28 March 2013

SEGMEN LAGU FAVORITE AKU

Hollaaa . . Heyy pepagi di hari cuti ni asyik menjoinkan diri kat Segmen-segmen jee :* heeee . 

Tekan banner kalau nak join ;)

Istikharah Cinta - Sigma 

Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh doa

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukMu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh doa

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukMu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukMu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

Diistikharah cinta . . . . 

Tagging : Awak , Awak dan Awak ;) *sama dgn lagu blog saya kan^^*

Following - 151 / Done liking ^^

Tarikh Tamat : 04 April 2013



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

27 March 2013

Pencarian Bloglist Blog Bila Jari Mula Menaip


* tekan banner*

Saya join ! Minta-2 lahh saya terawal hihi :* Tarikh keramay : 5 April 2013 . Jom join . Byee ^^

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Tak layak ke MRSM :(




Sedihhhh tersangat- sangat bila dapat tahu tak layak ke MRSM untuk pengambilan kedua nih :'( *tsktsk* Hanya tuhan je yang tahu perasaan Alfa ni bila kawan bagi tahu dia dapat MRSM sedangkan Alfa tak dapat . Walhal keputusan kami sama . Dia 6A1B dalam PMR dan Alfa 7A1B :( Paling sakit hati bila dapat tahu budak 6A2B boleh dapat . Why me can't get the 'penawaran' ? 

Masa tu lahh timbul dalam hati ni . " Agaknya nak suruh aku belajar kurang bagus baru boleh dapat MRSM kot " . Ouhhh why me being like such a fool person ? A bit weirdoo . :( Tapi setelah di relax kan kawan2 . Alhamdulillah baru laaa hati ni rasa aman . . Rasa macam . Takpelaa maybe bukan rezki Alfa :(


Yeahh MRSM ni lahh yang Alfa idamkan . MRSM Sandakan yang baru je di rasmikan tahun ni . Tapi apakan daya . Takde rezki di sini . Ada jugak kawan-2 cakap. Bekas budak SBP memang susah nak dapat MRSM . Benarkah itu ? :( Baru lahh timbul di hati ini . " Kenapa aku terlalu bodoh dulu membuat keputusan melulu keluar dari SBP hanya kerana seorang lelaki ? " Hahh ! Nothing I can say anymore bout myself . I dont know whyy myself like this . 

Tapi Alfa tak putus asa . Alfa tanya kawan2 Alfa ada cara lain tak nak apply untuk MRSM . Then dia bagi number phone pengetua MRSM Sandakan . Alfa dengan sepantas kilat capai fon and call nombor tu . Alhamdulillah sangat lahh gembira bila dapat tahu MRSM Sandakan masih banyak kekosongan dan pengambilan sehingga bulan Julai . Sangat-2 gembira :D heee . 

You guys doakan Alfa berjaya dapat MRSM kayhh . Alfa sangat berharap Alfa dapat MRSM . Sebab Alfa nak masa depan Alfa lebih terjamin . Bukanlah Alfa cakap sekolah harian biasa tak de masa depan . Tapi kebiasaannya MRSM dan SBP masa depan lebih cerah kan :* Prays for me and my others friend k ? Thanks . I love all of you :*
# Semua di uruskan seorang diri :( Kenapa my parents macam endah tak endah je ni ? errr -_- Rasa jeles dengan kawan yang semua di uruskan oleh ibubapa diorang . :(

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

25 March 2013

Dapat Voucher Zalora RM50 !

Hokayy . Alhamdulillah . Akhirnya dengan usaha aku hantar email dekat Zalora untuk menjalinkan kerjasama dengan pihak Zalora *konon* berhasil :) Rasa macam mimpi lah . heheww . I got  RM50 Voucher from Zalora :D Wahhhhh nak menjerit macam orang gila dalam iklan tv tu boleh tak ? hihi . Im not guess yet wanna buy what with that voucher .  :D

Malam ni nak usyar-2 ZALORA !! hihi . Apa yang saya nak beli . Akan di beritahu kelak selepas barang sampai ke tangan saya . Penghantaran mungkin dalam tempoh 4 hari memandangkan saya duduk Sabah Tanah Air . . . Not mine . Saya warga Johor ^^ k stop ! So uolls . Jom shopping sama-2 ;) heheee ~ byebyee

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

19 March 2013

Jom SignUp http://www.myheppi.com/


Hye korang :) Hari ni Alfa nak kenalkan satu laman sosial terbaru *kot* . MyHeppi.Com ! Apa dia myheppi.com ? Ia adalah satu laman sosial seperti Facebook . Tetapi special nya myheppi ini adalah , Ia di wujudkan oleh orang Islam . :) Korang nak tahu lebih lanjut ? Boleh sign up sendiri okeng ? Tekan SINI !


