31 May 2012

Ouchh ! Panas Vavi !

Assalamualaikum . Haishh . Cuaca sekarang ni melampau-lampau kans ? Errr =.='

Arghh ! Panas . Pehh gila panas laa . Heee ~ Saya ni memang tak suka sangat-2 keluar rumah . Even keluar tu hanya dekat kawasan rumah saya . Memang tak suka . Rasa kalau duduk dalam rumah lebih selamat . Hehe . Tadi ayah saya suruh keluar sidai baju . Oh My Godness ! Kalau aktiviti dalam rumah tu saya boleh je . Suruh lipat baju ke , basuh baju ke . Saya lebih relaa . Ini tidak . Sidai baju ? aaaaaaaa ! :'/

Sejak takde mak ni , eh pembetulan . . Bukan takde mak . Mak ade cuma sejak di tinggal emak buat sementara waktu ni , rasanya kehidupan saya dah macam Suri Rumah . Whoaaaa :) Dah boleh kahwin . Juall jual jual ! Hahah! Gurau je ~ Heeee . . Penat ohh . Saya dah dapat rasa macam mana adi suri rumah . Ish tak boleh jadi ni . Dah kahwin nanti nak tak nak kena ambil pembantu jugak . Wihiiiii ~ Pemalas ! Ehekk . . 

Okay stop ! Haa keluar rumah tadi rasa macam nak pengsan je . Hishh . Tak sampai setengah jam pon rasanya . Tapi ya allah . Perit rasa nya . . Ahaa . Wa tabik lahh sesiapa yang kerja sapu sampah . MDJL kan . . Memang saya respect la . Korang-2 jangan pandang hina dengan pekerjaan macam ni . Malah korang kena respect sebab diorang ni penyabar orang nya . Kerja panas-2 . Memang perit lah kan . err . Ahaa k bye ! Nak study wowowowo ! Peace ~ Y_Y

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

30 May 2012

Yeayy ! Dapat baju :D

Assalamualaikum :D hee ! Senyum lebar akak kite sorang nih ! Ngehh ngehh ngehh . . 


Shantekk tak ? Tak cantik ? Lantak kau laa . . Ikut cita rasa masing-2 lah kan . Heeee ~ Jenama ? Alahhh . .Saya tak de lah nak beli jenama PADINI yang mahal bebenoo tuh . Setakat cheetah je yang mampu . Ahaa . Harga pun tak lahh mahal sangat . Around 80 lebih je kot . Semua orang mampu kan . . Ehee . . First tu tengok yang 100 lebih . Haiyoo . . Gilaa mahal . . Ni bukan raya nak mahal-2 . . Nak pakai sesaje je buat jejalan . . So fikir-2 balik tak payah lahh mahal-2 sangat kan . . Ahaaa . . Bak kata orang tu Jimat . . Kena simpan duit nanti nak beli tiket balik semenanjung . Cehwahh . Ehee

Terima kasih abah for the T-shirt . I Loikeeee ! hehehe . . Baju kat Servay , Sabah tu takdok lahh mahal sangat . . Kira okay lahh harga pasaran kan . ehe . Then tadi naik tingkat atas . Tahu tak saya nampak apa ? Kereta kontrol . . Heee ~ Saya dari dulu masa kecik lagi teringin nak benda alah tu . . Benda apa ? Kereta kontrol tu lah . haiyoo . . haha ! Tapi apa kan daya . Mahal benoo . Tadi saya tengok harga dia . Walamak ! RM164.00 . Gilaa lah babe ! Tak sanggup den . Nak mintak ayah saya pun takut . Dan saya tahu jawapan dia apa . # Ehh kau terencat ke dah besar-2 nak main kereta kontrol # Haa ! Kompom ayat ni tersembul dari mulut dia . HAHA !

Then tadi ayah saya tengok keyboard . Ehh yeke nama bende tu keyboard ? Entah ape nama binatang tuh entah . Alaaa yang macam piano tu . Tapi dia low sikit dari piano . Hehe . Bukan keyboard yang dok menaip tuh . aha . paham-2 je laa ye . ngheee . Haaa . Harga nya RM299.00 . Hishh baik kau genap 300 je . haha ! Ayah saya nak belikan tu untuk abang saya , Fahmi sebab dari hari tu lagi abang saya mintak benda tu . Ahaa . Tapi di sebab kan abang saya takde kat Sabah sekarang , so tunggu dia balik Sabah laa baru beli . Tapi kalau harga ahli dapat murah sikit laa . RM170 . haaa . Awesome babe ! Saya pun tak sabar nak memicit benda tu . Pandai lah jugak main sikit-2 . hehe !

