18 September 2012

Dugaan PMR :)

Assalamualaikum . Hye ! Fuhh Penat Giloss baru balik sekolah . So dalam masa 3 minggu ni , setiap hari saya akan balik Petang . Tersangat padat jadual dengan kelas tambahan and else . Tapi saya redaa . Demi kejayaan saya ;) aha . Uhyaa . Saya jarang dapat online bloging and else sekarang . Dalam 4 hari sekali saja saya boleh buat semua tu . Dalam masa 20 minit haha ! Sangat sedih ! and benda yang paling sadis . My phone rosak . Oh Sony kenapa kau mesti rosak masa ni jugak ? Kenapakah ? 

Uhyaaa . Markah Trial Yang dah dapat hari ni . . BI dam BM . BI -- 79% BM -- 83% . For bahasa melayu i got the highest mark in my class . Sebab paper one terlalu rumit . And i get RM5 from my teacher , Cikgu Fatimah . Alhamdulillah . . Apa lagi nak cerita ni ? err . Saya tengok ramai orang blogwalking kat blog saya . Tapi saya mohon seribu kemaafan . Saya sangat sibuk dengan belajar belajar belajar . Takde masa dah nak ber BW . Maaf tapi saya akan mula aktif berblogging after my PMR examination ! ;) 

Dalam masa 2 minggu ni , ada 2 orang pelajar sekolah saya meninggal dunia . Kedua-dua mereka lelaki dan meninggal kerana kemalangan . Tetapi di hari yang berlainan . Sebelum tu , sedekah kan Al-Fatihah untuk mereka . Takziah buat keluarga mereka . Opss . Ada satu cerita yang saya rasa kelakar tapi tidak sepatutnya dibuat main . Cikgu saya buat pengumuman di perhimpunan tentang kematian mereka . Dan cikgu saya ada berkata , sedekah kan Al-Fatihah kepada mereka . Dengan tidak semena-mena , kawan saya cakap . Aleeza !Cikgu nak sedekah kan kau kat Arwah . Walaupun ayat ini agak lawak , tapi ia di anggap sebagai satu penghinaan bagi saya . Nama penuh saya Noor Aleeza Fatihah . Jadi tidak bermaksud anda boleh mempersendakan nama ini jika ada sebarang kematian berlaku . Okay ? Get it ? K bye ! ;)

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

09 September 2012

Celcom ! I hate U !

Assalamualaikum . . Holla ! Ahax ! Saya benci Celcom sangat2 . . :( Huarr . . You know why . . Saya baru je topup RM10 . So baki saya sepatutnya ada lagi RM 10 lebih laa . Tapi kanss . . Tadi pagi cek balance . . RM0.04 . Pfffft =,= ! KCUF ! Mane pergi melayang kredit aku wehh ? Puduii . Buduu punya celcom . Bapak gilaa panas aku dengan kau weh ! Tapi alhamdulillah redhaa sikit hati . On number satu lagi . Mesej dari celcom dapat RM3 free . Uhuk ! hamboih kau dah cekik 10 hengget aku kau ganti 3 hengget je ? Tak guna ! Boikot kau CELCOM ! BOIKOT ! Puihhhh . :'( Bye !

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

07 September 2012

Banjir Woi !

Assalamualaikum . Winkwink *+*

Malas nak intro pepanjang . Saya ringkaskan k . Tadi pagi , 7 September 2012 . Sekolah macam biasa . . Petang ada kelas tambahan . Oh my God ! Habis sekolah jam 11.30 pagi . Kelas tambahan start jam 2.00 petang . lama bebh ! Takkan saya nak terpacak je kat sekolah kan ? harhar bosan tuh ! So saya pun ikut kawan saya balik rumah dia . Tak lah jauh dari sekolah . ken . . Best lah stay rumah dia . Lepak2 + tidur2 . . Then dah jam 1 lebih hujan lebat gila gila gilaaaaa woi ! ahax !

Sampai lah jam 2 petang hujan still tak berhenti . Masa tengah baring atas katil tu puas berdoa . Ya allah hentikan lah hujan ni . Sia2 kalau aku turun petang tapi tak pergi kelas . Aku berniat baik untuk menuntut ilmu . . Aiseyhh panjang bebh doa aku . ahax . Tak lama tu hujan berhenti . Alhamdulillah doa saya di makbulkan . :) So dah terlambat 10 minit . Arhhh tak kira macam mana sekali pun saya kena jugak pergi tusyen ! Siap2 terus blahh . Sampai satu jalan tuh . Pergh gila baphok arh ! Banjir dot ! First saya testing dulu pakai kayu kedalaman air tuh . Sekali kauu ! Dalam siuttsss . Lebih paras buku lali . memang series dalam laa . So terpaksa bukak kasut . Dah macam orang sakai pun ada . hadoi malu maluu . . Tapi dah darurat apa boleh buat . 