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

15 March 2013

Tutorial Music Player Cute Like Mine


Hyee . From now on , In Sha Allah Alfa akan gunakan nama ALFA sebagai pengganti diri ;) Even act that's not my real name . But I think its a good name . isnt it ? ;) Alfa hari ni nak lunaskan permintaan seorang kakak blogger Qaseh Fara yang mintak Alfa tolong tunjuk ajarkan macam mana nak buat Cute Music Player Like Mine ~ Heee . 


Okay . First buka dashboard , layout , add html . Copy kod di bawah ini dan paste ;)
<center><embedsrc="http://www.sheepproductions.com/billy/billy.swf?autoplay=true&f0= http://media.irondj.net/mix/file/33340/Sayang__Shae__-_Instrumental_-_Acoustic_Guitar_-_Fingerstyle_-_Cover.mp3&t0= ♥ Sayang By Noalfa ♥ &total=1" quality="high" wmode="transparent" width="200" height="10" name="billy" align="middle" type="application/x-shockwave-flash" />
<br /><center></center></embed></center></ul></div></center> 
Warna Merah : Tukarkan dengan kod lagu awak . Kat bawah Alfa tunjukkan ye ;)
Warna Biru : Tukar kepada ayat sendiri ^^
Warna Pink : Ikut size yang awak suka

Haaa nak ambil kod lagu boleh ambil dari SINI . Macam mana nak masukkan kod ? 

First , search dulu lagu apa awak nak . Ect , Alfa ambil contoh lagu My heart will go on . Nak ambil kod lagu tekan embed pada lagu yg awak nak tu . Then copy n paste dulu kod itu dekat notepad awk . Contoh .
James Horner - My Heart Will Go On (Instrumental) - fragment<br><embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.4shared.com/flash/player.swf?ver=9051" style="" id="ply" name="ply" quality="high" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="false" wmode="opaque" flashvars="file=http://mp3.ecsmedia.pl/track/music/00/00/04/40/65357897/1/7_30.mp3&amp;volume=50&amp;" height="20" width="200"><br>Powered by <a href="http://mp3skull.com/">mp3skull.com</a><script type="text/javascript" src="http://mp3skull.com/embedcl.php"></script> 
Awak akan dapat coding macam mana . Untuk menggantikan yang warna merah , awak hanya perlu ambil kod yang Alfa bold kan je . ;) Faham kan ? So hasil nya nanti akan dapat macam ni . .

<center><embedsrc="http://www.sheepproductions.com/billy/billy.swf?autoplay=true&f0= http://mp3.ecsmedia.pl/track/music/00/00/04/40/65357897/1/7_30.mp3&t0= ♥ Sayang By Noalfa ♥ &total=1" quality="high" wmode="transparent" width="200" height="10" name="billy" align="middle" type="application/x-shockwave-flash" />
<br /><center></center></embed></center></ul></div></center>  
Okayy ! Dah siap ! Save and Congratulations dear ^^ . Kalau nak ambil Coding lagu my heart will go on ni pun boleh ^^ Sekian sahaja ~




Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Subhanallah ! Jom tengok video ni

Hari ni Alfa nak share satu video . Korang mesti tengok . MashaAllah . :) Demi Allah jujur Alfa rasa sangat tenang lepas tengok video ni . Alfa doakan adik ni berjaya di dunia dan akhirat . Aminnn ;) 




*sumber facebook
Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

13 March 2013

Review Blog Sponsor # PART 2


Blog 4 #


Hihikss . Comel gila header dia kan kan ? Tak silap Alfa , owner blog baru edit kan blog ni. Sungguh awesome pemilihan warna blog , hitam + putih + kelabu . Tak gelap sangat . ;) Apa Alfa nak komen . err. Main post awk lagi awesome kalau awak lebarkan sikit width dia kot . ^^ Susun atur blog yang kemas . Taktau nak komen apa . Lagipun Alfa rasa awk lebih pakar tentang blog dr Alfa hihi . Btw, tuan blog ini sangat kreatif . Dia pernah buat kan banner gif dan cursor untuk Alfa . Heee okay Keepitup awk ;) 

