27 January 2012

Last Time With My LOVES !


Assalamualaikum .. And a very good morning ! Good night ! Good Evening ! And More .. hoho ..

Oh kay ! Maybe in this entry , i will write more and take a long time for you all to read this ! Yahh ! you have to spend much time with my PINKY BLOGGIE . hahaha .. Okay . i start my story now yah ! hehe .. but i will write in MALAY coz For your info i'm not good enough for english .. err ...


Hoho .. Cer tengok title saya tu .. Cek SIKET . siket saje tak banyak sayang ! ha . Okay . Minggu ni adalah minggu terakhir saya dengan sayang2 saya yang ada kat Semenanjung Malaysia sekarang . As well you know , saya akan berpindah ke SABAH .! Yaa . And i have to force myself ! err .. Never mind ! Okay . Actually , i really sad to leave all of them here . (here ? ya ! i'm still here , Negeri Sembilan.Haha) Em .. The first thing i wanna write are my SHOCKED PARTY ! haha .. Entah pape . Kawan2 saya budak kelas 3 KRK (dah form 3 oh!) , buat satu surprise party untuk perpisahan kitorang semua . Hehe .. Memang BENGONG and TERBAEK ohh korang ! tip-top . Love u all much ! kalau nak tahu lebih lanjut pasal surprise party tu , Korang boleh jenguk2 blog yang comel2 belaka di bawah ini ye . They are my BEST FRIENDS . And they story a lot about that moments okay . haha .
Dan saya dapat banyak kenang-kenangan . Thanks u all .. hehe . Hadiah yang paling sangat bermakna ialah  Bear ! Comel sangat2 bear tuh . Yaii ..

Pemberian 3 KRK ! Comel kan ? hehe . ;')

Daripada Izzatul . My best friends !

Gelang dari Siapa ? Fatihah maybe ! hehe

Haa ! Banyak kad kan ? colouring ! From half of my beloved friends !

Eh eh ! Belum habis ! dapat baju LOTTO dari azziera @ yuyun ! Thanks sayang ! tak dapat upload pich ! hehe .. Maaf sayang ! Pon dapat keychain daripada Athirah , baby buli saya ! hehe ..



Okay ! my second story is about .. Perpindahan saya . maksud saya angkat barang pulang ke kampung bukk di LOMBOK ! hehe .. Waduhh .. ya enggak la dong .. Pastinya barang2 aku di bawa ke Johor .. Sudah2 ! haha .. Nonsense ! Err . Hari Isnin bersamaan 23 Januari 2012 , kitorang angkat barang pulang kampung . Dah macam kena halau pon ada kan ? hehe . em .. So angkat , angkat , angkat dan punye angkat nya ..Cerita menarik di bawah ! hahaha .. Saya nak tunjuk dulu gambar kawan2 saya yang datang menziarah . haha ..
Okay ! Sebenarnya gambar2 tu semua kat I-pad . So tak dapat nak upload ! Nak cepat ni . haha
And then dah siap angkat barang atas lori , kitorang pon buat rombongan pulang ke kampungku , syurgaku di JOHOR . haha . ada sesuatu yang terjadi taw ! Bak kata saudara saya >caca< , Peristiwa Bersejarah ! haha .. Mengong . Nak tahu apa jadi ? wiwiwiwi ....

Ops maaf ! Pemuda baju hijau Spoil kan gambar ! haha

okay ! pemuda baju hitam ! saudara saya . Di maafkan . haha

Haa .. Mesti korang pelik kan . Gambar lori je pun ! Siap nak tayang2 .. Tak pernah naik lori ke hape ! haha. Ada cerita taw di sebalik lori tu .. Korang cek lori tu . senget kan ? ha . Lori ni angkat barang saya pindah ! Actually ada 3 lori . 2 lori dah selamat sampai kat rumah grandparents saya . Tapi satu lori ni sesat pulok dah ! haha .. Then ayah saya call suruh u turn balik sebab dah salah masuk kampung daa .. err.. Dengan serta merta lori ni msuk kawasan rumah orang dengan tujuan nak pusing dekat halaman rumah tu . Haiyapaa ! apa dah ! Johor kan terkenal dengan tanah GAMBUT .! Yang lori ni pandai tak cek jenis tanah . Dushh .. TERBENAM lori tu .. haha .. Gambar tu masa awal lori terbenam . Start terbenam petang dalam pukul 5 kot . Bayangkan kalau dah 5 jam tersangkut kat situ . Nak terbalik lori tu . Huh ! Menyeramkan . Haha .. Then mintak tolong atok sedara saya yang merupakan pembawa JCB . Tahu tak ape ? Tak tahu search kat Google ye . em .. Then segala nya selesai dalam pukul 12 tengah malam . haha . Kesian jiran2 saya . Sampai negeri sembilan pukul 4 pagi . haha ..



