27 March 2012

Belum Tiba Masanya ....

Assalamualaikum dan salam berblogger !

I N J E C T I O N

Bila dengar perkataan injection , huishh ! Semua orang dah goyang ! Ada yang tiba-tiba boleh demam . Eh ? Demam terkejot ke takut ni ? Haaa . So ini lah yang terjadi dekat pelajar tingkatan 3 SMK Desa Kencana , Lahad datu , Sabah ..

27 March 2012 . Masa perhimpunan tiba-tiba ada announcement . Semua pelajar tingkatan 3 hari ini WAJIB mengambil suntikan . I'm not sure suntikan itu untuk apa . Tapi dengar-dengar khabar untuk cegah daripada KANCING GIGI . Wahh ! That's great laa ! Kementerian kesihatan Malaysia mengambil berat tentang kesihatan kita . Bersyukur lah okay !

Tapi sebaliknya pula terjadi . Adoiyy ! Ada yang menangis .. Ada yang nak pengsan . Dan ada juga yang cakap .. " Ishh ! Doktor dengan nurse nih jahat la . Dah la dia inject tu ganas gila ! Cuba kalau kita inject dia macam tu .. Sakit tak? " Wahh ! Hebat nya budak tu nak INJECT DOKTOR AND NURSE ! Amboii kau .. Mereka menjalankan tugas dan tanggungjawab mereka . So kita redha saje okay .

Pelajar kelas 3 Anggun iaitu kelas saya adalah kelas pertama daripada 7 buah kelas . Tak lah hebat mana . Tapi ada potensi mencapai kejayaan . Err .. * Pelajar kelas saya telah menerima suntikan pada hari ini . Ouchh ! Tapi tidak saya .. Hekhek . Why ? Because i'm the new student in that school . So masa isi borang kesihatan saya belum check-in lagi dekat sekolah itu . So saya di beri kebebasan untuk bersuka-ria hari ini . And ..... Esok adalah tarikh penting . Satu suntikan yang mereka katakan seperti bara api dicucuk ke lengan saya . :')

Saya dah bersedia ! Yeah .. I'm sure i can face all the pains . Insya'allah . Dan di khabar kan suntikan kali ini keseksaan nya lebih mencabar daripada suntikan HPV yang sudah pun saya ambil pada tahun 2011 . Wahh . Menaikkan lagi rasa kecemasan . Hukhik .. apa-apa pun kita tak boleh lari daripada sesuatu cabaran yang telah ditekankan WAJIB kepada semua pelajar tingkatan 3 . Sejauh mana pun kita lari akhirnya akan tertangkap juga . So don't waste our time with that useless things . Am i right ? hehe ..

Okay that's all for my post for this time . See you next time . Bye ! Ehk ! Before i forget , i wanna wish safe vaccination tomorrow !!
P/S - Janji temu saya dengan Si mata bulat terpaksa dibatalkan kerana HUJAN sudah datang !

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

2 Comment:

Awan Biru said... Reply To This Comment

Dapat suntikan masa darjah 1 dan 6 saja. Cool ja. Sakit dia tak lama pun.

Wonder, awak tinggal di LD?

Cinta Hatiku said... Reply To This Comment

hehe . me too . :') time darjah 1 and 6 ade . ting 1 , 2 pon ade . n now ting 3 . haha . but a bit pain la ..

er .. Yep . Saya stay LD . Baru 2 bulan

Post a Comment