Okay-2 i think sampai sini je laa . Bye !
P/S --> Cuti 2 minggu ? Pehh ! Bosan beb ! Aku dok melepak rumah je hehe


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

27 May 2012

OUT !

Assalamualaikum :) Hollaaa !

Hihi .. Tadi petang tengah sedap tidur .. Zzz zzz zzz .. Dari pukul 1--2.30 saya tidur . Lepas tu bangun mesej dengan ehem-2 .. heee ~ Lepastu tidur lagi .. hee .. Saya ni memang kuat tidur . Letih sangat badan ni . Hishh ! Makan pun dak takdok selera kans . Apa lagi buleh buat . Tidur saje laa . Heee ~ My dady tak marah pun sebab dady saya tau saya kesepian , stress ! hikhok >=< Then pukul 3.30 tidur lagi .. Zzz zzz zzz ~~ 5:50 my dad kejut suruh bangun !
Abah : Ijaa bangun . Dah nak pukul 6 ni . Jom keluar jalan
Me : #buka mata sikit# haaa .. Malas laa keluar
Abah : Hehh ! Cepat-2 .. Duduk dalam rumah je . Cepat siap
Me : #Teringat pesan mak . Kesian kat abah# Yelaaaa :'/
Harharharr ! Saya memang jenis tak suka keluar rumah . Lagi-2 cuti sekolah ni . Lagi lahh . Nak keluar pintu pun dah malas . Hehe ! Kalau waktu sekolah pun . 5:45 pagi keluar rumah nak pergi sekolah . then 1.00 pm balik rumah . Terus tak keluar-2 dah . Ahaa .. Kalau keluar pun malam , my dad ajak pergi makan luar . Kalau tak , HARAM saya nak keluar rumah .

Okay dah ter-explain jadual pulop dah ! Haha ! Sambung cerita tadi . Then dah siap-2 nak keluar . Macam biasa la .. Saya the last person yang keluar rumah . Haha ! lambat beno nak memilih tudung tadi . Saya jenis simple dan saya suka keluar pakai T-shirt and kain labuh . Wewiitt ! Bajet ayu lah kan . Bluerkk ! HAHA ! Then my dad drive pergi desa kencana ( Kg.D ) je .. Pergi kedai PAKYA beli jajan semua . Saya dah semestinya capai POTATO CHIPS dulu .. Fevrett woo ~ Aha .. Then blaa bla blaa .. Balik ..

OKay itu je saya buat hari ni . Takda apa nak cerita lagi . BYE ! (Y_Y)




P/S : Kau jangan nak mengutuk aku ! Tak suka boleh mam .. :/

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Bla bla blaa ~

Tumblr_lmgwl8ovaq1qbzk5eo1_500_large

254242341434067188_66kygd4n_c_large

3_large

Tumblr_m4mzraiis31rtod8fo1_400_large

Arghhh ! I'm really LOVE you .. I can't keep my feelings .. Please don't disturb me anymore . I don't want YOU in my life :'(


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

26 May 2012

I'm crying :'(

Assalamualaikum :'(

Hohoii ! I'm crying alone on my bad in my bedroom .. errr =.= burok rupa betol dah besar-2 pon nanges kan ? Tapi saya tak kesah sebab bagi saya dengan tangisan ini dapat menghilangkan tekanan dan segala apa yang saya rasa saya lepas kan melalui tangisan . HARAP MAKLUM . Tangisan saya bukan lah untuk insan bergelar lelaki . Tetapi tangisan ini untuk seorang Wanita bergelar IBU . :) I miss my mom so muchh!