Haa .. So rasanya dah terlampau panjang entry saya . Kesimpulannya , cerita saya sampai sini sahaja .. haha .. Okay bye ! Mishh u all ! hahaha .... 

    





Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

12 January 2012

Segmen Farah Alias: Aku & Artis Favourite

Assalamualaikum .. Hello peeps ! ;')

Haa ! Tanpa membuang masa lagi . Leza akan  mengaku secara jujurnya entry saya buat kali ni .. Haha .. Okay2 .. Today saya nak join .. Segmen dari blog kak Farah Alias .. Wahh ! Mengancam kan title saya ?  Artis Favourite gitu .. hehe .. Ops ! Before saya nak mengomel macam2 .. Meh sini saya nak ajak kawan2 saya join ! Yaww ! Syarat2 nya ... Tadaaaaa !! Eh bukan tak ada .. mean that .. Cakkkkk !!! Hehehe ... :')

1) FOLLOW blog kak Farah Alias
2) Buat entri "Farah Alias: Aku & Artis Favourite"
3) Copy banner di bawah dan tampal pakai UHU kat entry korang
4) Buat satu entri mengenai artis favourite korang (NAMA ARTIS DAN KENAPA MINAT BELIAU). Tak kesah la berapa ramai pun yang korang nak senaraikan. Kalau ada gambar, taruk gambar sekali ye
5) Tag 2 orang blogger untuk join segmen ni.
6) Publishkan dan hantar link entri anda di entri Kak Farah Alias


Klik banner comel kalau nak join ye sayang .. Haha ..

Tagging : Cik Violet .. Esma ..

Tahu tak siapa artis favourite saya ? Wahh ! Favourite gitu .. Haha .. Jujur saya cakap , saya minat 3 orang artis .. and all of them are boy .. Acehh ! Gatal aku eh ! hahah .. First , saya minat and sayang Fizo Omar .. Or Wan hafizol Wan Omar .. Hihi .. Secondly , Aa'ron Aziz .. Whoaa .. Baby face lohh ! And the last ..  Artis yang saya rasa semua orang kenal ! Fuhyoo .. Pelakon Utama Drama JUVANA .. Siapa siapa ? Teka laa .. Haha .. Johan Asari and the most popular call with BOTAK ! yeyeye .. :') Hahaha ... 

Abang Botak , Saya , Abang Firdaus Suleman (P.A Botak kot)

Haha .. Yaa .. Kat atas ni gambar saya dengan Abang Botak .. Jyeahh . Saya nak cerita sikit dekat mana gambar ni di tangkap dan waktu bila yaw ! Haha .. Gmbar ini di ambil sewaktu di sekolah saya , SMK Seri Jempol , adakan Hari Karnival Kerjaya Dan Keusahawanan .. Wah ! Sekolah saya jemput diorang sebagai artis undangan .. Memang syiokk habis ! haha .. Then , Tengok muka saya yang buruk tu .. Minyak lagi ! haha .. Baru lepas berniaga .. hehe .. And for your info , Abang Botak and Abang Apek (pelakon juvana) , datang dan singgah gerai kami taw ! Haha .. Enough ! .. 

Nama penuh Johan Asari ialah .. Johan Ariff Asari . Berumur 26 tahun pada tahun 2012 ini . Aww ! haha .. Abang Johan ni asal dia Pulau Pinang . Dia berpendidikan Diploma Kaunseling di Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM) .. Satu perkara yang menarik minat saya tentang dia ialah ,, Dia merupakan seorang pelajar TAHFIZ yang mendapat pendidikan di Batam dan Jambi , Indonesia .. Haa ! Hebatkan ? Dia juga telah menghafal 1 setengah juzuk Al-Qur'an .. Handal tak ? hehe .. Pandai berlakon , Pandai mengaji .. Saya jadikan abang  johan sebagai idola saya sebab saya berazam untuk menjadi seorang Qariah satu hari nanti .. Doakan saya ye .. :) Haha .. Lakonan dia dalam drama Juvana pon mengancam . ! Yeahh ! Dan saya tertarik mendengar suara Abang Johan membaca surah2 .. Saya pernah dengar dia membaca surah dari Al-Qur'an .. Semasa dia di panggil sebagai artis jemputan di rancangan FUUHHH kat TV3 tu .. :') Masa Drama Cinta Elysa . Kalau korang layan cerita tu , korang akan dapat saksikan satu slot dia membaca Surah Al-Fatihah .. :') Sangad sedap suara dia .. Haha .. :') Okay .. That's all ! Fuhhh ! Hahaha .. :') Abang Johan .. I hope and wish to see him again next time .. Insya'allah ! Huhu ...
Diorang tanya .. Mana satu Apek . Mna satu Botak ? Aiseyhh ! 

