17 December 2013

ROUND SABAH # PART 1


Bismillahirrahmanirrahim (; Yea setelah beberapa lamanya cuti sekolah, kini baru lah berkesempatan holiday. Holiday ke? Haha. K aku nak buat short entry je lah. 

13 December 2013 // Jumaat . Bertolak dari rumah jam 8 pagi . Aku stay Felda Sahabat Lahad Datu Sabah. Alahhh nak teroka negeri orang lah katakan. hihi. Then singgah sebentar di Bandar Lahad Datu for breakfast . Next sambung perjalanan . Selama 10 jam perjalanan , akhirnya sampai di Tenom, Sabah . Memang panas punggung woiii duduk dalam kereta . Masa kami sampai sana dah malam . And that night actually ada Malam Berinai adik kepada anak buah my dad kerja . Kira pergi visit cara orang sabah kahwin gitu ~


Haaa tu diaa ~ Ni masa kat rumah before bergerak heee


Malam berinai . Ni sabahan-people bahagian atas , memang dah modern sikit majlis . Bahagian bawah-2 like Lahad Datu , masih guna buluh . Daripada pengalaman yang aku pernah pergi la .

That night, pekerja my dad dah booked hotel  2 days before. So senang kerja kami . Terus check in . 

14 December 2013 // Sabtu


Ni lah dia hotel yang kami stay. For 2 night . Nak review sikit hotel ni . Ni adalah salah satu hotel yang boleh di katakan 'best lah jugak' dekat Pekan Tenom ni. Perkasa Hotel. Hotel ni terletak di atas bukit memang tinggi gilaaaaaa ! Tapi dont wory dia dekat tengah-2 pekan tau. Kira nya ada KFC, supermarket . Okay lah tu kan haha. Nanti aku check kalau-2 ada view dari 'kawasan bawah' ke. hihi . 

  

If uolls boleh nampak yang di atas puncak tu . Yes tu lah tempat penginapan kami . Kat kawasan Tenom dia tak berapa sejuk . So kalau nak menginap kat tempat tinggi-2 pun boleh haha :)


View daripada tingkap bilik . Tak berapa cantik sebab weolls dapat bilik yang backview . huu cedih cedih .


Dekat Pekan Tenom sedang musim durian. Bagi warga semenanjung, memang agak susah nak dapat durian dengan harga 'murah' dan rasa durian yang 'enak' macam kat semenanjung. Bukan nak cakap apa lah kan. Tapi buah-buahan dekat sabah memang mahal-2 kah kah. Tak tipu kay. Kalau nak makan manggis ke ciku ke, haihhh memah 'leleh liuqqq' woiiii -..-'


Haaaaa tengahari tu , baru lah bersiap-siaga pergi kenduri . Aku rimas pakai fashion tudung gini sebenarnya . Tapi ada insan yang mencabar aku untuk pakai ala-2 Kak EmaaSahaja tu hihi . So why not aku sahut cabaran . Okay stop it haha . 


Zoom in the way im wearing bawal haha. Selekeh siot but who care ? kah kah . Sumpah aku tak pakai compact. Sebab? Kulit aku jenis sensitip dengan suhu maybe. Bersalin kulit . Habis kulit mukaa terkupas-kupas Huwaaaa memang benci gila. So aku ambil cream mak sikit sapu bahagian tepi mulut dan hidung n tabur powder je. Lihat lah wajah asli ku memang jerawat sepah-2 haha.


At the both side, my mum and my dad. Both hujung, pekerja my dad . Me? yang terpacak tengah-2 tu. Haaaa nasib baik muka berkulit cerah sikit . Nampak lah memantul hahaha ! Hambar gilaaa aku pergi majlis kahwin selekeh gitu . Ehh btw, aku memang bukan jenis yang makeup-2. Tak pernah dan tak reti pakai segala shadow-2 haha . 