Blog 5 #


Izyan ^^ heheww . Background polkadot comel . polka polka *_* hihi . Warna blog yang cool ~ nampak tenang warna purple kan . Okay first , widget di bahagian sidebar , Hot Minggu Ini . It's better if U put this widget in scroolbox :) kankan . Sama jugak Blog archieve awk , and bloglist . Kalau buat dalam scroolbox , awk boleh letak lebih ramai orang dalam bloglist . :D heheee. . Next , Alfa nak suggest kak Izyan guna scroolback to top . Sebab bila dah orang scrool ke bawah , some of them malas nak scrool balik naik atas kalau nak tengok-2 balik ke bahagian atas kan . hihiks. Yang lain-2 memang kemas . =D

Blog 6 #


Waaa sangat tertarik dengan header awak . >< Pinkyyy sangat comel . Just nak bagi pandangan , kalau perhatikan header awak , ada tulisan tertindih kan ? hihiks . Maybe awk boleh setting kat bahagian header . ^^ Next , padanan warna yang CUNSS . Pink + Biru . Pada Alfa la , padanan pink + biru memang sesuai sangat :) heee . Apa lagi yea . Alfa rasa bloh awak dah kemas . Just maybe kena lebih ceria kan lagi je kot ^^ Boleh baca tips-2 menceriakan blog di blog-2 lain. search kat uncle google je ^^ . Ouh yaa ! Follower widget , Alfa rasa awk kena letak . Kenapa ? Kejap eh . Boleh tahu lebih lanjut dengan pembacaan di SINI dan SINI ^^ . Okay enjoy blogging :) heheee~





Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Review Blog Sponsor # PART 1

Seperti yang sedia maklum , Alfa nak review blog sponsor yang sudi support Alfa . Sebelum tu , Alfa bagi tau dulu . Untuk Giveaway kali ni , ada seseorang yang sudi menjadi Partner GA Alfa . Blog beliau SINI . Dan untuk makluman , setengah daripada para sponsor akan di review oleh beliau . :) Alfa mintak maaf tak dapat review kesemua . 
Blog 1 #
tekan header atas kalau nak ke blog dia :)

Emm . Blog kak tyha lee nampak cool ~ Dengan header yang agak simple . And simple itu smart okey :) Kalau boleh blog archive awak letak dalam scroolbox . Supaya nampak lebih kemas . heee ~ Blog yang bagus sebab boleh exchange link . kankan ^^ Next , Alfa taktau sama ada betol atau pun tidak . Bagi sesetengah orang , diorang akan loading slow blog yg letak follower box kat bahagian bawah header . i dont know why -,- tapi bagi Alfa not too slow loading ~ Okay jee :)

Blog 2 #


tekan header ;)

First nak puji , header yang very awesome . ^^ Serious Alfa pun tak hebat nak buat header cenggini hii . Okay . Blog Syara memang nampak sangat kemas . Background yang comel dengan bunga-2 yang cute . Penggunaan warna yang awesome pink + biru . ;) Saiz font pun okayh . Senang dan mudah di baca . Takperlu Alfa pakai kanta lekap untuk baca hihii . Alfa rasa taktau nak komen apa . Sebab memang kemas. Kalah blog Alfa heheee ~ Keep it up syara ;)

Blog 3 #

tekan header ^^

Saya dan Awak ? awwww sweet . hee ~ Simple header but awesome . Moreover , warna pink pulak tuh . Berbunga hati Alfa tengok hihi . First of all , nak cakap . emm . Kalau boleh , popular post awak buat dalam scroolbox . Nampak lebih menarik ;) Then huhu ni yang penting taw . Siti punya yang kat bahagian footer , di kira benda yang penting dalam sesebuah blog . So rasa nya lebih afdhal awak pindahkan kat bahagian sidebar ;) Ne pendapat Alfa je taw hihi . Next , Alfa tertarik dengan kucing kat bahagian tepi bawah blog awk ;) comel sungguh . Ini je kot ^^ Yang lain semua . Awesome . Keepitup ;) . In sha Allah U will be the engineer soon . Aminnnn =D



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

12 March 2013

Pencarian Sponsor xD

INI ADALAH STICKY POST ! SCROOL UNTUK ENTRY TERBARU ^^

TAMATTT !!!!


