30 July 2012

Gemok ! Budak Gemok .

Assalamualaikum . Hai Gemok ! Bhahaha 

Nah kann . . Dah dapat dah . Dapat dah . Saya dah dapat new nickname sejak duduk Sabah . G E M OK ! Hewheww . Yah . Saya admit memang saya dah semakin gemok + Muncit + Tembam and berat badan saya also dah meningkat . Dulu-2 masa awal tahun 2011 . Berat saya dalam 39 kg je . Pertengahan tahun 2011 , no more below 40 . harhar . Tapi maintain 41 , 42 je lah . Tapi sejak duduk sabah ni . errr . . 4* shutttt ! Rahsia . huuu ~


Err . Ni gambar masa Form 1 . Hee . Masa form 1 memang tak banyak ambil gambar . Al-maklum lah . Budak asrama kan . Memang tak pegang fon . Opss ! Pegang . Tapi seminggu 4 jam je . Haha . Gambar ni masa perbarisan rumah sukan Tariq . (Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Jempol) . huu . Kat bahagian warna putih kat muka tu , sebenarnya ada jerawat . Tapi dah tertutup . Haha !


Atas ni gambar masa bulan 4 2011 tak silap saya . Heee ~ Masa ni muka agak ketara lah kepoyo-an muka nya . Hewheww . Jerawat dah berkurang daripada sebelum-2 nya . Aiseyh . siap nak bagi tahu . huu . Nampak lah kurus sikit kan daripada sekarang . haha . Pic ni masa kat Melaka . Pergi jenjalan . haha


Ni gambar dengan sistoo saya yang second . Huu . Taken on 27 November 2011 . Kenduri kahwin rumah pokcik saya kat Negeri Sembilan . Harhar . Hahh masa ni dah nampak muka saya semakin tembam . Kan ? Heee ~ 


Heee ! Yah . Ini lah the latest . Eh tak lah latest sangat . Ni masa bulan 4 2012 . huu . Jerawat ? Takdok dahh . Just bekas2 jerawat tapi kat bahagian yang terlindung . Ehh . Yang kat dahi (kalau.nampak) itu bukan jerawat ye . Itu tanda budak baik yaw ! huuu


Haaa ! Yang ni baru betul2 latest ! Baru hari Sabtu take picca ni (28.7.12) . Huu ~ Gemok budak gemok . Ngeh ngehh . Takpe-2 . . Lepas PMR nanti i will try my best kurus kan badan . Harharr . 

Okay lah . Actually entry kali ni nak release stress je . Sebab hari rabu ni . Saya kena denda ==' haishh . Lantak ustazah lah nak denda apa pun . Saya redha je :) Saya jawab soalan salah . Tak jawab lagi lah salah . Setakat small mistake sepatutnya ustazah tak sepatutnya buat macam ni kat kitorang . Setiap manusia melakukan kesalahan . Termasuk ustazah sekali kan ? So u can think yourself :) Lagi2 di bulan yang mulia ni . Nak memaki hamun orang . Campak kertas peperiksaan orang macam sampah sarap . Tolong fikir perasaan orang lain . Bukan ustazah namanya kalau anda sendiri salah dalam mendidik anak murid anda . Anak murid akan mencontohi ustazah nya . Tapi kalau dah ustazah pun berperangai sebegitu rupa di hadapan anak2 murid . Macam mana lah anak murid bersikap lebih kurang ajar dari itu . Niat saya bukan nak mengutuk , tapi hanya sekadar memperingatkan :) Assalamualaikum ^^


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

29 July 2012

Shopping Raya ! huu ~

Assalamualaikum . . Bonjour ~

Haihh . Pagi2 lagi dah hadap lappy . Kurang kerja kans . haha . . Haa ! Semalam , 28-07-12 (Sabtu) , saya pergi bandar . . err . . Shopping Raya ! Al-maklum lah . Raya dah nak dekat kan ? hewheww . Excited terlebih pulop . Items yang saya beli :