Okay itu sedutan di Majlis Perkahwinan . Apa yang aku suka, aku dapat 4 brooch . Haaa sebagai cenderahati dari pengantin gitu lorh. Actually dapat 2 je. Then nak balik tu, dia hulur lagi dua bungkus kah kah. K Thank You pengantin .

Aku tak habis review pasal Perkasa Hotel , Tenom Sabah ni . Haaaa for uolls yang nak ke Tenom , boleh lahh try usyar-2 hotel ni. Harga not too mahal . Boleh laa~ Average RM100 -- RM150 per night. My dad ada kad Felda, dapat discount hoho. And yang ada kad government pun boleh :) Haaaa apa yang menarik di Tenom ? Taman Pertanian Tenom . Terletak lebih kurang 8km daripada Pekan Tenom . Tapi weolls , aku tak berkesempatan pergi . Petang tu, around 4pm baru kitorang turun dari hotel nak berjalan katanya . Then aku tergerak hati untuk google dulu pasal Taman Pertanian ni. And sangat kecewa bila tahu dia tutup pada jam 4.30 petang -..-

Haaaaa kalau pergi pun entah dapat masuk ke tidak . Haha . Memang rasa rugiiiiiiii sangat tak dpat pergi . Kalau korang nak pergi situ , boleh laa google apa-2 yang patut :) Banyak tempat yang best kat Tenom , tapi aku kurang berpengetahuan lah haha . Cakap pasal makan . Memang agak rumit untuk cari kedai yang sedap . Restoran memang jauh sekali nak jumpa . Aku saran kan pergi KFC je lah . Memang komfom rasa nya sama di mana-2 je kan . Aku ada pergi breakfast kat satu kedai ni , memang hambar masakan . Air bancuhan 10 kali dah rasa nya kah kah kah bapak jahat aku haha --' tapi FAKTA

Okay aku rasa ni saje untuk PART 1 SABAH TRIP . Continued on the next post . Kota Kinabalu pula :D yeeeeha ! Bye !

Written by:
The Comots Lala

(Maaf jika ada kasar bahasa)





Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

29 November 2013

Final Year Result


Bismillahirrahmanirrahim (; Now dah cuti and result dah pun keepin at SAPS . Act, aku dah check result a week ago tapi still tak complete . And today , aku check semula and yeahh . Semua markah dah pun di masukkan dan sama je aku rasa hahaha ! Before this, aku no. 6/23 dalam kelas and 28/321 dalam tingkatan . O.o terok nyehhhhhhh . Tu sebab ada markah belum masuk lagi haha . 


Lihat lahh result ku pelbagai huruf ada . From A to G complete kau ! Eh 'E' takde hahah . Okay memang aku rasa sangat hambarrr result final year ni . And aku rasa lebih teruk berbanding exam-2 sebelum ni -..- Yes aku akui memang aku banyak main-2 Form 4 ni . Haha ! And aku takde study pun untuk final exam ni kahkahkah . 
Me - Mak, Ija punya result akhir tahun dah keluar
Mum - Berapa ?
Me - 2 gagal
Mum - Haaa tu lah kau banyak main . Blablablabla ~
Haaaaa itu dehh ! Mula dah tugas sebagai penceramah bebas . Aku tadah telinga je lah dengar . Memang salah sendiri kot . Huuu Heyyy Come On Leeza !! Next year dah SPM . Kau punya result bukan main terok . Macam mana lahhhh ! Aduhaiiii . Pening aku fikirkan diri sendiri . haha ! 

AKU NAK 9A+ SPM !!!



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

28 November 2013

Remind Me . . .



Haaa the pic above , remind me of someone :') Farish Hafizi Abdullah . Huwaaa ! Might be crying ritenow haha . Act , tadi scroll TL and nampak satu account ni guna tweetcon pic ni . And I was like "Ouhh what the fish! That pic yang Farish pernah guna as profilepic kat FB" Haha lols okay . Its almost 2 years ago and I still remember him . Huuuu !


