23 August 2012

Assalamualaikum. .


Holala . Mushuxmushuxx. . Hari ni bangun awal . Segar betol laaa . Actually now saya ada kat Peserai Batu PAhat Johr . Harhar . . My cousin's home . Er . And i dont have any idea to post . Aha . Bye byee . .


£¥- updated via ipad -¥£

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

18 August 2012

Selamat Hari Raya AidilFitri =D


Assalamualaikum . Hai . Gambar atas ni hometown saya . Cool kan ? Modelling tu cousin saya heee ~ Alhamdulillah saya dapat raya dekat kampung seperti raya2 sebelum nya juga . Saya raya di Kampung Parit Gantong, Semerah Batu Pahat, Johor . Jemput lah datang raya kampung saya . Kalau nak raya rumah jauh sangat lah pulak sebab saya stay Sabah . Duit Raya ? Komfom ada untuk lingkungan umur 17 tahun dan kebawah sahaja ! Yang dah terlebih lebih tu mohon ampun dan maaf . heeeee ~

Kuih raya ? Baju raya ? Perabot raya ? Pakwe raya ? ehh takde . Pakwe maintain sama je . hihi . Jangan gatai2 nak cari pakwe/makwe raya pulak eh . Penampaq satgi . Kuih saya takde buat2 . Semua kuih tunjuk . Simple , pantas kan ? Baju raya saya warna kelabu . Esok baru boleh upload picca . Nanti tak surprise woo !  Agak2 si dia baju raya warna apa ek ? Okay stop ! 

Err . Perabot ? Oyeahh . Takde perabot2 der . Kat sabah tu haa raya macam tak raya je . Toksah bazir duit beli perabot . Ken ? ahhhh . Tak sabar betol ni nak raya . Tambah2 pulak tu tahun ni ramai betol sponsor2 untuk raya . Tudung + kerongsang angah saya belikan . Kerongsang one set akak long saya beli kan . Baju and all the things yang lain abah dah sponsor awal2 . Mak sponsor selendang ! heee ~ Untung2 jadi anak bongsu ni . 

Duit Raya ? Ofcorz bertambah . Kalau dulu akak2 tak kerja lagi . Sekarang akak2 semua dah kerja . So dapat la ken ? ngeee ~ *k.tak.malu* Huweee . So nothing to post anymore . Bye (= Have a happy eid bebeyh

# Di sini saya , Noor Aleeza Fatihah Bt Zailan ingin menyusun 20 jari (termasuk jari kaki ye hehe) ingin memohon seribu kemaafan jika ada terlanjur percakapan atau ada melakukan sesuatu di luar Tabi'i . (eh eh tajuk lain tu) Selamat Hari Raya AidilFirti Maaf Zahir Tanpa Batin . 

Ayahnya Zailan anaknya Leeza , 
Anak ke-5 dalam keluarga , 
Budak sekolah pokai laa , 
So just ucap kat blog Selamat Hari Raya

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

16 August 2012

Gonjeng gonjeng Yokk !

Assalamualaikum :D heeee ~

hewwww . . 

Ahh terlepas jugak rindu kat kampung saya . heee . . Kampung Parit Guntong , Semerah , Batu Pahat , Johor . . Ngeee . . Cousin saya , Jiji bawak pi bazar and jenjalan . Perghh series wokkk best ! Kalau kat Sabah bosan . Pusing2 tempat yang sama je . Hishhh ! Gilaa . haha . . Kitorang jalan 2 motor . . 1 motor lagi my both brother . . :D ngeng ngengg . Tahun ni harap2 raya best laa . Dapat raya dengan saudara2 . 


Gamba ni kat depan rumah kampung saya . Huweee . Before tunggu waktu berbuka lepak2 lah dulu kans . Ngeeee . . Tak cun ? Shutt diam . Zipp mulut kau ! Harhar . . 


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

07 August 2012

Gurauan kau LEBIH HAD !

Assalamualaikum . . er . . 

Saya ni kalau nak bergurau boleh je . saya jenis yang open-minded . Boleh terima satu gurauan tak kira lah jenis gurauan tu secara kasar atau lembut . Tapi kalau dah gurauan tu melebihi HAD , siapa yang boleh tahan kan ?

Okay saya tak nak lah marah-2 , maki hamun kau depan orang ramai . Lagi pun kau kawan sekelas saya kan . Tak kan lah nak maki hamun kut . Tak patut lah kan . Tapi kau sendiri tau saya ni jenis perempuan yang tak suka bila kau pandang saya macam nak makan . Makna nya saya tak suka bila someone tenung and renung saya . tapi bila kau dah buat macam tu , kau tak fikir perasaan saya . 

Dear friend , saya mintak maaf kalau teguran saya melampaui batas . Tapi saya tegur hanya sekadar memperingatkan . I hope after this u dont make this mistake again . Saya tak suka di malu kan depan orang ramai . Memang kau nampak saya bergelak tawa bila kau buat macam tu kat saya . Tapi hati saya . hati saya tak sama dengan kegembiraan saya . Saya berlakon je tu . Walaupun sebenarnya masa tu air mata saya hampir nak mencurah . Tapi saya tahan . Saya tak nak orang nampak saya mengalir kan air mata ni sebab perbuatan kau tu . 

Masa kat jambatan , air mata saya memang dah meleleh . Tapi saya still cakap yang saya tak sedih ! Saya tak rasa apa2 . Sebab apa ? Sebab saya tak nak kawan2 saya yang lain fikir yang tak elok kat kau . Itu je . Saya cakap saya menangis sebab ketawa . Padahal dalam hati saya masa tu ? Tuhan je yang tau un . Memang saya janji dengan diri saya , saya tak kan bercakap lagi dengan KAU lepas ni . Saya harap kau pun jangan tegur2 saya lagi . Walaupun kita sekelas , tapi saya rasa wajar kalau kita tak bertegur . Lagi pun saya rasa baru beberapa kali saya tegur kau kan ? Tapi macam ni pulak jadi . So ? You can think it yourself kan ?

Okay laa . Malam ni seriously saya takde mood . Waktu berbuka memang langsung saya tak berborak . Setakat bercakap tolong tuang kan air . Itu je . Ni semua gara-2 kau . Tapi takpe laa . Saya maaf kan kau . Malam ni saya off phone . So hope u understand my condition . Bye Assalamualaikum :)



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

03 August 2012

Balik Raya (=

Assalamualaikum . . (=

Huuu ~ Balik Raya . Haha ! nampak tak tu ? Nampak tak ? Dah kasi besar tuu . wuu . actually i'm so happy . raya ni saya balik semenanjung . ngee ~ 14 Ogos 2012 hingga 29 Ogos 2012 . lama kan ? Cuti sendiri jea ni . Peduli hapee . asalkan saya dapat jumpa akak2 saya , nenek , atuk , cousins . . kan ? huuu

Baju raya baju raya . haaa . Baju raya saya sama dengan akak saya , angah saya , boyfriend angah saya , Azziera (my.bff) and siapa lagi ye ? Haaa ramai sebenarnya . Just tak tau siapa tuan nya . baju raya saya warna Kelabu ! Huuu . Cuns bebhh ! And i think tahun ni memang tahun kelabu laa . Ramai betul pakai warna kelabu . Bagus2 . Kita geng ! hee . Okaiy chuii . Saya nak study . wutwutt . Bye-2 ^^

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)