* Baju Kurung - Arr . Tahun ni beli yang simple2 jeaa . Oh ya btw , nak promote sikit ! for girl yang nak cari baju raya tak tahu kat kedai mana , haa korang boleh pergi CARI dulu Butik Peace . Harga pun tak lah mahal mana . Standard harga baju siap jahit lah kan . Around hundred . haha !
* Jeans + Kasut - Hii . Ni beli satu kedai je senang . Tak payah merayau banyak2 kedai kan ? harhar . Jeans ni kedai apa ek ? Jeans store tak silap . Memang full of jeans je . For boy pulak , memang semmartt lah jeans2 boy kat sini . Jeans girl tak berapa nak cuns . huu. Kasut ? Biasa2 je :)
*Blouse - Yang ni pulak beli kat Servay je . huu . . 

Haihh . Rasa nya ni je kot yang saya beli . Kalau kira2 untuk saya sorang adalah around RM200 lebih . Biasa laa . . Perempuan ni banyak guna duit dari lelaki . Tu pun belum masuk tudung =.=' haih . . Pokai bapak aku ! haha . . Okay2 . . Then dah lepas shoping pakaian , pergi beli barang2 makanan pulak . jajan , barang dapur and else :) Huu . K tu je . Boiyyy !

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

27 July 2012

L O V E tuu . .

L O V E . T U U . . . . . . 

Assalamualaikum . . Haihh . Kemaruk blog betol budak nih . Asyik update blog aje . Huuhh ! Kesah pulak . My blogie not yours . hoho . . Love ? Love mana ni ?



 

Haihhh . . Tiba2 je teringat pasal LOVE tu . . Kau simpan lagi ke weh LOVE tu ? Aku harap sangat2 kau dah buang jauh2 benda tu . Sebab sehelai kertas tuh , aku rasa macam diri aku ni terlalu berat dengan dosa . And sebab kertas tu jugak , yang dah buat aku sedih teramat sangat ! :'( Ahhhh . . 

Kertas love kertas love . . Mana ? Harap bangkai pun dah takde laaa . . Aku tak nak kau simpan benda tu bukan sebab aku tak suka relay tuh . Tapi sebab . . emm . . ahh . Tak perlu lah nak ungkit . K dah malam ni . . Tak baik menangis malam2 kan ? Hahhh . Boiyyy Assalamualaikum :)




Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Mood ? Booooo !

Assalamualaikum . . 

hahhh ! Mood ? Thumbs Down ! You know what . satu hari ni kat kelas saya bercakap , boleh dikira berapa patah perkataan . Haha . I don't know why . Tadi pagi masa datang sekolah dah ada azam . Tak nak moody . Just nak happy je . Tapi entah kenapa tiba-2 terus jadi DIAM . err . . Masa diorang2 tadarus al-qur'an , tiba-2 air mata ni menitik . Coz i remember of HIM , Arwah Zubair . . 

Err saya tak tau kenapa sejak dia dah takde ni saya asyik ingat kat dia je . . Maybe ini lah orang2 selalu cakap . Bila dah tiada depan mata baru lah Rindu , Sayang semua muncul kan ? arhh . . :( Okay stop stop ! err . . Haaa tadi exam KHB . tak tau ape KHB ? Ya allah . Teruk sungguh . . Haha . Masuk tingkatan satu , tanya cikgu awak KHB tu apa yee . huuu ~ Saya ambil Perdagangan . Opss . Bukan ambil tapi memang dah di tetap kan masa Form 2 . huu . . 

Haa . . Exam tuh nak kata senang tak de lah senang . . Mana ada Exam senang kan ? haha . . Boleh laa dijawab . . Just bahagian2 AKAUN tuh . Perghhhh ! Mantap . . haha . . Taram jee . . Al maklum lahh . Math saya memang Low Class dari form 1 lagi . haha . :P Oh okay laa tak tau nak cerita apa . Haha k Boiyyy ! :* Muachhhh !