See the date ? November 2011 ! Weyhh Im still keep our screenshot conversations ! Aihh -..- That time awak cakap aku ada A . Haha You mean A for Aidil huu . Tapi aku cover cakap A for Aleeza haha okay lawak :'D


Hahaha gedik nya dia . Ahhhh Aku rindu diaa . Dia yang takkan pernah kembali lagi kat aku . Dia yang takkan pernah wujud lagi . Dia yang takkan pernah kembalikan kebahgiaan aku yang dulu :') Farish , I miss you biy :' Kita selalu chat sampai pagi-2 buta kan . Ada tu kita tak tidur sebab kita exchange our story . And lot of story kita cerita kan . Haha best nya masa tu .

Tapi sekarang tinggal kenangan je awak haha :' RIP hahaha . The moment bila aku tahu perkara sebenar , kau tahu tak aku sakit . Jatuh sakit weh bila tahu benda sebenar . Aku bongkarkan segalanya lepas aku jumpa blog puaka tu . Since that kau hilang kan diri . Kau terus hilang . Kegembiraan aku hilang weh hilang ! :' haha . That day aku muntah-2 , demam sampai tak boleh bangun . Ahhh nampak tak betapa sakit nya kehilangan kau . Haha


Aku rindu panggilan tu . Aku rindu nak panggil kau "Biy" haha :' weh sedih nyaa bila ingat semua ni . Awak tahu tak since the day kita lost contact , gaya dan cara penulisan aku macam awak . Like that lahh . Noktah jarak-2 . . haha ! Itu je maybe yang aku bawa sampai sekarang . Parish si dolphin , aku rindu kau . Haha kenapa over-feeling aku malam ni . Why leeza why why why ! Aihhh . Dear abang Jun Haa , please . Can u be my Biy Farish ? Haha okay only Yun know what I mean about . Hahaha okay :'


Farish , Leeza Miss You :' Bye 

Throwback by , lalarish


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Midnight


Bismillahirrahmanirrahim :) Midnight ? haha baru jam 12.14 pm kot but who cares ? Choiii . Usually at midnight what people going to do hah ? Actually I'm just felt sooooo bored -..- Tbh , aku dah tak tahan duduk Sabah . Bukan sebab apa . Err Aku dah tak tahan menanggung rindu sayang muah muah dekat my siblings , friends , cousie and my whatever haha .

Im not sure bila lahhhhh barang ni nak angkat . Fyi , aku dah masuk kotak segala buku-2 sekolah aku masa sebelum start cuti lagi . Ewahh bukan main lagi yeee semangat hahaha ! My friends at Seri Jempol always asking me . "Bila nak pindah bila nak pindah" and you know what ? Hell ! I dont know lah ! haha . Kalau aku berkuasa , saat ni juga aku dah angkut all my stuffs ni haa . Tapi siapa lah aku ni . Hanya insan yang lemah . Gituu ~



*Gambar tahun lepas* haha

Haaaaaaa okay aku terlalu rindu diorang semua . Rindu rindu rinduuuu ! Nak nangis je rasa kenapa aku tercampak sorang-2 kat Sabah . Haha tak kesah lah tapi aku dah rasa macam mana kehidupan anak tunggal dan sangat heaven okay ! Kau mintak je apa kau nak semua kau dapat . Haha itu je lah yang best >_< And and and actually aku taktahu nak taip apa lagi . 

Tadi aku ada publish satu post ni , tapi entah ada lah Hamba Allah yang tak berpuas hati dengan aku haha . Dah berbaur pergaduhan je comment post aku tu . Okay itu sangat menajiskan blog aku . Haha ! So terpaksa aku save as draft balik . Just aku takmo bergadoh dengan orang dah beno nya . Malas malas malas . Naik form 4 ni aku kuat bergaduh betul . Pelik nengok nya hahaha . Well jahat kan :D

Just kat sini , aku nak mintak maaf lah pada Cik Unknown-2 yang comment kat previous post aku kan . Yaaa I know who u're dan aku tahu kau mesti nak back-up kawan kau haha :) sokay lah . Dont mind pun apa kau comment asal kau rasa puas dapat sakitkan hati aku :) haha AKU MINTAK MAAF pada yang rasa diri dia dalam situasi cerita rekaan aku tu .

