29 April 2012

Tawau is ...

Assalamualaikum .. Salam sejahtera .. :')

Hai korang semua .. Okay start this day , i will start my writing menggunakan perkataan KITA pengganti SAYA .. Sebab kita rasa macam best je guna bahasa ni . hekhek . Okay bukan tu kita nak cerita sebenarnya .. haaa ! Hari Sabtu , 28 April 2012 .. Angah kita datang sabah .. Flight dia sampai pukul 6:45 pm . Dah maghrib kan ? biasa lah . maghrib kat sabah awal .. hihi .. Tapi kita terlambat .. Sebab kat Lahad Datu jalan jam .. 3 jam tau kita terperangkap kat jam . Ada perlawanan basikal tuu . haaa ..

Then dah malam kan ? So tak sempat nak merayau .. Ayah kita booked hotel semalam .. LA Hotel .. Serious wookk ! Best gilak .. Kat hotel tu kan , sampai-2 kita jumpa sorang mamat ni .. Comel .. Kita pandang dia kita senyum je .. Dia kerja kat situ .. Masa dia nak naik lif tu kan siap pandang-2 lagi .. Hishh ~ Gatal kan kita ne ? haha . Kita tau .. Relax lah .. :') weeeeeiiiii ... So lepas check-in hotel kitorang keluar balik .. Pergi makan .. Lapar lahh ~ hikhok .. habis makan semua , dah kenyang . Erkkk .. ALHAMDULILLAH .. :) So ayah kita ajak lepak-2 , santai-2 tepi pantai .. Nak nengok ke gamba ? Tapi jangan kutuk-2 taw . Kita tau kita tak cantik macam awak semua . :')


Heee ~~ satu je lah yee .. Then dah puas lepak-2 .. Ayah kita ajak balik hotel .. So ikut kan je la .. Kalau tak kita yang kena tinggal . Biasa lah tak pandai drive kan . hihi .. Sampai kat hotel ayah kita suruh call reception counter .. So kita call lah .. # Heloo selamat malam . Boleh hantar kan pillow and blanket kat bilik 912? # Cehwahh .. mengayat bebh ! hehe .. Tak lama lepas tu datang lah dua orang lelaki .. Ya allah .. Terkejut gila sekali buka pintu .. Hahaha .. Budak laki yang comel tu lah .. feewitt .. Saja nak menyebok kat luar tu kan . hoho .. Lepas tu kita mintak dia password Wifi .. Dia kata dia pun tak tahu .. Haiyoo .. Apa ni bang ? cehwah .. haha .. Then dia kata tunggu sekejap dia nak pergi ambil password .. ewahh .. Layanan kau terbaek wokk .. So dia pun datang lah balik . Hishh ~ Malu nya .. Siap dia yang tolong connect kan pulak tu Wifi .. haha .. Thanks much :')

Okay-2 .. Enough about him . Kita pun tak kenal dia . haha .. So keesokan pagi nya kitorang sekeluarga bangun awal pagi lagi .. Excited nak pergi shopping .. weiiiiiiii ~~~ Tempat pertama kitorang pergi .. Kedai jual barangan cenderamata .. ewahh ~ Banyak gila kot ada jual . Pilih je nak hape .. Nihh tengok ~
alamak ~~ sorry .. :'( tak leh upload la .. line broadband ne ha ! sewel !
 ehk .. so nothing to say . bye









Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

26 April 2012

Doakan Akak saya :'(

Assalamualaikum . Hello stalker :'(

Actually sekarang saya tengah sedih gila nak mati .. Balik sekolah je dah dapat berita sedih + tak gembira :'(

Mak : Ija , nanti ija duduk Sabah dengan abah ngan Apis tau .
Me : Mak nak pergi mana ? 
Mak : Mak nak balik kampung . Jaga akak . Fahmi pon ikot .
Me : Alaa .. Ija nak ikot .. Siapa nak masak nanti ?
Mak : Abah kan ada .. 
Me : Siapa nak basuh baju .. alaaaa
Mak : Alaa .. Ija kan dah besar . Basuh lah sendiri . Masukkan dalam mesin basuh putar lepas tu bilas la .. Senang je .. 
Me : @#$%^& *blurppp*
:'( Mak saya duduk kampung selama sebulan dan makna nya saya kena berpisah dengan mak saya selama sebulan .. Tak mungkin .. Saya tak nak . ! Saya nak mak saya .. Baru mak saya bagi tahu , air mata saya dah nak gugur . Tak tahu lah kalau mak saya dah duduk kampung nanti . Ya Allah ! Sumpah saya sedih . Sebelum ni saya tak pernah jauh dari mak saya . Sekurang-kurangnya dalam seminggu mesti nak MAK . :'(

