09 March 2013

Blogger Wanita Kami Prihatin


Panduan Blogger - Segmen khas buat blogger wanita
tekan banner kalau nak join :D

Haii korang . Yoww tadi masa blogwalking , aku jumpa segmen ni . Baca punya baca , blogger HH suruh tulis keprihatinan kami sebagai wanita terhadap isu-2 yang sekarang sedang hangat di perkatakan ! cehwaahhh apak skema ayat aku ni . :P So jom start sebab syarat tidak lebih 300 patah perkataan ;)

Aku nak cerita pasal pengalaman aku sekarang yang berada di suatu tempat di mana sekarang tengah hot tempat ni . Medan pertempuran lahh bak kata orang . For sure , Felda Sahabat Lahad Datu, Sabah . Kalau korang lah kan , apa ekk perasaan korang kalau ada DEKATTT dengan tempat yang sekarang boleh di katakan darurat *lah.konon* hehee . Mesti lah takut dan pelbagai jenis perasaan kat dalam diri korang kan ? Sama la macam aku ni . Nak nak pulak dapat perintah berkurung . Dan ia sangat memberikan satu tekanan kat diri aku ni . Dah la di suruh berkurung , and then segala pembelajaran terpaksa di hentikan buat sementara waktu atau lebih afdhal di tangguhkan ~ 

Uhuk uhuk ! Korang faham-2 lah kan bila dah sekolah terpaksa di tutup ! PASTI akan ada sekolah ganti nantikan . Dan yang memang confirm , cikgu-2 terpaksa rushing ajar kitorang gara-2 tertinggal pelajaran !  Boleh mendatangkan stress yee . Ouhhh what a sad life :( Aku memang rasa tak berpuas hati lah dengan pencerobohan tentera Kesultanan Sulu Filipina *kononnya* nii ! Gara-2 mereka semua , kami penduduk-2 Sabah berada dalam ketakutan ! Terpaksa menanggung kesusahan . -_- What kind of human they're . Lagi sadis bila baca di blog2 lain yang sesuka hati melibatkan peperangan ini dengan Umno/BN/kerajaan . Aku ni masih bersekolah dan tidak berniat untuk campur aduk hal politik . Budak lagi kan . aku sedar . Tapi buka lahh mata ! Adakah kematian ini semua sandiwara Kerajaan ? Apa anda fikir nyawa boleh di jual beli ? Boleh di buat main ? manusia zaman sekarang , suka bercakap sebelum berfikir . Allah SWT mengurniakan kita otak untuk kita manfaat kan sebaik nya :) Aku harap korang mendoakan yang terbaik untuk keselamatan para pejuang dan mendoakan kesejahteraan dan keamanan Negeri Sabah di miliki kembali satu hari nanti . Dan Al-Fatihah buat pejuang negara yang terkorban . 

Okay uncle HH ni rasa nya bukan keprihatinan yang saya tulis . Tapi luahan perasaan -,- salah segmen ke ni . hihi . :) Okay that's all ;) Terima kasih sudi membaca . Byeee

Tarikh tamat segmen : 11 Mac 2013


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

8 Comment:

노올 f아라하님 said... Reply To This Comment

Walaupun saya orang semenanjung ,
still simpati keadaan org2 di sabah .
saya doakan Sabah kembali aman . Amin .
kau jaga diri baik2 bah .. hihi

anyss said... Reply To This Comment

Assalamualaikum,
Saya ada abang, kakak dan adik2 di semporna, hanya 4km shj dr lokasi anggota keselamatan diserang hendap tu. Walaupun tidak berada di sana, namun setiap hari rasa jam terlalu lambat bergerak. Risau setiap detik.

Aleeza Zailan said... Reply To This Comment

@노올 f아라하님 sy org smnanjung jugak xD duduk je sabah hehe . amin ya rabbal alamin . same2 kite doakan :) ya bhaa pandai juga sia jga diri sini ne ;) hehehe

Aleeza Zailan said... Reply To This Comment

@anyss Waalaikumsalam :)In sha allah abg, kakak n adik2 awk ada dlm keadaan okay :) Byk kan berdoa je la pd yg Esa . :) #prayforSabah!

MaMa Rey said... Reply To This Comment

as-salam Aleeza..sungguh sedih kejadian ini.sbg penduduk sabah memang rasa tidak puas hati dgn penceroboh tu..adik sepupu sy guru di lahad datu pn blm balik ke sana..harapnya berakhir la situasi ini..sy duduk kk pn risau jg..

Aleeza Zailan said... Reply To This Comment

@MaMa Rey waalaikumsalam . yaa sy pun tersgt lah tak puas hati dan sedih dgn apa yg jadi ni .

Afiq said... Reply To This Comment

support you here...
saya doakan Sabah dan Malaysia Aman selamanya
sabar tau..doa kami setiasa ada :)

Post a Comment