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

24 July 2012

Al-fatihah buat rakan saya :(

Assalamualaikum . . Al-Fatihah . . . 


Atas ni kawan saya . . sedah kan alfatihah pada dia . Arwah telah kembali ke Rahmatullah pagi tadi . . First dapat tahu dia dah takde macam tak percaya . Tapi bila baca mesej2 dari kawan2 saya . Okay . Saya percaya and rasa macam . ahhh . . Banyak nya salah saya kat arwah . . :( Allah lebih sayang kan dia . Meninggal di bulan yang mulia ni . . :( 

 

Okay look . Tengok bahagian yang saya red-box kan . BUAT KARANGAN MASA PMR . Ya Allah . Series sedih . . :( Arwah tak sempat nak ambil PMR . hahhh . . 

Then another things yang buat saya betul2 sedih and rasa bersalah is . . Dia pernah couple dengan saya , Mean that dia ni EX-COUPLE saya :(


Form 2 bulan 6 ----> saya clash dengan dia :(


 Hahhh . . saya ? saya penyebab dia trauma bercouple ? :(


 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .



Hahhhh . . :( Tak tau apa nak cakap . hanya mampu berdoa untuk kesejahteraan arwah . . Al-Fatihah . . 



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

22 July 2012

Sentap :/ zasssss ~

Assalamualaikum :) . . . 

Sentap ? Haaa . saya sentap dengan Dia . Siapa ? Kawan saya . . Walaupun HE JUST MY FRIEND , tapi saya rasa sentap lah bila tiba2 dia senyap je . HAHA ! Entah pape . So as a lessons , saya remove dia as a reader in my blogie . Sory bro . But you the one had forced me to do this thing . Am i right bebeyh ? Haha ! K boiyyy . Nak keluar . hiii Bye . . . 

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

19 July 2012

Bawa Telefon Ke Sekolah ? Wajarkah ?

Assalamualaikum . (= . . . . . 

Bawa Telefon Ke Sekolah 

Harhar . Baru2 ni semua orang di kejutkan dengan berita boleh bawa fon ke sekolah kan ? Apa pendapat korang ? Bagi saya , bawa fon ke sekolah memang wajar lah . Okay look . Fikir benda2 tu semua dari sudut positif . Nak tau tak sebab apa saya cakap benda tu semua masuk akal . . 

* Okay saya seorang student yang pergi dan balik sekolah dengan menaiki bas . Bila naik bas tuh kadang2 ada insident macam tertinggal bas . Okay bayangkan kalau rumah korang jauh dari sekolah . Macam saya . ambil masa setengah jam untuk tiba di sekolah . Haaa . Bila dah kena tinggal bas , apa korang nak buat ? Public phone ? Jangan berfikiran terlalu sempit . Korang fikir semua sekolah kat dunia ni public phone nya tuh elok2 belaka ke ? Public phone sekolah saya ada 2 . Tapi keduanya ROSAK . ! Then kalau dibenarkan bawa fon ke sekolah , memudah kan seseorang pelajar untuk hubungi keluarga dia atau sesiapa sahaja untuk memberitahu kalau2 dia lewat balik sekolah . Maybe secara tiba2 cikgu nak adakan kelas tambahan . Kan ? Banyak lagi kemungkinan yang akan berlaku . Tapi saya berkata mengikut pengalaman yang saya dah alami . :) 


So saya harap jangan ambil dari segi negatif je yee . . Korang patut fikir kehidupan pelajar luar bandar macam saya yang susah nak jumpa Telefon awam ni . Harhar . Terima kasih Kementerian Pelajaran Malaysia kerana memberi kebenaran kepada kami untuk membawa telefon bimbit ke sekolah . Bye !