Tapi apa boleh buat . Mak saya buat semua ni sebab dia sayang anak-2 dia . Mak nak jaga aka saya yang tengah terlantar kat hospital seremban . Dia excident dan keadaan teruk :'( Kenapa banyak sangat musibah timpa diri saya ? Kenapa ? Sepatutnya hari Sabtu ni , 28/04/2012 akak dan angah saya akan datang Sabah . Kami dah rancang nak bergembira sama-2 .. Tapi 3 hari sebelum pergi Sabah , bala dah datang . Ya Allah ... :'( 


Atas ni gambar akak saya yang hanya mampu terlantar atas katil . :'( Sumpah saya sedih . Mak saya lepas tengok gambar ni terus menangis . Saya macam tak percaya semua ni berlaku .. Berlaku dalam sekelip mata . Padahal malam sebelum akak saya excident , saya sempat mesej angah saya . Masa tu dia ada dengan akak saya tengah kemas-2 barang nak datang Sabah . :'( 

Tapi alhamdulillah . Angah saya akan datang Sabah juga . Tetapi sendirian . Akak saya tak dapat keluar wad lagi . So ayah saya buat keputusan kitorang balik semenanjung hari Rabu minggu depan .. Saya gembira dapat balik semenanjung . Tapi saya tak nak balik Sabah balik . Sebab mak saya tinggal kat semenanjung . Saya nak ikut mak saya !! :'( Saya harap kepada blogger-2 yang tengah baca entry ni , dapat doakan akak saya cepat sembuh .. :'( Bye ....





Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

23 April 2012

Mood this day !

Mood This Day ?

:'( okay saya sedih dan kecewa sekarang !
Saya tak nak gangguan ! 
Tak nak GANGGUAN ! 
TAK NAKKKK !
BYE ! ='=

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

19 April 2012

Penangan SIAL !

Assalamualaikum . Salam berblogger :)

Weittweitt .. Haiyoo .. SIAL ? Elok ke perkataan tu ehk ? Haiyoo .. Today saya kena satu penangan SIAL dengan sorang budak lelaki gara-2 gambar ! Haiyoo . Okay fine . Salah saya sebab upload segala gambar yang ada kat IPAD tu kat FB . Tapi chuiii .. hadoii .. Gambar-2 tu semua bukan saya yang shoot . My father .. :( T_T) err .. Sebenarnya takde lah sedih mana . Haha ! Cuma agak geram sebab dengan senang lenang dapat penangan tu . Hishh ! Setakat gambar pun nak kecoh ke ? Pii dahh ! and .. Saya tak kenal sangad pun budak lelaki dalam gambar tu . Bila tanya kawan dia kata .. " Budak tu budak baru lahh " .. Ohh . So i know laa .. Takde niat nak kasi malu dia masuk kan gambar dia tu .. Okay .. I'm promised akan buang gambar tu jauh-2 ! Nah kaauuu ! Jangan menyial kan akuu ! Tak suka .. =.= *tsktsk#

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

08 April 2012

Ini Tok Imam lagi Sejam Nak Hidup !

Heloo .. :') weitweittt ...

Haiyoo .. Bapak gila nya ganas entry hari ni . Pagi-2 dah marah-2 . hihi .. Nak tahu apa sebab saya marah ni ? Nah kau !












Conversation kat atas ni between saya dan kawan saya yang cumil .. Fazli .. Ohoo .. Sebelum tu nak bagi tahu , dia ni kawan je dengan saya kay . Dah ada awek pun . Awek dia pun kawan saya . Cumil gila . Kira padan lah korang dua . Bagai pinang di belah-belah . hekhek >< Okay . Saya kalau banyak masalah memang cerita kat dia . Bagi saya die ni seorang yang baik , open minded , peramah . Saya suka lah kawan dengan dia ni . Haha .. Nak friend ke dengan dia ? Search la kat FB nama dia yeaa . :P hikhok ..