Alolo .. Omeynye .. Belakang2 tu budak skola SMKSJ .. haha

Yoyoyo .. Semangat nya dia bercakap .. Hahaha .. :')

Okay .. Selit gambar Abang Apek . Dia beli Daging burger kar gerai kami ..

P/S --> Sory gambar banyak sangad .. Haha .. :') For all yang belom join segmen ni .. Jom laa .. Haha .. :') Dialu-alukan yee sayang .. Bye bye .. +.=


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

04 January 2012

First Day School 2012 ! Yeahh !

Assalamualaikum and a very goody day yah !

Ahaks ! Okay .. Today is my first day i'm become a form 3 student ! Ouchaa ... and i saw many of cute , pretty and handsome people .. ouhh .. Form 1 student .. :') Omeynyee .. haha .. Tak sangka saya dah jadi budak form 3 *yang terbantut .. Haha .. Sampai sekolah je bau lain macam je .. Biase lah .. Baju , kasut , beg , kain , tudung and all semua baru keluar kedai la .. ada bau Kiara Square , Billion , Aktif .. Kan ? hikhik .. Kidingz . :') Yawww ! Memang terasa excited bila sampai sekolah .. Nampak kawan2 , cikgu2 , acik2 yang berkorban membersihkan sekolah , and a very special person ! Kaka a.k.a. Capital A .. Haha .. Ouchh .. Handsome . Yaii ! Okay .. 

******************************************************************************
Then masa perhimpunan pulak pengetua berucap .. lama tak lama lah kan . sampai nak tercabut lutut .. acehh .. nipu lah sangad ! haha .. And paling menakutkan saya .. K.E.L.A.S ! errr .. tengah cuak masuk kelas apa ! Haha .. Dalam hati .. *dup dap dup dap .. kot-kot aku turun kelas ! Arghh ! haha .. Then dengan perasaan kecot macam kene rendam dalam air 5 jam tu ,, saya and the gang pon lari naik atas ! Ehh ! Tiba2 pelik ! Saya jerit ! *Wehh ! Kelas form 3 bukan kat sini ke ? tingkat 1 kan ? Kenapa korang naik lagi ? Hikhik .. Rupa-rupanya kelas form 3 dah tukar laa .. dekat tingkat 2 pulak ! Aduhh ! Malu dehh .. haha .. 

******************************************************************************
So sampai aras form 3 teros cek nama kat pintu kelas ! *dup.dap.dup.dap.dup.dap (jantung menyanyi) Arghhhh !!! Alhamdulillahh !! Dapat kelas 3 KRK .. Yahh !! haha .. Happy nak mati laa.. And kitorang tunggu kedatangan guru kelas pulak ! Tettttt ....... harap2 cikgu tahun lepas .. and yahhh ... He still be our head of 3 KRK .. Thanks Cikgu Syariff .. hehe .. So cikgu pun bagi laa jadual and bagi tahu sekali cikgu yang ajar setiap matapelajaran .. Yaii ! herrr .. memang mantapp !! Suke suke suke ! hehe ....

Matematik ----------->  Cikgu Ahmad Sadini (still mantain past year)
Geografi ------------->  Cikgu Syariff (still mantain past year)
Bahasa Melayu ------>  Cikgu Masri (err .. tukar pulak ! tapi okay ! suke)
English -------------->  Teacher Wan Syeida (changed ! hehe .. Hoki poki)
Sejarah -------------->  Cikgu Salina (still mantain past year)
P. Islam ------------->  Ustazah Norhayati (changed .. yeahh ! sayang ustazah !)
K.Hidup (Perdagangan) ---> Cikgu Sulaiman (still mantain)
Science -------------> Puan hajah Norlida (still mantain .. Pengetua.. )

Yeahh ! Ini cikgu2 yang ajar saya untuk jangka masa sebulan ini yee .. Haha .. :') Isokay laa .. asalkan still dapat sekolah sini lagi walaupun sebulan kan .. Yeayy ! Okay bye ! :')  >.<

P/S .. Kelas saya dekat dengan kelas Capital A .. Wuiiyy wuiyy .. Terbatuk siket nanti DIA dah boleh dengar .. Haha .. And wish me luck 4 PMR this year , 2012 yahh ! Muahhh

******************************************************************************

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

03 January 2012

Only for a Month Dear ~! :')

Assalamualaikum and hello .. :') Yaww !