What else I'm going to write . Hurmm hurmm . My result for final exam already keepin at SAPS . And i'm very disappointed with myself . Huwaaaa I dont know why my result is sooooo damn shit terok eahh ! Haha . But sokay lah aku memang banyak main form 4 ni haha . Memang setimpal lah tu usaha dengan result haha ! Aku nak kekal kan 7A aku masa PMR kat SPM and kalau boleh plus plus 2 subjek lagi haha . In Sha Allah Aminnn :D Okay I think thats enough for tonight . To be continued on the next day kay bebeh . Bye ~

By the gemok gedempol gegurl, LALA !
*berat aku 43 kg sekarang haha!*






Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

27 November 2013

PENDUSTA CINTA !

Bismillahirrahmanirrahim (; PENDUSTA CINTA . Harini aku rasa ter rajin untuk update blog dan dalam otak aku hanya terbayang satu title yang aku rasa cukup best HAHA ! Mungkin best bagi aku je la . Aku kesah apa . Pendusta . Korang tahu apa itu pendusta ? Pendusta adik beradik penipu tapi dia lagiiiiiiiiiiii teruk . Itu dari persepsi aku . Setiap orang lain persepsi rite . Okay . Aku nak create satu cerita . Tiada kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia (; take it easy okay ? hanya sebagai perkongsian .
Ada satu kesah . Seorang lelaki , yang pemalu , pandai , baik , dan memang di kira lelaki mithali lah . Aku gelarkan sebagai N . Dia mula kenal dengan seorang perempuan merangkap rakan sekelasnya , iaitu A , pada awal tahun . Awalnya , mereka hanya rakan biasa . Hari demi hari , bulan demi bulan mereka menjadi semakin akrab . Mula timbul perasaan suka dalam diri A pada N . A tidak tahu bahawa N sudahpun berpunya .  
Sehinggalah satu hari, girlfriend N , iaitu S , muncul kan diri dia dan memperkenal kan diri dia sebagai awek N . A mula kecewa . Insan yang dia taruh harapan rupanya sudah berpunya . Tapi A redha . Semakin lama A mula rapat dengan S . A juga menjadi orang tengah antara N dan S kalau mereka ada masalah or else . Memang A dan S dah macam kakak dan adik .  
Sampai satu masa , N mula berubah hati pada A . Tak tahu sebab apa . Mungkin sebab A yang terlalu caring pasal dia maybe . haha . N minta couple dengan A sedangkan masa tu N masih lagi in relay with S . A tak nak terima pada awalnya . Sebab dia taknak S benci pada dia . Tapi N tetap berkeras nak A . A terpaksa ugut . Kalau benar N ingin kan A , tinggal kan S . Tujuan A buat macam tu hanya nak tengok sejauh mana N suka pada dia . Dia sangat tak sangka N tinggal kan S semata-mata untuk bersama dengan A.  
Akhirnya , A dan S bersama . Awal hubungan mereka sangat bahagia walaupun ada hati yang menangis . A tahu dia bersalah sebab merampas N dari S . Tapi A terima N kerana dia rasa bersalah sebab N tinggalkan S semata-mata untuk A . Kiranya A terima N sebab rasa bersalah lah . S pula mula tidak menyukai A . Kalau sebelum ini diorang selalu bertegur sapa . Tidak selepas A dan N bersama . A tahu S sangat sakit hati . Tapi A pun taktahu nak buat apa sebab bukan A tak cuba pertahankan relay mereka . A dah banyak kali nasihatkan N supaya jangan tinggalkan S tapi N berdegil .  
Hari demi hari hubungan A dan N semakin pudar . A seorang yang friendly dan most of her friends lelaki . Satu hari ni , N terlampau cemburu dengan A hanya kerana A on the phone dengan kawan lelaki dia . N terus putuskan hubungan dengan A walhal hubungan mereka masih putik jagung . Baru sahaja beberapa minggu . A tak mampu buat apa-2 dan dia terima je .  
2 hari selepas mereka berpisah , A dapat tahu bahawa N dan S sambung semula relay mereka . Ya Allah betapa peritnya hati A masa tu . Permainan apa yang mereka lakukan .? Setelah janji-2 manis N taburkan pada A, berjanji akan setia dengan A , sekarang dia pergi meninggalkan A dan berbahagia bersama S . Ya Allah hanya Tuhan sahaja yang tahu apa perasaan A pada waktu tu . A rasa tertipu ! A rasa di permainkan dengan pendusta itu . Sekarang N dan S sudah bahagia atas penderitaan A . A kesorangan . A kesepian . A sangat kecewa di permainkan sebegini rupa . Dengan mudah N meminta cinta A , dengan mudah juga N mendustai A . Ini lah yang di namakan SANDIWARA CINTA
Okayy maka tamat lah cerita si Pendusta Cinta :D haha ! banyak pengajaran daripada cerita ni . First , jangan gembira atas derita orang lain . What u give u getback . Macam A , dia dah rasa apa yang S rasa . Second , LELAKI jangan mempermainkan perasaan perempuan . Jangan mudah menabur janji dan memberi harapan pada perempuan . Third, mohon lelaki HARGAI lah perempuan . Ingat wahai lelaki , hari ini kau memperkotak katikkan perasaan perempuan , tidak mustahil satu hari nanti perkara ini terjadi semula pada diri mu . Forth, perempuan jangan mudah termakan janji-2 manis lelaki. Manis di mulut pahit di hati ! Fifth, lelaki kalau kau rasa tak mampu untuk menyayangi awek baru kau , jangan kau bercinta . BODOH ! haha 
Sekian sahaja , terima kasih :)