Dalam conversation tu saya lepaskan segala kemarahan saya kat dia , Haiyoo .. Kesian dia . Saya marah orang lain tapi dia pulak yang jadi mangsa . Ha kauu ! Siapa suruh jadi kawan aku . haha .. Relax lah . Chill .. kikiki.. Thanks Pali sebab sudi layan perasaan aku yang tunggang-langgang ni . :/ Seriously , perasaan marah saya kat Aidil sebenarnya memang tak boleh nak hilang . Saya sendiri pun tak tahu kenapa . Jangan tanya saya (T_T) tsktsk .. Sebab selama ni saya anggap Aidil tu lah yang terbaek untuk saya . Tapi sebenarnya tidakkk ! Saya pun tak jangka perangai dia yang digelar " Imam Muda SMKSJ " dah bertukar kepada " Tok Imam Yang Tinggal Satu jam sahaja untuk hidup ! " heshh ! Kejam sangad lah pulak kan ? So ? Ada aku kesah ? :')

Hoho . Mesti kalau sesiapa yang baca tu rasa saya ni JAHAT ! KEJAM ! Lantak lah sama korang nak fiker apa pasal saya . Tapi bila dah kena batang hidung sendiri nanti baru tahu erti GERAM ! kan ? err .. Y_T Rasa sangat menyesal tunggu dia selama setahun ! Kalau tahu lah macam ni jadi nya , saya tak kan HADAP lah dengan budak macam tu . Lebih baik saya take care Farish betol-2 . Tapi apa boleh buat . Nasi dah basi pon ! :'( errr ... Okay bye .. Nak mandi . eeee .. BUSUK ! Wekkk .. Kesah la kau . haha . Byeeee !!!!!


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

07 April 2012

Di pagi yang dingin ...

Hai .. :') Di mulakan dengan Bismillah .

Today , Saturday - 7 April 2012 . Alhamdulillah . Saya masih menjadi hamba Allah yang dapat menghirup suasana keindahan alam ! wohaa .. skema nya . hihi . Actually , nak story pasal EXAM yang baru sahaja habis pada minggu lalu .. Ghosh . Saya ingat kan soalan yang keluar bagai kacang menyerupai badam *ehk?* , rupanya .. Ya Allah ! Bagai garfu menyerupai sudu ! Adoiyy . Masing-masing dah stress jawab exam . Nasib baik saya duduk tepi tingkap . So tekanan pun berkurang lah tengok orang lalu-lalang kan ? hihi . Seriously , sebelum exam , targetting saya Sejarah - A , Geografi - A , KH (Pilihan 4) - A . Tapi lepas buka kertas soalan , segala harapan saya musnah dalam sekelip mata . Haiyoo .. Soalan punya senang dia bagi ! Saya ni tak PRO soalan senang-2 .. Bagi lah yang bapak GILA SUSAH ! Heshhh ~ ~ ~

Then malam tadi di kejutkan dengan satu mesej yang tiba-2 membuat kan hati saya PANAS ! Adoiii .. Ada lah seorang mamat ni .. Haiyoo .. Bila dia mesej saya cakap " Im busy , sorry " . Ohoho .. Tiba lah satu hari dia ajak JUMPA . Ghosh ! Kau gila ? okay . For info , i'm not a girl mix freely , i meant OVER-SOSIAL . So saya hantar mesej yang berjela memanjang kat mamat tu . Tujuan utama saya buat macam tu bukan nak bagi dia marah . Cuma nak menguji ketahanan dia kat sikap saya ni . And tiba lah semalam . Dia seperti hilang kesabaran terhadap saya . 
* Aku tidak mahu berkawan sama orang macam kau ni . 
Whooaaaa ! Hebat betol mamat ni . Padahal dia yang mula-2 hantar mesej nak kenal bagai . Hoiyaa .. So dia fiker saya heran ? Lagi bagus saya tak berkawan dengan dia lah ! haha . Tak BATAK pon nak kawan dengan kau ! hihi . So mamat ini dah GAGAL dalam UJIAN yang saya berikan pada dia . Dia seorang yang tak boleh tahan dengan perangai saya . So for what saya nak jadi kan dia kawan kan ? err :') hehe . Lagi pun disiplin kau tak lah bagus mana . Pakai selipar pergi sekolah . Apa kau fiker sekolah ATOK kau ? haha ! Saya happy tak berkawan dengan DIA . :) Bye =.=




Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

03 April 2012

Push push push !



Kalau tak nampak click gambar tu okay . Kasi ZOOM

Buruk kan keputusan ujian 1 saya ? Ehk . Ni lah padah nya budak degil . Kenapa mesti ada C dalam result saya ? I hate it much ! Okay nak ikut kan saya ada 8 mata pelajaran . Result tuh salah . Saya tak inform cikgu lagi la . Hehe . Pendidikan Islam tak didaftarkan pulak ! Haiyoo . Itu lah yang paling senang target A . hehe . Result saya Ujian 1 hari tu dapat 4A 2B 2C . Untuk ujian 2 yang akan berlangsong esok , 4 April 2012 , saya akan buat berhabis baik . Prays for me ya . :') I don't want that C in my result . Sangat mencacatcelakan . Kan ? Okay . Bye ! Study study study ! :') hihi 



Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Hahahaha ! !