Sampai sekolah memang kuyup lah kain sekolah tu . Then budak sesi petang pandang2 pulak . Macam tak pernah tengok orang ! SAKAI ! ahax ! Buat derk tak malu je terus masuk kelas . wakaka . Walaupun dah terlewat 30 minit . Tapi alhamdulillah cikgu maafkan kami and dapat masuk kelas belajar macam biasa ! Jyeahh ! Sayang cikgu lah ! Okay . . Then nak tahu result ? ooyeahhh ! Baru paper Sains dapat . B sajoo . almaklumlah . Saya takdok baca apa2 buku pun . So dapat B . Berbaloi lahh . :') Wakaka ! Okay bye !
# ammaaa . . malam ni ramai betul orang mesej . Tau2 je aku baru topup yee . Mekaceh Sheq , Capik , AWOK , Memeng (azwan) n alls buat aku happy malam ne layan gila korang tuh  =D ahax !

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

06 September 2012

Remember this incident !

Assalamualaikum :')

Ahax ! Saya teringat peristiwa bersejarah dalam hidup saya . And i think this incident is the first time happened to my life . 2 hari sebelum raya tahun 2011 . Saya ditimpa kemalangan . Nak show gambar ke ? Sure boleh !




Huarr . Hancur sudaa kereta tu . Ahax ! Siapa yang drive ? Abang saya . Meh nak cerita sikit . Mengimbau kenangan lah katakan . K masa mula2 dari rumah , saya dah masuk kereta satu lagi (grand livina) , ayah saya drive . lepas tu mak saya suruh saya and Fahmi naik dengan abang saya . Mak saya suruh jaga kucing . Masa tu bawa kucing sebab balik cuti raya lama kan . aha . Mula2 berat jugak hati nak langkah masuk kereta Proton ne . Tapi disebabkan mak dah suruh so saya akur je la . . 

Then dah jauh jugak journey kitorang . My dad drive first . Kitorang 3 beradik dekat belakang . Sampai dekat jalan ayer kuning rasanya , ada satu simpang . Masa tu saya tersedar dari tidur . Tengok abang saya okay je . Tapi ada dengar dia mengeluh ngantuk . Tapi saya buat derkk je sebab dia pun dah biasa jalan jauh drive kereta . Then tiba2 abang saya tertidur . Panjat bukit seberang jalan . Nasib baik tak ke sebelah kiri jalan . Kalau tak mungkin saya tak hidup lagi sebab sebelah kiri jalan GAUNG ! 

Then dah accident tu , pintu kereta belah kiri belakang tak leh bukak pulak . Alhamdulillah pintu sebelah kanan boleh bukak . Dengan badan penuh kaca masa tu terus keluar kereta . Takut meletop pulak kereta tu . ekk . :) aha . My both brothers keluar dari tingkap sebab pintu tak boleh bukak . Cermin tingkap pulak dah habis pecah . So lompat je laa . Ahaa . My mum , dad , n both sister yang naik kereta lain cepat2 berhenti kereta and lari kat kitorang . Masa tu dah ada laa kereta2 lain berhenti . heee . Then settle2 kan semua nya . 

hajat nak beraya dengan sepupu2 terbatal disebabkan accident ne . :'( Pity us rite . aha . Tapi alhamdulillah semua nya selamat . Berapa bulan lepas accident my dad beli kereta lain . Wira je . ehe . Okay that's all bout my passed . Bye !





Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

05 September 2012

Exam ! You killed me bebh !

Assalamualaikum . Bonjour peeps . 

Eh ehh apesal laen macam je ni . Ahaks . Forget it !

