15 June 2012

I got the Hisghest Mark !

 Assalamualaikum . . Hollaaa ! Hewheww . .

Highest mark ? Yaaa . . Saya happy sangad-2 hari ni . *a.bit.sadness* Saya dapar markah paling tinggi untuk mata pelajaran Bahasa Melayu . Lol ! bahasa melayu je kot . Tu pun nak kecoh kan ? aha . . Bukan nak kecoh . Tapi ini adalah satu penghargaan bagi saya . And saya dapat hadiah daripada cikgu saya , Cikgu Fatimah :) Sayang cikgu ketaq-2 lah ! :*

Keychain : Bahagian depan

 Keychain : Bahgian belakang

The things i got ! :D hehe

Ahaa . . Walaupun hanya keychain dan pensel , tapi saya tetap bersyukur . Actually , saya dapat kan markah tinggi bukan nak dapat kan hadiah bagai ni . Tujuan saya nak kalah kan budak pandai kat kelas saya tu . Haha ! Alhamdulillah . . Dapat jugak saya kalah kan dia . Sebab sebelum ni takde seorang pun yang mampu kalah kan dia , tak kira lah mata pelajaran apa sekalipun . hee ~ Tapi beza markah kami tak jauh pun . . Saya 93% , dia (Arina) 92% . . hoho . . (=

Okay . Next nak cerita Result Mid Year Exam saya . Hoho . . Getting worst ! Kedudukan dalam kelas , 9/37 . . Hoho . . Walaupun tak dapat top 5 , dapat top 10 pon jadi lah . Erkk . . heee ~ Berapa A score ? hehe . . Malu lah kita nak share my marks wif u all . . Very bad ! ngheeee . . . 


Look at my result ! It's getting bad than before . :( huarrr . . Tapi markah yang ciput ni pun , saya dapat Top 10 kan ? Padahal kelas pertama nih . Haha ! Actually , soalan exam kitorang tersangat lah susah . Peratus banyak yang menurun . heee ~ Siapa suruh kasi soalan sosah-2 . . Haaa macam ni jadi nye . . haha . . 2A je ! Teruk kanss ? Tapi sayang sangat untuk subjek Bahasa Inggeris dan Pendidikan Islam . . I need only one marks more for scored A ! arghhh . . 

Heee ~ Okay . This entry actually for one weeks updating . Coz maybe i will getting more busy after this . I want to focus more on my study . Heee ~ Please took care of my Blogie kay ? Thanks ! Byee ! :)


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

14 June 2012

Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida

Assalamualaikum :)

Heee ~ Lama dah saya tak join GA , Segmen or whatever lah . . aha . So hari ni nak join satu Giveaway . Kelolaan Shida . . 



Syarat-syarat  
1. Follow blog penganjur dan sponsors GA ini (senarai sponsors seperti dibawah) :
E'S OnlineShop (21)                       - OdahoneBiz (105)  
Muhammad Saiazuan (1875)        - Lyssa_Secret (50568) 
Fiz Graphic (7680)                         - Arol Mubin (1584)  
Nur Damia                                     - Arra Ahmad (2323)   
Zinnia Z A Shop (FB)                      - IntanBerlian (1320)   
Nakira's Collection (FB)                - Qatratun Al-Khairi   
Qat_Bawal Shop (8)                       - Eza_stories   
Irwani Zulkifli                                 - Eqbal Zack (6010)   
Nurul Yui (2270)                             - Bui Junaidi (1332)   
Nur Athirah (575)                           - Puan Azizah (3852)   
- Eca_Dwinky Asha (1233)               - Ain Zulaikha (3666)   
- Puan Ummi (480)                            - EGTV.com.my (FB)    
EMTV.com.my (FB)                        - Muaz Faris  
Peyan (503)                                    - Shida sendiri (3003)
DhiyahShoppe                               GAnContest
Rahayu Izaima                              - Gula-gula Kapas (822)
Marliyana (138)                             - Rafhanah Blogshop (96)
Nurnie (14)                                     - Nurjamal83 (234)
2. Like Fanpage sponsors disini -->> Fanpage Sponsors *kesemua FP sponsors sudah sediakan dalam satu page untuk memudahkan para peserta LIKE! mudahkan? LIKE saja ok :)
3. Buat entri bertajuk "Awesome Give Away Dunia Sebenar Shida" letak banner GA serta backlink kan ke blog shida dan letak juga list sponsors dalam entri korang. (boleh copy list sponsors dari syarat 1, pastikan ada link ya)
4. Tag beberapa kawan lain. Lagi ramai lagi meriah hadiah pun makin banyak :)
5. Link entri GA hendaklah di paste pada ruangan SUBMIT LINK yang telah shida sediakan dibawah syarat-syarat. (cuma perlu letak nama peserta/blog dan link entri GA sahaja)
6. Setelah link entri korang submit berjaya dilakukan, dapatkan no.peserta/ blog (kalau boleh selepas submit korang refresh dulu untuk dapatkan no.peserta/blog dengan betul)
7. dah buat syarat 5 dan 6, komenkan pada entri GA ini Nama dan No.peserta/blog sahaja untuk semakan shida nanti. (ingat cuma NAMA dan NO.PESERTA/BLOG sahaja) sebarang link yang korang komenkan pada entri GA ini tidak akan dilayan dan akan di delete dengan serta merta. Shida nak mengelak dari SPAM LINK.
8. Untuk lihat Hadiah-hadiah yang ditaja oleh sponsors boleh lihat sini -->> Hadiah GA
9. GA ini bermula pada 3 JUNE 2012 dan akan tamat pada 17 JULY 2012  *jika ada sebarang pertukaran akan shida inform :)
10. Pemilihan pemenang menggunakan Random.org saja. 