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

09 October 2013

End of holiday


Bismillahirrahmanirrahim (: Start from the first day of PMR examination , students form 1, 2 and 4 of SMK Desa Kencana had given "someday great holiday" by our teachers . Thankyou for uolls kind and thanks for the homework given . You are really understand me actually , teacher . Deep -..- haha ! Okay . I know some of other school "over there" in Semenanjung are not given 'cuti' . ouh k im felt sorry for them :') hee . 

KENAPA SEKOLAH KAU DAPAT CUTI HA? Yes ! Im really sure some of students will jealous with us . Yah well ~ hihi . Actually like this . My school is just not as good , as perfect , as complete and as everything less from others . Sekolah aku tidak ada dewan besar persendirian . As well you know, big examination like PMR and SPM are supposed to be held in an examination hall . Right ? But not for my school . Kami tiada dewan besar , kami tiada kelas yang boleh buka dinding belakang so that can be used as hall . Tiada semua itu . 

Sekolah aku adalah sekolah Felda . Memang segala keperluan amat lah kurang . Segala galanya kurang . :) So thats the reason . PMR and SPM candidates of SMKDK mengambil peperiksaan mereka di kelas yang sudah di tetapkan . Mean that . Each class is provide for 20 students only ! And FYI, my school have a large number of students per batch . Hurmm I guess around 300 ++ students per batch . So you could imagine it right ? heee ~ 

So hampir ke semua kelas di gunakan . Sekolah ini juga kekurangan bilik darjah . Jadi sekolah ini ada dua sesi persekolahan . At morning from 6:20 am till 12.30 . And in evening starts from 12:45 untill 5.30 pm~ Pandangan saya when the first time I reach that school . I was like . . . "what ? is this my school to be ? Hahh ? Why have a lot of dogsssss ?" Miahahaha . A bit shocked actually . Tapi lepas dah lama sekolah di sini , Alhamdulillah aku mampu lah jugak sesuaikan diri . Agak kekok la at first . But we must try it kan . :))

Humm .. I'm starting my study here, SMKDK, from february 2012 . I could not remember the date . haha . And yes ! That is the year where i have to stand for PMR examination . Walaupun banyak keperluan yang kurang , but thats not the reason why we cannot achieve successful there . Study is study . Environment is environment . Rite ? haaaa Alhamdulillah dengan semangat dan kekuatan yang aku ada . Teruskan hidup tanpa kawan2 yang selama ni banyak bantu aku . Aku mengecapi juga kejayaan . 