Hello peeps .. Okay .. Dah lama tak update .. Kan ? Haha .. Only For A month ! Yaii ! Ape ni ape ni ? Sebulan ? Err .. Okay .. Actually 4 January 2012 adalah hari yang 'dinanti-nantikan' oleh semua pelajar sekolah .. Lebih2 lagi yang baru nak masuk alam persekolahan .. haha.. Mesti terlalu excited kan ? Like me lah .. Masa akal fikiran still Ribena kan .. Haha .. Okay .. Err .. Sekejap je kan rasa nya cuti sekolah .. Kalau boleh macam nak mintak extra cuti dekat PPD laa .. Boleh ? Hhehe .. *Menggedik je kau Leza ! Yaii ! Haha .. Err .. Saya tadi pagi agak kerajinan .. So saya ade mood untuk study ! hehe .. Saya , Syamimi , Aziera , Arnis , Farah , Aishah .. punya lah baek *untuk kali pertamanya . haha pergi library lohh .. hikhik .. Study study and study .. Science ! Yaww ! Herrr .. Subjek paling 'diminati' para pelajar ! Yedok ? haha .. Then balik rumah tiba2 sya sedih ! Huarrrr !!!!! Sekolah dah nak mulaa .. Pejam celik pejam celik dah sebulan sekolah kan ? Sedih tahu tak ! Sebab ........ Saya nak pindah .. Saya kena berpisah dengan diorang semua ! Arghh !!!! Saya sayang LIMAZAW ! :'( errr .... Dapat sekolah dengan diorang just for one month ! Ohhh !!!!! 

*****************************************************************************
Errr .... SABAH ! Sabah ! Sabah ! yee .. Saya akan pindah ke SABAH ! Hate it ! It's so far from them ! Maybe only once a year i can see them ! Ouchh ! Uhh .. And maybe they will forget me :'( Please .... Don't do like that yahh LIMAZAW ! I really really love you all so muchh ! I wanna have a success with you all ! but ... Maybe it's a fate ! Errr .. Okay .. Still have a month for us together .. :') Yaiii ... Haha .. Err ... Okay .. Stop being boast .. Stop speaking please ! haha .. Okay .. em ... Jauh kan Sabah ? Kenapa Sabah ? Err .. Saya mengharapkan JOHOR bukan Sabah ! Tapi demi ayah saya .. Saya sanggup :') Anything for you dad :') I love u ! Haha .. Okay :') Smile :') :') :'D

*****************************************************************************
Errr ... Capital A ! Okay .. Saya dapat berita dia akan pindah sekolah .. huihuii .. dia buat permohonan masuk MRSM .. Yaaww !! Harap permohonan dia diluluskan .. Pray for him yahh .. :') And maybe i will try to forget him Coz i'm sure he will find a girl who's really love him ! Yahh ! I hope so .. Err .. Capital A .. I always will pray for your further coz i wanna see your success ! Yahh ! :')

*****************************************************************************
Beg Bagasi !
haha .. Okay .. Tiba2 pulak masuk beg bagasi kan ? Yaii .. Tahu tak .. Semalam ayah saya baru belikan beg bagasi sorang satu ... haha .. Ada lah pokai dalam 500 lebih just for that ! Yaiii ! haha .. Tapi kann .. Yang saya rasa sangad2 lah saked hati .. err .. Beg bagasi saya :'( err... Terkunci ! And coding tak boleh pakai ! Damn ! hahaha ... Mengong lah ! Tangan saya ni gatal sangad lahh ! Mak saya suruh kemas pakaian .. Tapi saya pergi main bukak tutup ! *biasalah ! budak sewel ! .. Err .. And lastly tak boleh bukak langsung ! Amekaww ! haha .. Nak cakap coding salah ! Tak mungkin lah ! Betol lah code saya *** .. err.. Tapi dah try for many times .. Tapi still tak berhasil .. Allahuakhbar ! Maybe beli baru lagi kot ! Hahaha !

*****************************************************************************
Barang-barang punggah mane ?
herr .. barang2 ? Yaiii ! Rumah saya ni dah macam kilang perabut .. haha .. Kalau nak punggah semua naik kapal laut tak ke HANCUR barang2 ni kan ? So ayah saya pun tengah pening dok mikir kan hal ni ! Yaii ! Haha .. And at last .. Buat keputusan punggah kampung je la ! Haha .. Cuma bawak barang yang penting je lah ! Like periuk . kuali .. TV semua tu .. Beli kat sana je . kalau bawak pon nanti masuk ayerrr ! Hahaha .. :')

*****************************************************************************
Okay ! That's all for today .. Good bye ! Gonna miss you so much Limazaw ! Smksj ! My friends ! My siblings ! My teachers ! My cousins ! All of you ! And the last , My capital A ! Opss ! He not mine ! Hahaha :')




Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)