29 December 2012

Segmen Back to School by Aen Hwaii


Huhaiyy nampak dok title tuh ? Aku nak join segmen lagi boh . Walaupun dah berkali-2 aku join tak menang-2 HAHA *kesiang* Do I care ? Aku lebih sukaa join-2 segmen, GA and else . Why ? Sebab aku ni suka merapu. So bila join benda-2 macam ni , penganjur tanya aku jawab . Nahh sekurang-kurang nya aku merapu benda berpaedahhh ! kan ? Okay let's continued to the aim topic ;) Ehh btw, tuan segmen ni 'sabahan-people' . Wowww ! Sama umur pulak so that's why aku nak support segmen dia kiheee !

 
*tekan.banner.untuk.join!Satu.kali.tekan.je*
1) Apa kenangan lucu kamu mula-mula masuk sekolah ? *ceritakan*
- Kenangan lucu ? waa!
#Kenangan sekolah rendah - heee ~ Aku jenis yang rock. Masa mula-2 masuk tahun 1 aku tak nangis pun . Parents daftarkan sekolah then terus blahh balik . Aku ? Duduk ontok-2 dalam kelas . And masa tu jugak aku berkenalan dengan BFF aku , Nurul Azziera hehe Aku tak minat ahh nangis-2 ni . Jangan manja sangat lah kan ! kahkahkah

#Kenangan sekolah menengah pertama [Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Jempol] - Masa masuk sekolah ni pulak, aku agak kekok. First time sekolah menengah . Heee ~ Masa ni dah berjauhan dr parent. Asrama kan . So homesick lah jugak . kiheee . Hampir setiap hari nangis haha ! Tapi yang lucu nya . Baru masuk sekolah dah bergaduh dengan sorang kawan aku nih . Aishah name ea . Why ? Annoying gila dia ni . Tapi sekarang kitorang kawan baik haha !

#Kenangan sekolah menengah kedua [SMK Seri Jempol] - Ni sekolah kedua. Masuk sekolah ni aku tak kekok. Sebab most of the students, kawan2 sekolah rendah aku kot . Kenangan lucu ? hiheee~ Masuk-2 je kelas aku tertarik dengan sorang mamat kelas aku . haha ! Sebab dia comel . k tu je laa . 

#Kenangan sekolah menengah ketiga [SMK Desa Kencana,Sabah] - Sekolah ketiga . Hihii . kenangan lucu nya, masa mula-2 aku datang nak daftar kat sekolah tu, aku pakai tudung labuh lagi . Then budak2 form 5 yang tengah belajar dalam kelas tu pandang jee ~ Seram jugak ah . Then aku dengar ada budak jerit " Woiii Ada ustazah baru bhaa di sekolah kita! " Kurang hajaq betol naa ! kiheee malu aku -.- 

2) Cikgu paling kamu sayang ?
#Sekolah rendah - Cikgu Shahrom . Ustaz Norhisyam . Ustazah Norhayati . SEMUA CIKGU YANG AJAR AKU !

#Sekolah menengah 1st - Ustazah Adawiyah . Ehh aku tak ingat sangat la cikgu lain . Maklumlah semua cikgu sekolah tu tak sayang aku haha

#Sekolah menengah 2nd - Cikgu Syariff . Cikgu Leman . Cikgu SADINI ! . Ustaz Faiz . Ustazah Noriyati . Teacher Syieda . Cikgu Masri . Cikgu Salina . Teacher Norlida . SEMUA NYAAA !

#Sekolah menengah 3rd - Cikgu Fatimah . Teacher Soba . Cikgu Nik . Cikgu KH [taktau nama] . Cikgu Ayu . Cikgu Gusmi . Semua cikgu yang kenal aku haha ! Aku tak kenal sangat cikgu lain . Budak baru kan :P

3) Mata pelajaran yang kamu suka ?
- Aku suka subjek MATEMATIK ! The most subjek yang aku minat . And also English ! heww . Best jugak speaking ni benonye . :D Ehh tak nak tanya subjek yang aku tak suka ? Tak tanya pun aku nak jugak cakap . Aku tak suka Sejarah ! Sebab sejarah result PMR aku sesat 1 B pulak haha !

4) Kalau selalu kamu bangun pagi *waktu sekolah* jam berapa ?
- Waktu sekolah ? Masa aku stay asrama , jam 4 pagi [semenanjung] dah bangun . Biasa laa nak cop bilik air kan . Masa sekolah harian biasa kat semenanjung jam 6/5.30 baru bangun . Lewat kot haha ! Masa sekolah menengah kat Sabah sekarang ni , jam 4.30/4 aku dah bangun . Sabah kan matahari nya muncul awal HAHA !

5) Apa nama sekolah kamu ? *ceritakan apa yang best dekat sekolah kamu*
- Dah ada sebut kat atas tadi . Tapi takpe lah . Ulang sekali lagi . 
#SBP Integrasi Jempol - Nothing best there . Why ? Kehidupan terlalu terkongkong . Ohoo aku tak suka kehidupan dikongkong okay . 

#SMK Seri Jempol - Sekolah ni paling best . The best school yang aku pernah sekolah haha . Dekat sekolah ni laa yang mengajar aku erti kehidupan yang sebenar . Dekat sekolah ni jugak yang banyak mengubah diri aku hehe ! Banyak lahh yang best kat sekolah ni . Dengan kawan-2 yang sekepala lagi kan . 

#SMK Desa Kencana - Best ke sekolah ni? hewww SIKIT lahh . Tp much better sekolah yang lepas hihik . Apa yang best sekolah sini . Aku budak baru. So kalau buat salah disiplin pun dilepaskan . YOWWW ! Haha special kot kahkahkah

6) Azam kamu pada tahun 2013 ?
- Azam ? azamudin eh ? ehh ehh haah ! gurau . Azam aku untuk tahun 2013, aku nak jadi yang lebih baik daripada tahun ni. In Sha Allah aku tak kan ber-couple untuk tahun depan . Dan aku akan lebih semangat untuk belajar . Aku nak buat yang terbaik untuk SPM 2014 . Ehh ? Tu dah masuk azam 2014 hee ~ AHhhh tak tau lah . Just aku nak jadi yang terbaik di mata orang dan keluarga aku sendiri . :)

Mangsa Tagging : 
- Nur Zulaiha
- Nor Syafiqah
- Ira


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

4 Comment:

Sue Azmi said... Reply To This Comment

Semoga berjaya harapnya! :D

Aleeza Zailan said... Reply To This Comment

In Sha Allah . Aminnn ;)

Post a Comment