I got 7A1B in PMR . Eventho its not straighttttttt , but im very thankful for that result . To be honest , 2012 give a lot of bad memories to me . Tahun akak saya excident . Dan aku terpaksa ambil cuti a week rasanya . Dan setiap 3 bulan sekali aku balik semenanjung . Dapat bayang kan tak berapa banyak pelajaran yang aku tertinggal ? kan ? Tu aku cakap , tahun 2012 sangat banyak dugaan . (:

K i think thats enough untuk kali ni . Actually post ni takde kaitan langsung dengan title . But who cares ? hahaha ! Cuti aku sehingga la last hari ni , 9 October 2013 , aktiviti rutin hanya online online dan online . Hahaha . K chow . Byee !
Happy Birthday Afif Afham . :)) haha ! Already 16 y/o . Dont be too mengada okayh . tampo nanti haha k k
Leeza Zailan

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

25 April 2013

Segmen 24 Jam : Saya Mahu Header Itu! By Nabila Medan

Assalamualaikum. Saya nak join segmen . Sebab nak header dari kak Nabila Medan >< hihiii

*tekan banner kalau nak join*

Details :

i - Warna : Pink macam blog saya >_<
ii - Nama blog : NOALFA MENAIP
iii - Description blog : Every people have their own story ' leeza-awak.blogspot.com '
iv - Font yang korang nak : Tak kesah 
v - Header 2 

Nak join ? Jom ! tamat pada 26 April 2013 pada jam 10 malam . heeee ~ Semangat nih . harap2 saya bertuah .

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

22 April 2013

Segmen kenalkan diri - CIK i l y

Assalamualaikum . Haii Alfa nak join Segmen . Tanpa bacak merepek , merapu dan meraban . JOM . Just baca dan komen . :*

Tekan banner if u wanna join too 

1. Real name: Noor Aleeza Fatihah Binti Zailan Bin Rosmani Bin Kasmin
2. Nickname: Leeza , Eja , Lala , Alfa , Cottt!
3. Starsign and Age: Capricorn on 26 Dec , I'm 16 years not so old
4. Male or Female: Err I dont know *keliru* Female maybe? Coz myself looks handsome :*

5. Facebook: http://www.facebook.com/leeza.daneyal add me maybe?
6. Website: http://leeza-awak.blogspot.com/ , http://gadisjohorberkacamata.blogspot.com/
7. Twitter: @lalacottt_ , leeza_NAFZ
8. Otherinstagram: lalacottt_ , weChat: lala_zailan

9. Hair color: Hitam berkilau bak bontot kuali and a bit perang :D *ori*
10. Long or short: err I can't tell anyone. Sebab kalau ada lelaki baca, takboleh. Mereka boleh membayangkan panjang nya rambut kita tu. Dari apa yg Alfa belajar memang tak boleh bagi tau hihi :*

11. Loud or Quiet: Pendiam *in the bracket* . Pendiam kalau tiada geng gila . Kalau jumpa geng Im being the louder one hihi
12. Sweats or Jeans: Ofcorz jeans . skinny jeans auwmm auwmmm O.o
13. Phone or camera: Phone are everything for me. Without phone I am still be a person hihi. 
14. Health Freak: err I not understand. But always healthy :) ahhaa
15. Drink or smoke: Drink? Yes I drink only 'halal' water. Smoke ? Absolutely never !

16. Do you have a crush on someone: YES . I have crush on someone since year 2011 till now :)

17. Eat or drink: Both are important for life . So I choose both =D
18. Piercings: Emm Yaa ada lubang tindik. Tapi dah tertimbus hihiii
19. Tattoos: Uuuuu . Lot of tattoos . Just dreaming . Never k never . 