Hye readers . Yup tiba-2 terbuka hati ini untuk buat GA sendiri . Dan sekarang sedang mencari sesiapa sahaja yang sudi untuk sponsor GA aku ni xD hihi . Barangan yang boleh di sponsor :--
1) Barangan blog ect : transparent header , banner , cursor , edit blog , review , bloglist ,
2) Topup ( maxis - celcom - digi )
3) Segala barangan menggunakan khidmat pos
4) Apa-2 lahh . 
Kalau korang nak jadi sponsor untuk first GA ni , boleh komen di entry ini . atau lebih mudah inbox aku kat SINI . Pastikan anda serious untuk menjadi sponsor :) hihi jangan main-2 kan aku tau . Taw la aku masih sekolah . maaf atas penggunaan aku :) Opss bagi yang hendak sponsor barangan yang menggunakan khidmat pos , aku serahkan pada tuan empunya badan untuk pos barangan tu sendiri ke pemenang nanti . Kenapa ? Bukan lepas tangan . Tetapi aku tak pandai main pos-2 ni . hihi Maaf maaf :*

Aku harap ada yang sudi nak jadi sponsor untuk First GA aku ni yee . Bantu lah aku yang baru nak naik ini hihi . . GA ini akan berlangsung bermula KHAMIS bersamaan 14 March 2013 . Kalau berminat untuk menjadi sponsor , last tarikh pencarian sponsor pada 13 March untuk tujuan menguruskan GA ni lah kan ;) Berminat ? Hantar detail ini pada aku yeee :*
Jenis Hadiah yang ingin di sponsor :
Untuk berapa orang :
Syarat yang anda nak letak : follow blog , like fanpage . lain2 ? boleh dipertimbangkan xD ;) 
#Updated ! Sponsor untuk barangan blog yang telah di potong DITUTUP ;) Untuk yang nak sponsor , syarat yang di benarkan hanya 2 sahaja . pilihlah . Like page, follow blog, follow twitter , add facebook and else . ;) Ini bertujuan untuk memudahkan para peserta ^^ hihi . 
Update 10 March 2013
# Jika ada lagi yang terbuka hati nak sponsor , boleh boleh ;D amat di alu-2 kan . Tapi barangan yang belum di potong atau di strikethrough lagi la . Ect , barangan menggunakan khidmat pos ;) heee sekian~

Updated 11 March 2013!
# Barangan yang boleh di sponsor hanya barangan menggunakan khidmat pos sahaja yang mungkin di terima . Untuk barangan lain , dah terlebih sponsor . Alhamdulillah . Malam ni update hadiah lagi . Jom jom check ! ;) Thanks to all yang support . Pada sesiapa yang mahu sponsor barangan pos , boleh PM sy di facebook . Terima kasih ;)
Terima kasih ;) 

TAMATTT !!!!

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

10 March 2013

Alhamdulillah . Ramai Sponsor

Hakhaiyy . Alhamdulillah . Ramai orang2 yang baik hati nak sponsor untuk First Giveaway aku yang bakal berlangsung tak lama lagi ^^ Setakat ni ramai jugak laa . Nih aku senaraikan xD 
TyhaLee - Topup RM5 x 3 peserta 
Ismah Atikah - Barangan pos + bloglist ( tak pasti ) 
Syara - Review + bloglist x 5 peserta ( tak pasti ) 
Siti - Topup RM5 x 3 peserta 
Si Budak Vanilla - Bookmarks x 5 peserta   
Shuhaida - Topup 20 x 1 peserta
Eiyka - Header Transparent x 3 peserta 
Amirah - Blog Review x 3 peserta  
Izyan - Topup RM10 x 1 peserta , Topup RM5 x 2 peserta   

