email ZALORA tapi masih belum ada jawapan atau sengaja di abaikan email itu? kekekee gurauu gurauu :*. heee Anyone ? 


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)