15 March 2013

Tutorial Music Player Cute Like Mine


Hyee . From now on , In Sha Allah Alfa akan gunakan nama ALFA sebagai pengganti diri ;) Even act that's not my real name . But I think its a good name . isnt it ? ;) Alfa hari ni nak lunaskan permintaan seorang kakak blogger Qaseh Fara yang mintak Alfa tolong tunjuk ajarkan macam mana nak buat Cute Music Player Like Mine ~ Heee . 


Okay . First buka dashboard , layout , add html . Copy kod di bawah ini dan paste ;)
<center><embedsrc="http://www.sheepproductions.com/billy/billy.swf?autoplay=true&f0= http://media.irondj.net/mix/file/33340/Sayang__Shae__-_Instrumental_-_Acoustic_Guitar_-_Fingerstyle_-_Cover.mp3&t0= ♥ Sayang By Noalfa ♥ &total=1" quality="high" wmode="transparent" width="200" height="10" name="billy" align="middle" type="application/x-shockwave-flash" />
<br /><center></center></embed></center></ul></div></center> 
Warna Merah : Tukarkan dengan kod lagu awak . Kat bawah Alfa tunjukkan ye ;)
Warna Biru : Tukar kepada ayat sendiri ^^
Warna Pink : Ikut size yang awak suka

Haaa nak ambil kod lagu boleh ambil dari SINI . Macam mana nak masukkan kod ? 

First , search dulu lagu apa awak nak . Ect , Alfa ambil contoh lagu My heart will go on . Nak ambil kod lagu tekan embed pada lagu yg awak nak tu . Then copy n paste dulu kod itu dekat notepad awk . Contoh .
James Horner - My Heart Will Go On (Instrumental) - fragment<br><embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.4shared.com/flash/player.swf?ver=9051" style="" id="ply" name="ply" quality="high" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="false" wmode="opaque" flashvars="file=http://mp3.ecsmedia.pl/track/music/00/00/04/40/65357897/1/7_30.mp3&amp;volume=50&amp;" height="20" width="200"><br>Powered by <a href="http://mp3skull.com/">mp3skull.com</a><script type="text/javascript" src="http://mp3skull.com/embedcl.php"></script> 
Awak akan dapat coding macam mana . Untuk menggantikan yang warna merah , awak hanya perlu ambil kod yang Alfa bold kan je . ;) Faham kan ? So hasil nya nanti akan dapat macam ni . .

<center><embedsrc="http://www.sheepproductions.com/billy/billy.swf?autoplay=true&f0= http://mp3.ecsmedia.pl/track/music/00/00/04/40/65357897/1/7_30.mp3&t0= ♥ Sayang By Noalfa ♥ &total=1" quality="high" wmode="transparent" width="200" height="10" name="billy" align="middle" type="application/x-shockwave-flash" />
<br /><center></center></embed></center></ul></div></center>  
Okayy ! Dah siap ! Save and Congratulations dear ^^ . Kalau nak ambil Coding lagu my heart will go on ni pun boleh ^^ Sekian sahaja ~




Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

6 Comment:

Qaseh Farra said... Reply To This Comment

salam..kenapa tak boleh g kat web mp3skull.com tuh?? =(

Aleeza Zailan said... Reply To This Comment

@Qaseh Farra haa ? tak boleh ? boleh je sy pegi hihi :)

Qaseh Farra said... Reply To This Comment

die tulis "server not found" =(

Aleeza Zailan said... Reply To This Comment

@Qaseh Farra emm camne tu eh ? Jap yea kalau takleh cer awk try search kodlagu kat sini plak . http://irondj.net/ kalau takleh gak bgtaw yea

Hang Diam said... Reply To This Comment

salam..kenapa dia tak kuar lagu korea ?

Aleeza Zailan said... Reply To This Comment

@Hang Diam wasalam . Emm cuba cek semula kod lagu . Maybe salah coding kat koding lagu :)

Post a Comment