Tengok tengok ! Budak menjeng menangis ! Cengeng kan ? err ... Bluerkk ! Saya memang kuat menangis . Sensitif sangat . Tapi hari ni mak saya yang buat saya menangis . Saya sayang mak saya . Tapi entah kenapa bila dia mesej tiba-2 air mata mengalir.. Mak saya tanya dah makan ? so saya dengan slamber jawab .. Malas nak makan . Bosan asyik makan makanan yang same je .. Kejam kan saya ni ? Langsung tak fikir perasaan abah saya :'( Mak saya balas , Makan laa . Kesian abah . Penat abah masak tau . Umm .. Leeza mintak maaf sebab leeza jadi seorang anak yang tak tahu mengenang jasa mak ngan abah . Memang leeza jahat . :'(

Errr .. Mungkin saya perlukan seseorang yang boleh memperbetul kan diri ni .. :'(

P/S : Malam ni JOHOR lawan KELANTAN : bola . Aja aja fighting . Goo JOHOR DARUL TAKZIM 


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Anti-virus ? errr =.='

Assalamualaikum 

Hari ni saya bangun awal yaw ! 5:30 pagi dah bangun . Heee ~ Semangat nak main internet . Huarh-2 ... Actually saya nak download anti-virus je . Sebab dah out of date kan . So kena pilih waktu pagi sebab tak ramai lagi pengguna internet yang dah bangun ! Kan kan kan . Saya download tak lama pun sekejap saje .. Lagi pun software tuh untuk kebaikan sendiri kan . Sejak akhir-2 ni saya punya laptop hang hang hang ! Bosan ! Maybe sebab virus dah menular kan ? Korang pun di sarankan upload lah ye .. Tak tau kat mana ? Haiyooo !
Haaa nah siap bagi link ! Kalau korang nak upload , yang free tuh .. Komfom-2 tak payah bayar . Dah kata FREE ! Hahaha ! Walaupun facility nya kurang sikit daripada yang premium kan . Kalau anak orang brader boleh lah download yang premium tuh . Tiada paksaan untuk pilih yang mana ! Kans ~ Okay bye =.='

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

25 May 2012

Your Face ?

Assalamualaikum .. :')


Tengok tengok .. Semalam saya webcam dengan akak saya . Heee ~ Tapi sound MUTE sebab dia ada kat office . Hikhok .. Sesaje ngajak dia skype . Dia kata nak tengok muka adik dia . Haha .. Then saya je yang syok sendiri buat muka bagai . Tapi tak dapat tengok muka dia .. Arhhhh ! Sedih rasanya tak dapat tengok muka comel akak saya . Heeee ~ 

Apa-2 pon i'm still happy dapat chating dengan sistoo saya ! heeee ~ Tak tau nak tulis hape lagi la . Bye ! 




Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

13 May 2012

I love you MY LOVE

Assalamualaikum :') heeee













Kita sayang SIMSIMI ketat-ketat ! ! ! Muahhhhhhhhh :*


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Happy Mother's Day :'(

Assalamualaikum . Bonjour ^=^

13 May 2012 .. Happy mother's day for all mummy in this world ! Early in the morning , i sent a message to my mum .. and the message sounds like this ..
Selamat Hari Ibu Mak . Ija sayang mak sangat . Mak jaga diri ye . Cepat balik .. Ija rindu mak sangat-sangat . 
And ... While i'm texting my mum ,  i have drops my tears ! I really miss my mum much ! ! :'( #speaking.melayu.je.lah# Pagi-pagi lagi saya dengan semangat nya hantar mesej kat mak saya . Dan lepas tu saya online lah kan . Heeee ~ Bila tengok wall post orang-2 semua , cakap pasal ibu , mama , ummi , mak diorang . Ada yang tulis dia cium mak dia . Ada yang tulis dia bagi hadiah kat mak dia :'( I feels like i'm a girl with no direction in life ! Crying crying crying ! It's all I can do .. :'(

Tapi saya tetap bersyukur sebab masih dapat hidup kan .. Walaupun saya tak dapat nak sambut hari ibu dengan mak saya . Tak pa la .. bagi saya setiap hari yang saya lalui adalah hari ibu dan bapa .. Kalau tiada ibu , tiada lah saya di dunia . Kalau tiada bapa  , tiada lah tempat tinggal yang selesa , makan minum yang sedap , pakaian yang cantik . Kan ? =.=' Thanks mum and dad . I love u so muchieeee .... >.<


P/S : Hari ni banyak perkara buat saya sedih ! Sedih yang teramat sangat ! Okay bye =.='


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

07 May 2012

Moments With THEM ~

Assalamualaikum .. Bonjour :') heeeeee

Kita happy sangad-2 ... Tahu tak kita jumpa siapa ? Haaaaaaaa ! Jeng jeng jeng ........