Haaaa ! Apa macam ? best tak ? kebanyakan nya Topup . heee . Terima kasih kepada yang sudi sponsor and support leeza ye ;) . Untuk masa ni Hadiah ada 23 dan tak bermakna untuk 23 peserta ye :* Mungkin akan ada cara lain untuk pembahagian hadiah . Itu akan di uruskan aku kemudian ;) . Sekarang , sponsor untuk barangan blog yang telah telah di potong di tutup. Maknanya ada lagi barangan blog yang boleh diterima untuk sponsor ^^ . Barangan lain2 . Pun boleh lagi ^^ heee ~ Harap-2 first giveaway aku ni mendapat sambutan yang menggalakkan dan memerlukan lebih ramai sponsor . Sekian ~
#Untuk ada tanda yang tak pasti , diorang belum PM aku lagi . So tak pasti diorang nak sponsor atau tidak hihi ;) Harap2 sponsor lah ye . *tak.malu* Okeng byeee ~ 
Update terkini ;)
Natasya - Topup RM5 x 2 peserta 
Iza Arina - Topup RM5 x 1 peserta
Fatin Nabila - Hadiah Misteri !!! - Satu peserta O.o
Farahuda - Banner Gif - 3 peserta , Header - 1 peserta 
Ain  - Topup RM3 dan merangkap partner GA saya kali ini ;) 
Alhamdulillah bertambah sponsor . Kalau tengok2 sponsor Topup banyak kan ? InshaAllah aku akan tutup Pencarian Sponsor tapi tak tau lah bila . Dan Sponsor untuk topup di cari untuk seorang blogger sahaja lagi . Terlalu ramai xD haha! Untuk giveaway ini . Apa yang aku akan sponsor untuk GA sendiri ni ialah *drum-roll* . . .

- 5 pemenang akan di masukkan ke dalam bloglist selama 3 bulan ;)
- Review blog untuk 3 pemenang
- Topup RM5 untuk 2 peserta 
- Header Transparent untuk 2 peserta
- Banner Gif untuk 2 peserta  


Aku mintak maaf jika hadiah yang aku sponsor tak menarik . Aku bukan taknak sponsor hadiah merupakan barangan , tetapi aku tak pandai guna khidmat pos :( walaupun pejabat pos belakang rumah je -,- hihiks. Maaf yea.


Untuk PARA SPONSOR , aku akan review blog awak-2 semua . :) dan Para sponsor akan di masukkan ke dalam bloglist special aku ;) hihiks . Harap-2 para sponsor dapat bantu aku menjayakan GA ni . Bantuan contoh macam promote GA ke nanti . kankan ? Heeee Thanks all .

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

09 March 2013

Blogger Wanita Kami Prihatin


Panduan Blogger - Segmen khas buat blogger wanita
tekan banner kalau nak join :D

Haii korang . Yoww tadi masa blogwalking , aku jumpa segmen ni . Baca punya baca , blogger HH suruh tulis keprihatinan kami sebagai wanita terhadap isu-2 yang sekarang sedang hangat di perkatakan ! cehwaahhh apak skema ayat aku ni . :P So jom start sebab syarat tidak lebih 300 patah perkataan ;)

Aku nak cerita pasal pengalaman aku sekarang yang berada di suatu tempat di mana sekarang tengah hot tempat ni . Medan pertempuran lahh bak kata orang . For sure , Felda Sahabat Lahad Datu, Sabah . Kalau korang lah kan , apa ekk perasaan korang kalau ada DEKATTT dengan tempat yang sekarang boleh di katakan darurat *lah.konon* hehee . Mesti lah takut dan pelbagai jenis perasaan kat dalam diri korang kan ? Sama la macam aku ni . Nak nak pulak dapat perintah berkurung . Dan ia sangat memberikan satu tekanan kat diri aku ni . Dah la di suruh berkurung , and then segala pembelajaran terpaksa di hentikan buat sementara waktu atau lebih afdhal di tangguhkan ~ 

Uhuk uhuk ! Korang faham-2 lah kan bila dah sekolah terpaksa di tutup ! PASTI akan ada sekolah ganti nantikan . Dan yang memang confirm , cikgu-2 terpaksa rushing ajar kitorang gara-2 tertinggal pelajaran !  Boleh mendatangkan stress yee . Ouhhh what a sad life :( Aku memang rasa tak berpuas hati lah dengan pencerobohan tentera Kesultanan Sulu Filipina *kononnya* nii ! Gara-2 mereka semua , kami penduduk-2 Sabah berada dalam ketakutan ! Terpaksa menanggung kesusahan . -_- What kind of human they're . Lagi sadis bila baca di blog2 lain yang sesuka hati melibatkan peperangan ini dengan Umno/BN/kerajaan . Aku ni masih bersekolah dan tidak berniat untuk campur aduk hal politik . Budak lagi kan . aku sedar . Tapi buka lahh mata ! Adakah kematian ini semua sandiwara Kerajaan ? Apa anda fikir nyawa boleh di jual beli ? Boleh di buat main ? manusia zaman sekarang , suka bercakap sebelum berfikir . Allah SWT mengurniakan kita otak untuk kita manfaat kan sebaik nya :) Aku harap korang mendoakan yang terbaik untuk keselamatan para pejuang dan mendoakan kesejahteraan dan keamanan Negeri Sabah di miliki kembali satu hari nanti . Dan Al-Fatihah buat pejuang negara yang terkorban . 