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Saya menang Giveaway ! (=

Assalamualaikum . . Hollaa ! Heee . . I'm so happy . . Saya ada join 1 giveaway . . GA apa ? tengok ni . . http://leeza-awak.blogspot.com/2012/06/awesome-give-away-dunia-sebenar-shida.html hewheww . .Saya menang . Topup RM5 yaw ! Huu . alhamdulillah . . padahal masuk bodoh2 jee . Boleh menang topup ek . Jimat duit bulan ni . Tak yah beli topup lagi . . 

Thanks to Kak Shida . Sebab anjurkan GA tu . Lepas ni kalau buat GA ajak lah saya join ye . *tak.malu* Harhar . . and thanks also to sponsor topup tu . http://peyansanstaro.blogspot.com/ . . Saya tak tahu apa nama tuan blog tu . Maybe Peyan . hihi . . Nanti saya tebus kat awak yeaa tuan blog . harhar . . 

 

74 
My luck number !


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

15 July 2012

15 Julai 2012 // Ahad

Assalamualaikum Hai :)

Takde idea nak letak tajuk apa . ! Harhar . Okay today nak cerita aktiviti hari ni . heee ~ 

Bangun pagi macam biasa , tengok fon , balas mesej , bukak lappy . . Blogwalking + Facebooking + Skyping :) Heee . Then do some mission . err . Dah puas main2 rasa lapar pulak . Pergi dapur . .My mom buat lempeng . tak tau ape ? Biasa nya sarapan orang jawa johor . ehe . Then dalam hati " Lempeng je ? Okay lah tu . Buat sambal tumis lah " . Whoaa . Bajet kan ? Then ambil kuali letak atas dapur . . Start masak . Tau ape jadi ? Kayu arang ! Hahaha ! Saya mengaku saya tak pandai masak sampai kan buat sambal tumis jadi kayu arang ! Mati saya kena kutuk abah + mak + abang 2 orang tuh ! Hahaha

Then dah bengang sebab resepi saya kantoi . Makan je ape yang ada tuu . hiiii ! Then siap-2 nak pergi bandar . Sampai bandar pergi cari kedai tebuk lubang tali pinggang . Yeayy ! Tali pinggang baru saya dah boleh pakai . Harhar ! Lepas tuh , pergi Pizzahut . . Makan2 . . Hamboii kau . Mahal . Harga makan lebih daripada harga shoping . Melampau . RM146.50 . tapi puas hati sebab sedap + kenyang ! Thanks abah . 


Lepas dah kenyang , pergi Parkwell Servay . Beli barang2 + jajan and lain2 lah . Banyak sangat ! Berjela je riset tadi HAHA . . Tapi takde nama saya riset kali ni . Sebab membercard tertinggal kat handbag dalam kereta . Haduii . Cuai betol ! haha . . Then pusing2 . . Terus balik . Sampai rumah mesej MEMENG . aiseyhh . . nak jugak selit budak tuh kan =.= Haha ! Okay bye . Memeng . Aku sayang kau . Harap kau cepat2 clash dengan awek kau . Perhhh ! Kejam siot :) heeee ~ Assalamualaikum . .

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

12 July 2012

Him . . Him . . Him . .

Assalamualaikum . . Hai . . Him ? Whom ? Harhar . . 

 

Siapa ? Tak perlu lah saya cakap . Haha . Just nak share biodata dia :)

* Aidil Asra Bin Juhar
* SMK Seri Jempol 
* 10 Mac 1996

Sedap kan nama dia ? Yaa . Pandai parents pilih nama . Sesuai sangat dengan budak tuh . er eer . Actually saya sesaje buat post kat blog pasal dia . Lama giloss tak dengar cerita pasal dia . Heee ~ Isokay . Lagi pun tak penting nak fikir pasal orang yang . . Errr . Tak pernah nak fikir perasaan kita kan ? Kan kan ? Chuiii ~

Dia ni Atlet + Imam Muda sekolah Seri Jempol . Suara dia mengaji memang awesome . Then kalau sometime saya stay petang , lepak surau . Dengar suara dia jadi imam . er err . Tak payah cakap lah kan. Melting ~ Status dia apa ? chuii . Jangan tanya saya lah kan . Saya tak tahu apa-2 pasal dia ni . And tak nak ambil tahu banyak sangat . Buat saya rasa sakit hati + sedih . HAHA

Okay Bye ! 
# I'll wait for him even require the sacrifice for many years :')


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

09 July 2012

Siapalah . . .


