07 August 2012

Gurauan kau LEBIH HAD !

Assalamualaikum . . er . . 

Saya ni kalau nak bergurau boleh je . saya jenis yang open-minded . Boleh terima satu gurauan tak kira lah jenis gurauan tu secara kasar atau lembut . Tapi kalau dah gurauan tu melebihi HAD , siapa yang boleh tahan kan ?

Okay saya tak nak lah marah-2 , maki hamun kau depan orang ramai . Lagi pun kau kawan sekelas saya kan . Tak kan lah nak maki hamun kut . Tak patut lah kan . Tapi kau sendiri tau saya ni jenis perempuan yang tak suka bila kau pandang saya macam nak makan . Makna nya saya tak suka bila someone tenung and renung saya . tapi bila kau dah buat macam tu , kau tak fikir perasaan saya . 

Dear friend , saya mintak maaf kalau teguran saya melampaui batas . Tapi saya tegur hanya sekadar memperingatkan . I hope after this u dont make this mistake again . Saya tak suka di malu kan depan orang ramai . Memang kau nampak saya bergelak tawa bila kau buat macam tu kat saya . Tapi hati saya . hati saya tak sama dengan kegembiraan saya . Saya berlakon je tu . Walaupun sebenarnya masa tu air mata saya hampir nak mencurah . Tapi saya tahan . Saya tak nak orang nampak saya mengalir kan air mata ni sebab perbuatan kau tu . 

Masa kat jambatan , air mata saya memang dah meleleh . Tapi saya still cakap yang saya tak sedih ! Saya tak rasa apa2 . Sebab apa ? Sebab saya tak nak kawan2 saya yang lain fikir yang tak elok kat kau . Itu je . Saya cakap saya menangis sebab ketawa . Padahal dalam hati saya masa tu ? Tuhan je yang tau un . Memang saya janji dengan diri saya , saya tak kan bercakap lagi dengan KAU lepas ni . Saya harap kau pun jangan tegur2 saya lagi . Walaupun kita sekelas , tapi saya rasa wajar kalau kita tak bertegur . Lagi pun saya rasa baru beberapa kali saya tegur kau kan ? Tapi macam ni pulak jadi . So ? You can think it yourself kan ?

Okay laa . Malam ni seriously saya takde mood . Waktu berbuka memang langsung saya tak berborak . Setakat bercakap tolong tuang kan air . Itu je . Ni semua gara-2 kau . Tapi takpe laa . Saya maaf kan kau . Malam ni saya off phone . So hope u understand my condition . Bye Assalamualaikum :)



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

1 Comment:

nizatus syahida said... Reply To This Comment

sabar ye..=)
nice entry

Post a Comment