Have You EverBeen in a relationship: Emmm Yes yes ans YESSSSSSSSS :(
Quarrel with someone u like: Haruslahhh~ At first quarrel , lastly in love keke :P

Been in a car accident: Yes. You can read my story here. " Remember this incident "

Been in a fist fight: emm yes with my brothaaaa ~

First Piercing: Semasa umur 1 tahun lebih. Awal kan ? Yaaa I dont know why so early haha!

Best Friend(s): L I M A Z A W . Our blog H E R E 

Award(s): Emm -_- Outta words

Crush: Ehh kat atas dah tanya tadi . Scrool to top back :P

Vacation: France ;) Bonjour ^^ hihiiii

Last Person you talked to: My lovely cat merangkap adik kesayangan :*
Person you texted to: Fadzlen !!! He is my classmate n also crush on him MAYBE
Person(s) you watched movie with: Err last night with my whole family ;) 

Food you ate: Isi ketam + chicken finger . Ngeee makan petang maaa ~
Drink you drank: Dutch Lady Chocolate :* my fav ever hehe

Movie you watched: Seumur hidup tak pernah masuk cinema . Belum cukup umur *my mom said like that*

Song listened to: Kau Sahabat Kau Teman :( Remember him . - The srory HERE -

Thing(s) you bought: I bought a long ruler and an eraser last morning hihi :P

Person you hugged: My lovely mummy . Last morning before going to school. 

Favourite Food: Char Kuew Tiawwwwwww :* muahhh
Drinks: Chocolate , Fresh orange and also SOYAAA ~

Have you ever Kissed in the snow: snow? Dekat malaysia ade ? Tak jumpa lagi hihi
Celebrated Halloween: Nooooo ~ Noooop ~
Had your heart broken: Yes :( lol -_-
Went over the limits on your cell phone: Maksudnyaa ? hahaaa :P
Came out of the closet: Funny hahaha . Ofcorz yesss . With my cousin . Few years ago 

Gotten pregnant: wohooo . Killing myself If I say yes 
Had an abortion: Whattt ? Remember God . Astaghfirullah ~

Done something you've regretted: Yes . Out from SBP Integrasi Jempol . Ouhhh bengong -,-
Broke a promise: Emm yuppp . But with reason !
Hide a secret: I hold secrets of MANY PEOPLE bhahahaa
Pretended to be happy: Alwayss . Just wanna look cheerful . I keep my sadness deep of my self ;(
Met someone who changed your life: Emmm . Buat masa sekarang . Belum lagi hihi .
Pretended to be sick: Hahahaha ! I love this quest . Ofcorz yess . Malas pergi sekolah -_- kekekee
Left the country: Emmm tidakkk .

Tried something you normally wouldn't try: Hohooo . Mencabar kan . Tapi tak suka buat apa yang tidak di sukai .
Cried over the silliest thing: Yesss . I know I'm not enough matured hahaaa . 
Ran a mile: A mile ? wahhh . Saya tak pandai berlari kikikii .
Went to the beach with your best friend(s): Huhaiyy kenangan manis lepas PMR hehee . 


Stay single the whole year: Emm Single ? Whole year ? Just for two years till now hihi . 

Currently Eating: Chicken finger 
Drinking: Dutch Lady Chocolateeeeeeeeeeyyyyy
Listening to: THR Gegar with MEK ZURAAAAA ~ hahaaaa !

Waiting for: Him to text me first . Since zohor -_- errr.

Your future

Want kids: Mestilah nakkk yang comelll lagi lotteeeeeeeeyyyyy :*
Want to get married: Noooo . I wanna baby without married . Lol crazy . Of corz YES !
Careers in mind: I wanna be a teacher for future . In Sha Allah ;)


Which of it is better for boys/girls?