Errr . . Takde sesiapa dah yang boleh bahagia kan aku macam mana dia buat :( err . . Sayang farish sangat ! :* Bye !


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

03 July 2012

Braces . . :')

Assalamualaikum . . Hye peeps =.='

Err . . Braces ? yaa . . Semalam saya dan mama saya ada cakap-2 pasal BRACES . . Then mak start cerita . . Ada sorang saudara saya ni , masa dia kecik-2 gigi dia memang cantik , rata . . Tapi bila dah besar , lama-kelamaan gigi dia semakin terkeluar . . U can understand me right ? I hope so ~ (Jongang) err . . Actually , kes ni ikut kepada gusi kita sendiri . Sometime yang ada orang ni jenis gusi . . kedepan . eh yeke ? HAHA ! Whatebee . . Ok2 . . Then saya pun menyatakan hasrat saya untuk pakai Braces . hihi . . Bukan apa . Ini hanya untuk tindakan awal sebelum terjadi nya apa2 yang mencacat celakan . . Kalau di ikutkan gigi saya tak lah jongang . . HAHA ! kejam . . 

Err . . Tadi cakap kat ayah . . Nak pakai braces . .Tahu tak respon ayah apa ? # Kalau buat kat mana ? Berapa harga nya tu ? Tanya lah dulu kawan ija yang dah buat tu . # Aiseyhman . . Tapi saya rasa tak mahal sangat kot . Dalam ratusan je . . Kira berbaloi okay ! Ini pun untuk kebaikan diri kita jugak . Hewheww . . Then tadi terngiang-ngiang kat kepala otak saya ni . Sakit ke pakai braces ? Whoaaaa . So saya start search kat Cik Google kita . Then terjumpa satu entry blog . Dia bercerita tentang sejarah pemakaian braces dia . Tengok ni . . ------> http://diarylovetiera.blogspot.com/2011/04/kenapa-aku-pakai-braces-dan-perlu-yang.html Hahh ! Bila dah baca macam tuh kan . Saya rasa takut lah pulak . . Tapiii . . . . :') Haha !

Hurmm . . Dalam kebingungan ! Bhahaha . . Pasal harga saya tak kesah sangat . Just yang saya fikir kan . . Bila dah pakai braces ni , nanti mula lah dapat panggilan GIGI BESI and more . Arrrrr . . Benda tu memang saya tak suka ! hurm . . So . . I must to think about it first . Hihi . . Okay bye ! 


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

01 July 2012

Saya sekarang ......

........ Semakin muncit + Gomok + tembam + chubby - - -


Gemok . . Kan kan ? *tutup.mulut* . . heee ~ abaikan cara pakai tudung tuh . selekeh + selebet ! Haha ! actually ni picca semalam . nak pergi kenduri rumah DIA . . hewheww . So saya main lilit2 je tudung tuh . Tapi malangnyaa . . . Saya ubah tak sampai 10 minit pun . . Ni jadi dia . . 


Ohh Tidakk ! Mata stim lah pulop ! al-maklumlah . . waktu ni cahaya matahari memancor-mancor . Hoho . . :D oh yaaa . Saya takda apa nak cakap lagi . hoho . Okay bye ! :* muachhh !
--> Tadi baru dapat berita dari Syamimi Zaini . she inform me that my best friend Nur Izzatul Aqila baru je keluar dari wad hospital . Dia terkena api . Doa kan supaya dia dalam keadaan sihat sejahtera . Amin :) 

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)