|
|
|
|
|
|




Heeeeee ... Korang tak kenal kan siapa yang kita jumpa ni ? Memang lah .. Diorang pon tak kenal korang ! Hehehehe ~ Kita jumpa kawan-2 kita kat Bandar Seri Jempol .. wiiiii .. Happy gilak wokkk ... Daripada jauh kan kita nampak ramai nya orang kat depan rumah lama kita tu .. Sekali dekatt .. Awwchakk .. Dah macam permaisuri 1 jam . Heee . *biasa.nya.raja.sehari* ... Dah macam retis pon ada .. ceh . #PERASAN# Upon arriving , i came out from my car .. *ahhhhh tidak !!! Bahasa Inggeris berterabur ...* Then , all my gigirl friends run towards me and i got many hugs from them .. Muah muah la korang ! ^.^ Hampir 70 % daripada budak kelas lama saya ( 3 krk ) datang tau .. wahh .. Tak sangke bebh ! Orang yang jauh masih di kenang ~~~ lalalalalala ~~~
Azziera , Syamimi , Farah , Arnis , Izzatul , Zahir , Haqimie , Hakim , FAZLI (abang.besar.kita) , Murni , Athirah , Sarihah , Syahleen , Sushahira
Heeeee ~.~ Tak semua yang datang . Tapi syukur lah sekurang-kurang nya diorang ingat kita lagi . Kau ada ? bluerkkk :P Kita sampai pukul 6 tak silap sebab kita nak singgah rumah boy akak kita dulu ~ hehe .. Masa dah sampai kita pun gila sakan bergambar . Then dah sudah bergambar semua kita minta diri sekejap nak merayau ~ .. heeee .. Yun bawa kita naik motor-basikal dia pergi pusing taman serting indah . Dia payung kita aiskelim .. *slurppslurp~* Nyummyy ohh ~! Lepas tu kita cakap nak pergi jumpa Cikgu Sadini (Cikgu.math.kita) .. So yun pun bawa kita .. Sampai-2 je jumpa cikgu , hishh geramnya . Rasa macam nak peluk je cikgu kita tu . Nasib je lelaki . Haaaaaaa ~ Comel sangat cikgu kita .. #HENSEM# Tak lama tu , adik kita keluar rumah . *eh?bila.masa.aku.ada.adik?* heee ~ Damia laa . anak cikgu dini . Hokhik .. 

So dah puas berborak dengan cikgu dini , decide nak balik rumah laa sebab diorang kata dah nak balik kans ~ .... Laju-2 yun pressed silent-motor dia . heeee >.< Eh-2 . Terlupa . Sebelum tu singgah rumah Abang besar kita - Fazli .. Lohhh .. Dua kali tau kita pergi . Adik dia kata dia keluar pergi kedai . Acehwahh .. Tuptup sampai rumah kita , tengok dari jauh macam kenal . Sekali dekat ...... PALI ........... Haaaaa .. Kata pergi kedai . Acanoo nih boleh ada kat rumah kita nih ? hekhek :P Apa-2 pun . Terima kasih abang besar sudi jumpa adik kecik .. *kecik.ke?* hehe .. So tak lama lepak-2 tu kawan-2 kita nak balik dah sebab dah nak maghrib ~ :'( Tiba lah detik-2 perpisahan .. Kita buat muka donno jee .. Takkan nak meraung kot .. hahaha ... :P 

Then semua dah balik .. shuhhshuhhh . Pehh kejam ! haha . And the last person yang ada dengan kita ofcorz lah abang besar kitaa .. heee ... Sayangs kau ketat-2 as friend :') heeeee ^-^ Blaaablaaablaaa .. Semua dah berambus ... Kita pon sendirian .. hehe .. So masa untuk main-2 dengan adik kita . Tak tau siapa ? heee ...  Kucing kita laa ~ Dia dah gemuk macam kitaa .. hekhek .. Dah malam pukul 9.30 , bertolak dari rumah kita then pergi rumah pokcik kita dekat serting 3 je . 10.20 bertolak ke seremban hantar Angah kita ( Azwa ) and ....... Terus pulang ke Kampung kita kat Johor .. Kita ada lagi 2 hari kat sini . Meh la datang Johor .. wiwiwiwi .. Sampai kampung jam 3 pagi ... Tettttttttttt BYE !


 

    
            


      

    


    



P/S --> Yang kat serting tuh bukan rumah kita , tapi rumah jiran kita . EX rumah kita . hekhok !

Kalau ada sumur di ladang ,
Boleh Leeza tumpang berkubang ,
Kalau ada umur yang panjang ,
Boleh lah Leeza terbang ..............
^=^

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)