Lips or eye: Beautiful and big eyes like my nephew hihiii . 
Shorter or taller: Emm not too tall and also not too short . Normal setjak bhahhh !
Romantic or spontaneous: spontaneous ofcorz . Romantic ? Blerkkkk . Poyooo semua tu haha !
Nice stomach or nice arm: Nice stomach laaa . hahaha
Sensitive or loud: Loud . ! Like meeee hehehe
Single or relationship: Single make my life perfect hahaa !
Noisy or quiet: Emm I dont know laa . hahaaa 

Have you ever Lost lasses/contacts: Yes . With my ex , Hariz :'( I miss him lahhh
Ran aways from home: Gilaa ? Rumahku syurgaku . Lari dari rumah pergi mana ? Hell ? hahaha !
Hold a gun or knife for self defense: emmm saya masih waras ^^
Broke someone's heart: Yes . And he's now , Arwah :( Al-Fatihah
Been arrested: hahaa saya budak baik okayy . Aracci?
Cried when you lost someone: Sama dengan jawapan anda . Anda rasa ? heheee

Do you believe in

Yourself: Yes . Percaya pada kebolehan diri ! 
Miracles: Yes. !
Love at first sight: Yes maybe . errr . 
Heaven: Yes yes yes.! Ofcorz . 
Santa Claus: I'm a muslim ;)
Things last forever: Forever ? Yaaa friendship maybe ?

Is there one person you want to be with right now: Yes . My crush , Capital A :( I love him . wuuuu
Is there a person you make a promise with now: Adaa tapi dia pun dah lupa janji dia . So ? Hahaa I pun lupa jugak
Is there a person that you can't forget now: YES. :'( wuuuu why u ask quest like this haaa ? haha!
Is there something you really want to do now: Singing . Artis wechat lah katakan ~Perasan betoiii anak orang ni hihi
Is there something you really wish to have it now: I wish I will success in world and the hereafter ;)
Is there something you wanted to say to someone now: Dear Capital A , One thing u must know , I will waiting for you even I have to sacrifices for hundred miles . You're the only one in my heart . K FULLSTOP 

Tagging : You , You , You

Tamat / 1 Jun 2013 

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Stuff Already Arrived

Assalamualaikum . . 

Balik sekolah , turun bas . Tunggu my dad ambil . Then naik kereta . Nampak 2 keping sampul surat . Masa tu dah rasa , tu mesti Alfa punya . Tengok jee nama . Yes thats mine . Heeeeee sampai je rumah tak menyempat tukar baju sekolah , terus capture gambar lahh kan . Dannnnn

Ouhh maaf terbalik pulak haha !

Ini daripada ekatikah craft dari entry sini. TEKAN

BCARD Member pun da sampai ^^

Dann ada satu surat Alfa dapat . Dia suruh tebus dekat post office hihiii . Actually, benda ni dah sampai lama rasanyaa . Tapi Alfa ni jenis tak keluar rumah . Kalau ada surat2 ape pun semua ke alamat office my dad . Heee so kalau pekerja my dad tak bagi tahu ada surat or else , tak lah Alfa tau kikiki xD


Taraaaa ! Nampak tak bungkusan ni dah renyuk2 menandakan ia dah lama pun terperap jadi pekasam dah kat post office belakang rumah ni haha ! Inside this envelop . . 


Heeee Cute-2 semua nyaa . Brooch tu ada banyak . So Alfa bagi satu pasang dekat my mum . Awesome lohhh . heheeee Thanks yaa all .

Ouhhh entry kali ni bergambar je . Kurang ayat-2 dramatis . Act, Alfa busy sikit sekarang . Dengan study study study . Even Alfa Form 4 sekarang , tapi study tak boleh di abaikan . So kepada para pemenang GA Alfa , review blog , bloglist dan header Alfa akan usahakan secepat mungkin . Jangan risau yeee ;) Give me some time . Kayy I'm going to sleep . Wuhuuu so tired maa ~ Bye byee

THANKS TO ALL . 



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)