Okay uncle HH ni rasa nya bukan keprihatinan yang saya tulis . Tapi luahan perasaan -,- salah segmen ke ni . hihi . :) Okay that's all ;) Terima kasih sudi membaca . Byeee

Tarikh tamat segmen : 11 Mac 2013


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

08 March 2013

Blog Berubah Wajah

Hyee ;) Alhamdulillah . Aku berjaya buat entah ke berapa kali mengedit blog ini ^^ Kalau korang pernah view blog ni sebelum ni , warna hitam ber blink-2 macam kat angkasa . Kan ? Dan menampakkan tona yang tak begitu nak menarik sebab terlampau gelap maybe . -,- But now, aku rasa berpuas hati dengan blog aku sekarang . Walaupun sebenarnya tak lah se-perfect blog orang lain . Tapi puas hati dengan usaha aku . Tak sia-2 aku bersengkang mata sampai jam 2.30 pagi semata-mata untuk blog kesayangan ini :* hihii ~poyoo.nya.ayat.aku

Apa yang berubah ? first sekali yang nampak sangat berubah , sure lahh background kan >_< shomey tak ? Background credited to kak Nabila Medan , next is header . I made it by myself except the freebie . I did not know from where I get that freebie . Comel kan ? heee ~ But fully made by me yaaa :* Then , mychatbox . Chatbox kena pastikan nampak comel and kemas supaya orang-2 yang berblogwalking sejuk sikit mata memandang dan diorang dengan senang hati letak jejak diorang kan ;) And then my banner also . ;) Dont wory . Banner yang aku dapat tu , aku simpan taw :* Satu hari nanti aku akan gunakan balik . heheee ~ Apa lagi ekk . emm . Footer footer ! Shomey tak footer aku ? hihiii . Rasa nya ni je kot . kankan ?

Hikhokhikhok . Apa komen korang ? Kalau nak komen negatif boleh , positif lagi bagos :* haha ! Tak malu punya budak aku ni . wekkk :P  Loading blog semalam aku check , err okay-2 je kot . Tak terlampau berat . Taktau lah pulak korang kan . Sometime ikut line jugak . Kalau line slow , maka slowlah loading nya . Tak gituu ? hihi Byeee ~ :*


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

07 March 2013

First Try Banner


Hyee -,- hee ~ Tadi siang aku dapat banner dari sorang blogger comel yang dengan baik hatinya buat segmen free banner :) heee ~ Then terbuka hati aku untuk cuba buat banner sendiri . Nak tengok hasilnya ? Tapi tak lahh cantik mana . Coz it's my first try ~ Belum cukup mahir lagi lahh . hikhokhikhok . Nii tengok yeeeee :*


Hows ? Okay ke ? hihii . It's a bit simple but so difficult to do this :'( huhuhu . Maybe di sebabkan ketidakmahiran aku kan . But, next time I will try to make other banner prettier than this one :D heheee ~ OKay that's all for today . Byebyeee


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Banner Baru Noalfa By The Colourful Me


Haii awak awak awak dan juga awak yang tengah membaca nii . Heww . Today , rezki aku memang baik . Nak tau sebab apa ? Heee ~ Tadi aku dengan rajin nya ber blogwalking . Then terjumpa satu segmen . Free banner ~ Wahh memandangkan blog aku ni pun masih dengan kekolotan yang tiada banner . Aku terus lahh hantar detail . Alhamdulillah aku dapat and I'm the last lucky person . Tuan blog The Colourful Me hanya ambil 5 orang terpantas sahaja . And I'm one of the fastest people :* hehee ~ Nak tengok banner tuh ? mehh mehh *saje.nak.bagi.jeles*


Hikhokhikhok . Comel kann ? hee ~ Thanks awak . And I will stamp this banner on the side of my sidebar ;) heee ~ Nak lawat blog Tuan yang buat kan banner ni ? tekan SINI ! Heee thanks one more time . Assalamualaikum  byeeeee ~