Haaa ! Actually minggu ni saya masih dalam minggu exam . Tapi still ada masa for facebooking , twitting , blogging and skyping woahh ! Belaja tetap belaja tapi all the things listed mana boleh tinggal kan . ek ? Aha . On monday, 3 September 2012 saya exam Bahasa Melayu dan Sejarah . What ? SEJARAH ? aha . Saya takde baca2 buku pun . leklek sudah . Baca buku ke tak markah sama je . Gred C jugak ! Ahhh tension aku ! So tak de baca2 buku . Just do a little revision . Buat2 soalan ramalan PMR . Ok then Bahasa Melayu . Boleh laa dijawab . Most of the question saya dah pernah buat . Tapi still tak Pro lagi . Still buat kesalahan yang sama . Ish ishh . Harokk ! Kertas 2 . Senang gilos ! Karangan pendapat pulak tuh . Memang sedap lah ! ahak !

Then hari Selasa exam English and Geografi . English is easy rite ? But im not sure i got scored that subject or not . I hope I'll get the best mark for English ! Love English muchieee =D ehe . Geografi > uh uh sad ! (T_T) Cikgu saya menangis tanda paper kami ! Why ? Cikgu kata TEROK . Are you sure tcher ? Saya rasa geografi macam senang tapi tak sangka markah kami teruk . Saya mintak maaf cikgu :'( 

K next tadi pagi , hari Rabu . . Exam Pendidikan Islam dan Science . For Agama I think its easy . woah . Coz most of the question had came out during the past test . I meant my first trial . Ahaks ! =D Jawab exam agama dengan hati yang tenang . Alhamdulillah . Science ? I think no need to tell rite . Coz u know that I really weak in Science subject since I was in Primary school . haha . Susah duh sains . Bak kata kawan saya , Otak saya lebih kepada sebelah kanan sebab saya berotak sastera ! Wahh ! =D ahax !

Petang pulak ada program Gerak Gempur Math ! awesome laa . At least program ne boleh memantapkan math scored . kan kan ? Saya dapat masuk kelas first untuk gerak gempur math . And tak semua pelajar tingkatan 3 dapat join program ne . Just some of the lucky students got this opportunity . huuu . . K nothing to post anymore . See you in the next post bebh ! Bye assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh !




Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

01 September 2012

He Got It ! And Me ?

Assalamualaikum :) 

He Got It ? What ? Harhar . K actually my brother , Fahmi memang dari dulu lagi minat main Keyboard . Bukan setakat minat , memang rutin harian dia sejak tahun 2009 maybe . Opss . Bukan keyboard yang hampa2 dok tekan2 men pecebuk tu . Alaaa . Benda alah yang lebih kurang piano tu ken ken ? Based on the previous post ( this.post ) done read that post ? Keyh . And today , first of September , my brother got the things he want ! arrr . So saya pun tumpang2 lah main kan . ahaks !

Buuuu ! Nak main nak picit ! :D

Aha . . How much ? I think no need to tell rite ? Tak mahal sangat puns . Biasa2 saje . My brother got it . And I ? How about me ? ahh . Saya tengok baju dekat Sevay tu atoyaii . Takde yang kenan kat hati ni . Baju semua seksi2 . Seksa mata pandang ha ! Arrr gila . And memang kebanyakan orang Sabah seksi . Opss bukan nak mengata tapi fakta . Okay okay ? Jangan marah-marah =D

So dengan perasaan bengang + kecewa . Terus merayau tempat lain . And saya nampak . . . Oh My Godness ! Control-Car ! I want it ! I want it ! 
Fahmi : Ija , kereta control kan untuk budak laki
Me : *blurpblurpp* eh aku bukan laki ke ?
Fahmi : Bongok hahaha . . =D 
My brother is so funny ! Uhyaa . Saya dari kecil memang bergaul dengan lelaki . And masa kecil2 pun pakaian saya macam lelaki . The moments yang saya takkan pernah lupa . My dad nak belikan anak patung tapi saya refused ! Saya tak nak anak patung sebaliknya abang saya pulak yang nak ! haha . Okay okay Im a bit ganas ! aha =)

So so so . . Apa yang saya dapat ? jajan jee . haha . dengan penuh geram terus turun tingkat bawah cari jajan . Nah kau lepas geram ! ehek . Then lepas pergi Servay straight to the Kedai Perabot . Abang lagi sorang pulak dapat bahagian dia . Okay okay . *aku.mengalah* aha. So dah puas dapat bahagian masing-masing , terus balik . aha . :) On the way home , tahu tak hampir nak excident di sebabkan orang hutan yang baru pandai bawak kereta dah berani main2 kat jalan raya ! Huuhhh ! Bawak kereta serupa orang mabuk . Ngungss ! Okay nothing to post anynore boiyy !


re-upload ahaks !


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)