Huihuii .. Assalamualaikum dan salam sejahtera . :')

Entry kali ini saya nak berstory pasal someone ini . Nak tahu ke siapa ? Acehwah ! Sebok je kau =.= . weittt .. Relax .. Gurau je . err. Nak story pasal SYAHRIM . o.ooww .. siapa dia ni ek dengan aku ? Pakwe baru ke ? hehe . Takde laa .. Actually saya pon tak kenal dia ni . Tapi dia kenal saya . Haha ! Pelik pelik . Al kisah nya macam ni ...

*Call dari dia* -- Saya tak angkat . Tak kenal siapa .

Me
Siapa ne ? Nak ape ?
Him
Boleh kenalan ka ?
Me
Kenal ? Insya'lh boleh . Kenal kan lah diri kau dulu . Mana dapat number aku ni ? 
Him
Dari kawan ku.. baru ja beberapa minit lalu.. Sudi ka mau berkawan dengan aku 
Me
Siapa kawan mu tu ? Boleh ja kalau mau kenal 
Him
Nama kawan ku Sarlin 
*blaaa blaa blaaa .. macam-2 aku korek peribadi dia . hikhik .. D A N ..... 
Him
Maaf . Nama mu leeza kah ? Kelas 3a ? Kenal kah kau dengan Syahrim ? 
Me
Iyaa . aku leeza . Tak pula aku kenal sama dia . Tak pernah tegur lelaki aku ne . Sorry 
Him
Aku mau tanya kau jawab jujur . Siapa nama lelaki yang kau minat  
Me
Adeyy .. Napa juga kau ne ? Paksa-2 pula .. Heh ! Mana ada juga aku minat siapa-2 .. 
Him
Tapi kawan ku kasi tau lelaki yang kau minat dan nama sekali 
Me
Siapa yang aku minat ? Tak pula aku tau aku minat siapa ni . Kau ni kenapa ? Tanya-2 jak .  
Him
Kau mesti menipu nih kan ? Sebab aku kenal lelaki yang kau minat 
Me
Adoiiyy .. Sapa kau ni . Nak apa sebenarnya ? Aku tak suka orang mesej aku tiba-2 ja maw tuduh-2 . Benci bha .. 
Him
Sebenarnya aku mahu tau nama orang yang kau minat . Kalau mau tahu siapa aku kau jawab dulu soalan aku 
Me
Tak pula aku menipu kau . Aku tak tahu lah . Aku ni tak tegur lelaki macam mana mau minat ? adey 
Him
Oh .. Nama aku borhan  
Me
Tipu kau ni . kau cakap lah siapa kau 
Him
Ini aku syahrim . Kawan ku bagi tahu kau minat sama aku . Itu lah aku mau tanya kau . 
Me
#$%@* Haha . Minat ? Bila masa ni kik ? Okay lah bye ..

Haa . So it's the end . Haha . Saya pun tak tahu entah bila masa saya ni minat dia . Kenal pun tak nak minat . aduii .. Parah betol mamat ni . haha . Tapi takpe la .. Kita boleh kawan kan . And nampak dia dekat sekolah pagi tadi . Adoiyy . Malu nya nak pandang muka dia . Tenung orang macam nak makan je . Seram . Hihi ..

Tetapi ada satu lagi story yang menggembirakan . Tadi pagi masa on the way dari bas nak ke tapak perhimpunan , saya jalan sorang-2 .. Dan tiba-2 sebelah saya ada satu susuk badan . Hishh ! Sekali pandang ! Ya Allah ... ! Hasali laaa ! berderau jantung .. Hish ! Mesti dah kantoi ni yang saya asyek mengintai dia kat bas . Hahaa ! Haiyoo .. Parah . Lepas tu saya pandang lah dia yang ada betol-2 kat sebelah saya masa tu , dia senyum .. Comel tott ! Perghh ! Luruh hati .. haha ! Saya pun hanya mampu senyum , Hadoii ! Malu lah wey . hikhik . Tak pe la . Kita simpan perasaan each other je lah . Jangan luahkan taw ! Okay bye awak ! hihi




Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)