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

05 March 2013

Mak Dengar Bunyi Letupan Bom Dari Kampung Tanduo


Hahh ? Mak dengar bunyi BOM seawal jam 7 pagi ! Aku agak terkejut laa bila aku bangun je tidur , mak cakap . Tadi masa abah pergi kerja , mak dengar bunyi letupan bom . That mean berlaku peperangan lah kan tadi pagi . Omoooo :/ I'm a bit shocked bila my mom cakap dengar bunyi letupan bom and i like . " Ouhhh mak salah dengar kot . Maybe bunyi benda jatuh ke " . Saje nak menyedapkan hati kan . Coz i'm scared !! erghhh . Tapi tadi jam berapa entah aku tengok berita . YUPP ! Memang betol ada letupan bom tadi pagi . O.o Aku ingat kan mak aku salah , rupanya memang betol pon . . 

Ya Allah , kau selamatkan lah kami . Kau jauhkan kami dari sebarang perkara yang tak di ingini . Kau jauhkan kami daripada sebarang dajjal . :'( Feldaaaa ~ Bagi lahh tiket flight kat kami . Kami nak balik semenanjung . Rasa terancam pulak duduk Felda Sahabat ni . T_T erghhhh I hate Sulu Filipin ! I hate Sulu Filipin !!!! Dan kami sekarang perintah berkurung . Minggu ni tak dapat turun bandar . So dah takde lah snack-2 kat rumah aku . woooo sangat bosan lahh ! But , aku cuti sekolah !! =D heeee ~ Okay byeee :*
Al-Fatihah buat pejung-2 negara 

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

02 March 2013

Johor Darul Takzim VS Negeri Sembilan


Haaa haaa ! Ada sesiapa kat sini warga Johor ? or Warga Negeri Sembilan ? heee ~ Tahniahhh . Johor menang untuk game kali ni . Alhamdulillah . Aku sebagai warga Johor berbangga dengan pemain-2 johor . heee . Aku berbangga menjadi anak kelahiran Johor !!! Johor . Luaskan kuasa muuuuu ~ :* 

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Kenapa aku rasa blog aku J E L E K ?


Kenapa eak ? Aku rasa bila buka blog ni sekarang , dah takde hati and tak tertarik seperti dulu lagi . Aku more on private blog aku je . Is that because the song yang mengantuk ? erghhh -_- Dan warna blog yang agak gelap maybe menyebabkan aku rasa suram bila buka blog sendiri . Sedangkan diri sendiri pun dah rasa blog bosan + suram and else , apatah lagi pengunjung yang datang ken ? errr 

Anyone ? Can you give me some 'kritikan' ? Aku perlukan kritikan untuk mengubah blog aku menjadi lain . I meant tak lah orang masuk blog aku , tak buat apa-2 terus tekan button [x] kat atas tu haa . -,- sadlife betol hahaha ! You know what , selama aku berblog ni , aku tak pernah tau template apa yang aku guna untuk blog sendiri ni . Before this aku sebok membuatkan blog orang lain dengan template blogskin . Sedang kan blog sendiri ? huhhh . . . !

Help Me Pleaseeeee ~

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

01 March 2013

Doakan Kami, Penduduk Felda Sahabat Lahad Datu, Sabah

Bismillahirrahmanirrahim . . As well u know , aku penduduk Felda Sahabat Lahad Datu , Sabah . Korang sendiri pun tahu kan keadaan kat sini sekarang macam mana . . I hope uolls doakan kami semua dan tentera-2 yang berjuang untuk keselamatan negara . 
Berita 1 
Beberapa orang telah dibunuh di mana pengikut Sultan Jamalul Kiram III berkurung di Sabah sebagai pihak berkuasa Malaysia memulakan serangan di kawasan itu pada hari Jumaat.
Satu laporan radio, memetik beberapa saudara-mara Kiram, termasuk Raja saudaranya Muda Agbimuddin Kiram, berkata terdapat beberapa kematian sudah di pertempuran antara pengikut-pengikut Sultan dan polis Malaysia dan anggota tentera.

Laporan itu, bagaimanapun, tidak mengulas lanjut sama ada mereka yang terbunuh di sebelah kumpulan atau pihak berkuasa Malaysia Kiram.