Tagging : Dany , Azziera , Syamimi 
# Harap-2 lah menang ! Heeee ~ Wish me luck bebeyh ! Jom reramai JOIN ! Muaxxx . . (=

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

11 June 2012

Skip School . Lalala ~

Assalamualaikum

Heeee ~ Hari ni sepatutnya sesi persekolahan dah bermula setelah 2 minggu minda-2 terbeku . . Hihi . . Tapi saya , skip school . Ahaa . . Bukan sengaja nak skip . Tapi TER . . Bangun tidur je tadi pagi tengok dah jam 6:20 pagi . Huishh . . Gilaa . Saya tak dengar langsung alarm bunyi . Or terlupa nak setting agaknya . Hihi . . Kalau pergi sekolah pun buat tebal muka je . Orang lain pukul 6:20 dah perhimpunan . Saya atas tilam lagi . Dah laa baju tak iron lagi . Huarhhh . . Giloss . . So decide ponteng . . Sambung tidur lagi . hewheww ! okay nothing to update anymore . Bye =.='




Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

08 June 2012

One Evening . . .

Assalamualaikum . . Hihi . . _ .. _

Haaa . . Actually entry ni takde kene mengena dengan title pun . . Heee ~ takdok idea kans . . Biasa lah tu . . hihi . . Sory-2 . . Saya tengok sekarang kan . . Budak-2 Muka Buku dah berubah trend . Trend apa ? Nahh kau . . Trend IGUANA . Diorang lah yang kata . Saya mengulangkan saja . . hihi . . Cer tengok Display Picture budak-2 nih . . Budak kea ? hihi . . Whatebee . . so saya pun ikut2 diorang . . Budak tak malu un . . Kesah pulak . . huhhh =.='


Poyo kans ? Tahu tuu . . Jari tu sesaje tutup background kat belakang yang tak berapa nak indah . . Oh yaa . . Lagi pun jari cantik kan . . Ahaa . . Jeles ? Suke hatii . . Ngehh ngehh ngehh . . . 

Next nak cakap ni . . Pasal kawan saya sorang ni . . Kawan ? Yeke kawan ? Lebih kurang lah tu . . Kan sayang ? Haha ! Nama dia Danial Luqman . . Hensem wookkk ! nak tengok ke picca dia ? Jangan terpikat sudah lah yee . . :') Heeee ~

Muhamad Danial Luqman
Comel ? Diam diam sudahh =.='

Dia baik , macho , gentle KONON . . heee ~ and paling penting ada satu benda dia nii tak suka . . Calling . . Tak kesah laa dia telefon orang ke orang telefon dia . . Tapi memang dia tak suka laahh ! So don't try k ? heee ~ Dah dah . . Tak payah cerita lebih-2 pasal budak ni . . Tak comel mana pun . . :P hehe . . Nak tanya lebih-2 pasal dia ni . . Please Contact HERE or HERE . . 

Haaa . . Takde ape nak cakap lagi . . And i felt so bored , very very bored much ! jenjalan ? Sory ahh not interesting ! hewheww . . Bye ! =.=' Lopchh u all . . 


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

03 June 2012

Warisan Turun Temurun ?

Assalamualaikum. . :') Yuiiiii !


Heeee ~ Picca ni snap semalam . My dad ajak jenjalan petang . So tak kan nak refused kan . Ikut je laa . Hehe . Ayah saya ajak pergi tengok lembu kat kandang . Chuii . Bau dia harum sangad ! :') Then snap snap lah kan . Haaa . Apa kena mengena picca tuh dengan title post saya un ? heeee ~

Actually ayah saya kerja Felda Farm Product . kalau lebih mudah bahagian lembu-2 lah kan . Kat tempat saya tinggal ni ayah saya femes dengan gelaran Bos Sapi . Sapi kan lembu ek . :') Ehee . My dad bukan lah yang tukang bagi makan lembu semua tu . Haha . Tak perlu tahu laa my dad sebagai apa kat farm product tuh . Haaa . Nih nak cerita . Saya ni ada gaya tak bakal-2 mewarisi ayah saya ? Huihuii . . Best jugak lah bermain dengan lembu . Rasa macam wahhhh . . Syok lagi main dengan lembu daripada SIMSIMI kan . . ehe . .

Best woo gurau-2 dengan lembu . Lembu nih bagos . Dia tak sakit kan hati orang kans ~ Ngheeee . . . Dah diam-2 . Layan jee picca-2 nih . :'D





Ewahhh . . Pose melebih . ehk . Ehee . . Sometime , sesetengah orang ni pandang tempat-2 macam ni hina kan . Kotor jijik . Tapi diorang tak sedar . Daging-2 burger or whatever else yang diorang makan datang nya daripada haiwan yang tinggal kat tempat yang kotor ni jugak . So tak payah nak look down sangat tempat-2 macam ni  . Beside tempat ni pun bagi ketenangan . kans ? K bye !

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)