20 December 2012

PMR Result 2012 ;)



Hai saya Leeza ;) heee ni result saya . Berapa tengok ni
|
|
|
|
|
................................................................................

Yeahh aku dapat score 7A1B sahaja . Alhamdulillah . Actually aku baru ambik result ni tadi pagi [20December2012] . Maklumlah aku sekolah kat Sabah jadi agak lewat result keluar. hewww. Apa yang B ? Sejarah lah babe ! Apa lagi kan ? Yang penting aku lepas target sebab aku target 6A2B je sebenarnya . Woww agak terharu dan teruja . Tengok bawah ni ea . 


Okay see ? Markah aku sebelum2 ni . Memang agak teruk huhaiy . And subjek Sejarah Straight C woii ._. teruknyaa . Hahaha . That's why aku target dari sebelum PMR lagi . Sejarah aku B . tak nak lah target C . Aku memang taknak ada C kat slip PMR aku . Malu -,- kahkahkah . Dan akhirnyaaa . The real PMR I scored B for my History . Gembiraa tau sangat terharu . Tak sangka budak yang dah di 'aim' cikgu 'budak.condemn.sejarah' ni boleh dapat B. 

Beberapa hari sebelum PMR baru aku baca nota-2 ringkas sejarah . Yang teramat lah ringkas . setakat tahu basic je kot . Yang lain pepandai lah ingat apa yang belaja kat kelas heee~. Aku more focus kat sejarah tingkatan satu . You know what . Aku langsung tak faham sejarah tingkatan satu yang senang nak mati tu . Sebab masa aku form one , kerja aku tidur kat dalam kelas masa cikgu tengah mengajar kat depan . Kejam kan ? heeee sangat-2. Sory laa aku memang sumpah tak minat gila sejarah tapi terpaksa buat2 suka je la . Layan~ 

Tapi yang aku Confirm A , Bahasa Inggeris , Math , BM , Geo , PI , KH . [POYO] Sains tu pun aku target B je sebenarnya . Sebab paper one tuh bawah 30 aku score . Paper two pulak aku bantai je tulis ikut sedap hati . Mana aku rasa kena dengan jawapan, aku buat je . Alhamdulillah dapat A jugak apa yang aku hantammmm tu . kahkahkah . Aku ni jenis tak minat study kat rumah . FYI , aku kat rumah study bila dah kena herdik dengan mak aku je la . Kalau tak kerja aku dengar lagu , online n blablabla~ Tak caya ? sudah ! Memang masa UPSR pun sama je kot . Belajar sekadar cukup kat sekolah sudah . Sebab tu result dapat pun sekadar cukup2 makan je hahaha ! Bagi aku , masa kat sekolah tu ialah masa untuk aku belaja belaja belaja ! Masa kat rumah ialah masa untuk aku lepak lepak tidurr ! 

Aku menaip kat blog ni menurut apa yang aku buat dan lakukan . Tiada perkara mereka cerita ye . ;) Just nak ingat kan . Waktu kat sekolah , manfaatkan lah betol-2 untuk belajar . Pergi sekolah kalau boleh jangan sekadar pergi nak jumpa pakwe je hehehe ! Aku tak kesah orang couple ke ape . Couple bagi aku bukan penghalang untuk seseorang gapai kejayaan . Asalkan diri sendiri ingat 'AKU SEORANG PELAJAR' . Cukup lahh okay ? kalau kat rumah tu korang nak gayut sepenuh masa sampai tak tidur malam dengan couple masing-2 pun pokok dek kauu lah ! huwaahuwaa~ Percaya tak kalau aku cakap aku struggle untuk PMR 2 minggu sebelum hari peperangan . Sebab aku lagi selesa belajar last minit hee~ Aku penat ah sebenarnya . And aku taip pepanjang ni pun sebab aku stress . So salah satu cara aku hilang kan stress dengan aku merepek meraban kat blog ni . huwaaa! Bye ! :*

Peace YOWW!

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

1 Comment:

HAJAR said... Reply To This Comment

Wah..Tahniah..:)

Post a Comment