Ia juga menambah bahawa sebelum pertembungan itu, terdapat rundingan antara kumpulan dan Kiram pihak berkuasa Malaysia bagi pengikut Sultan aman meninggalkan pulau Malaysia dikawal Lahad Datu di Sabah.
Abraham Idjirani, setiausaha agung dan jurucakap kepada Sultan Jamalul Kiram, mengesahkan bahawa kumpulan Agbimuddin itu telah dipecat oleh pasukan keselamatan Malaysia sebelum mengadakan taklimat di Manila.

Berkata Idjirani ahli Kesultanan diketuai oleh Agbimuddin Kiram memanggil mereka dan memaklumkan kepada ketegangan yang semakin meningkat pada kira-kira 6 pagi

"Pagi ini adalah sejarah, pasukan keselamatan Malaysia memulakan tembakan pertama," Idjirani katanya.

Idjirani, bagaimanapun, berkata bahawa Agbimuddin tidak boleh menentukan jika pukulan pertama bertujuan pada rakyat mereka.

Idjirani berkata Raja Muda (putera mahkota) juga memberitahu mereka sebelum ini bahawa pihak berkuasa Malaysia telah pun menghampiri kawasan tersebut.

"Walau bagaimanapun, terdapat sedikit penangguhan dan ia adalah baik bahawa polis Malaysia telah ditarik balik kemudiannya, menurut Raja Muda," Idjirani katanya.

Beliau berkata pasukan Malaysia datang sehampir 300 meter dari mana lebih daripada 200 pengikut kesultanan telah berlubang.

Rasmi kesultanan juga merayu kepada kerajaan Malaysia untuk menimbang semula tindakan menekankan rakyat mereka berkurung di Lahad Datu tidak mempunyai niat mewujudkan masalah.

"Bagaimanapun, jika pihak berkuasa Malaysia akan menolak untuk tindakan maka pengikut Kesultanan di sana tidak mempunyai rekursa tetapi untuk mempertahankan diri ke nafas terakhir mereka," berkata Idjirani.

Berita 2
10 Anggota Penceroboh Terbunuh: ABS-CBNnews melaporkan jurucakap Abraham Idjirani sebagai berkata dia baru bercakap sendiri dengan adik Sultan Sulu Jamalul Kiram – Azzimudie Kiram – yang mengetuai kumpulan bersenjata di Lahad Datu itu. Azzimudie mengesahkan bahawa 10 lelaki terbunuh dan empat yang lain cedera dalam insiden tersebut.

“Dia melihat sendiri mayat-mayat tersebut,”  “Yang terbunuh termasuk seorang wanita.” Beliau mendakwa bahawa komando polis Malaysia telah menggunakan penembak tepat ke atas pengikut Azzimudie.


Maigad maigad maigad ._. Please pray for us . Keselamatan kami sekarang amatlahhhhh huhh . taktau nak cakap ape . . :/ Al-Fatihah buat keluarga pejuang yang terkorban . 

Tadi dekat sekolah keadaan agak cemas . Masa pagi , time perhimpunan , geng aku ade dengar bunyi siren ambulans . Kitorang pon macam pelik lah jugak kan . Tapi cikgu takde bagi taw apa2 arahan or else . so buat tak tahu lah . Then dalam kelas . 2 kali helikopter round sekitar sekolah kami dan kawasan peperangan . Masa tu memang dah agak something will happen . . 

Tepat jam 11.05 pagi , masa tu aku tengah betolkan jam tangan , tiba-2 bunyi loceng kecemasan panjang gila . Cikgu aku pun dah cuak and cemas masa tuh . Cikgu arah kitorang cepat-2 lari and keluar dari kelas . Berkumpul kat tapak berhimpun . . Beg sekolah aku tak sempat bawak sebab masa tuh dah cemas sangat . cikgu suruh tinggal kan je . so okay ._. . . Then cikgu terus bagi arahan sesape yang ibu bapa dah ambil , di benarkan pulang . Sebenarnya belum masa balik lagi , tapi dah jadi macam ni kan . emm aku tunggu bas datang ahh . Ouh ye beg sekolah aku tak sempat nak ambek . nak pergi ambek tapi tak dibenarkan . tapi alhamdulillah ada sorang kawan aku dah tolong ambil kan ---------
Please Pray For Us !!!! Perintah Berkurung sekarang . Maybe next week Sekolah Menengah Kebangsaan Desa Kencana cuti . Hoorayyyyy ! >-< lol


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)