27 March 2013

Tak layak ke MRSM :(




Sedihhhh tersangat- sangat bila dapat tahu tak layak ke MRSM untuk pengambilan kedua nih :'( *tsktsk* Hanya tuhan je yang tahu perasaan Alfa ni bila kawan bagi tahu dia dapat MRSM sedangkan Alfa tak dapat . Walhal keputusan kami sama . Dia 6A1B dalam PMR dan Alfa 7A1B :( Paling sakit hati bila dapat tahu budak 6A2B boleh dapat . Why me can't get the 'penawaran' ? 

Masa tu lahh timbul dalam hati ni . " Agaknya nak suruh aku belajar kurang bagus baru boleh dapat MRSM kot " . Ouhhh why me being like such a fool person ? A bit weirdoo . :( Tapi setelah di relax kan kawan2 . Alhamdulillah baru laaa hati ni rasa aman . . Rasa macam . Takpelaa maybe bukan rezki Alfa :(


Yeahh MRSM ni lahh yang Alfa idamkan . MRSM Sandakan yang baru je di rasmikan tahun ni . Tapi apakan daya . Takde rezki di sini . Ada jugak kawan-2 cakap. Bekas budak SBP memang susah nak dapat MRSM . Benarkah itu ? :( Baru lahh timbul di hati ini . " Kenapa aku terlalu bodoh dulu membuat keputusan melulu keluar dari SBP hanya kerana seorang lelaki ? " Hahh ! Nothing I can say anymore bout myself . I dont know whyy myself like this . 

Tapi Alfa tak putus asa . Alfa tanya kawan2 Alfa ada cara lain tak nak apply untuk MRSM . Then dia bagi number phone pengetua MRSM Sandakan . Alfa dengan sepantas kilat capai fon and call nombor tu . Alhamdulillah sangat lahh gembira bila dapat tahu MRSM Sandakan masih banyak kekosongan dan pengambilan sehingga bulan Julai . Sangat-2 gembira :D heee . 

You guys doakan Alfa berjaya dapat MRSM kayhh . Alfa sangat berharap Alfa dapat MRSM . Sebab Alfa nak masa depan Alfa lebih terjamin . Bukanlah Alfa cakap sekolah harian biasa tak de masa depan . Tapi kebiasaannya MRSM dan SBP masa depan lebih cerah kan :* Prays for me and my others friend k ? Thanks . I love all of you :*
# Semua di uruskan seorang diri :( Kenapa my parents macam endah tak endah je ni ? errr -_- Rasa jeles dengan kawan yang semua di uruskan oleh ibubapa diorang . :(

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

10 Comment:

Afiq said... Reply To This Comment

sabar lah :) semua ni ada kaitan dengan rezeki jugak .Mungkin ada yang lebih baik untuk awak

Aleeza Zailan said... Reply To This Comment

@Afiq Heee yee . In sha Allah ameennn :) Doakan sy ^^

Farah Arina said... Reply To This Comment

Sabar eh. Farah pun tak dapat MRSM. Pengambilan kedua pun tak dapat, tapi Farah form1. Hee ~ Takpe, belajar kat mana-mana pun sama je. :)

Aleeza Zailan said... Reply To This Comment

@Farah Arina Heee tengah kuat kan diri terima smua ni :')

nida zin said... Reply To This Comment

sabar ye...mgkin ade rezeki kt tmpat lain... yg pnting dun give up dik... :D

Aleeza Zailan said... Reply To This Comment

@nida zin huhuuu okee2 . . In sha Allah ;) cedihh cedihh :(

smile like me said... Reply To This Comment

assalam..sorry kalau interupt, saya pun tak dapat sbp macam yg saya idam2 kan, tapi, allah is the best planner. dan saya juga dr sekolah yang sangat biasa. takda yang femes pun. tapi bak kata mak saya, belajar itu mulanya dr pucuk pangkal hati. just yakin dengan Allah. dia yang memberi rezeki k..semoga berjaya selalu :)

Anonymous said... Reply To This Comment

Assalammualaikum, sya plajar mrsm. sna klau kakak dpat msuk dkat mrsm sandakan jgn lupa tegur saya.

cherryzeyra said... Reply To This Comment

Kalau awk dpt , insyaAllah we will meet :)

ZEnul AEin said... Reply To This Comment

Ya. saya tahu apa yg awak rasa.
Saya sungguh kecewa tidak dapat masuk MRSM Sandakan tu... Semua kawan2 saya dapat ke sana cuma saya jaa ni yg tersesat ke sbp.

Post a Comment