31 December 2012

31December2012-Happy Birthday!


Ahaiiii ;) yaaa nak buat entry ringkas sempena hari terakhir tahun 2012 . Huwaiiii ^^ Today is my brother birthday! Muhamad Khairul Hafizi Bin Zailan yang ke 20 tahun . Hooo tua dah . ngeheeee ~ Malam ni aku nak keluar . So that's why nak buat entry ringkas je ni . Moh layan jap ~


Hewww :3 k byee . Nak keluar . Wait for my new post for 1 January 2013 ! 

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

No title here ._.

Hohooo . Malam ni nak update macam-2 cerita. So that's why no title . kiheeee! First nak story . Malam ni masa-2 aku terluang dengan mengedit blog . Wowww ! Aku tak tau kenapa bila orang suruh aku edit blog je semangat membuak-buak . Tapi edit blog orang laa . Kalau blog sendiri jangan harap aku nak buat . 3 bulan sekali je edit sikit-2 blog sendiri . kiheee . okayy . Aku edit blog kawan aku nihh . She still a noob in blog world . 

Comel tak tuan blog ni ? Sangat-2 kann ? nak kenal dia ? mehh visit blog dia mehh ! [SINI] ! Naaa tu satu kerja aku malam ni . Then , tadi program tergendala sebentar . Ada orang ajak OTP . Aiyooo kalau tolak kang apa pulak dia kata . So okayy je laa . Lama jugak lahh dia bazirkan kredit dia kat aku . Terima kasih . Even tadi macam-2 bunyi serangga keluar, kau sabar je kan ! Actually aku sengaja senyap kan diri tadi . Sebab malas nak bercakap sangat . Hahaha ! Tapi tak jugak kau faham-2 kan ? So layan lahh sampai puas hati . errr ._.

Aku tak tau lahh nak cerita apa . Mood aku pun tak elok sangat sekarang ni . ._. K lahh chow duluu . byee :/

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

30 December 2012

New Year Giveaway by FY & NEB

#tekan satu kali untuk join#
Pepagi buta ni blogwalking and jumpa GA yang lama lagi nak due-date nyaa ! So apa lagi terus join laa . Heee ~ Done follow all the term and condition yee awak . *tiada.penipuan* .. Harap2 ada luck . Ouhh yaa yang ada churp-2 tu . Satu betol churp-2 satu lagi bukan churp-2 lah . Errr Sunsilk Facebook tah hape tah . ;) ehee . Okay now time for tagging 
- Zulaiha
- Syafiqah
- Ira 
Heeee ! Ada banyak hadiah tu . kalau tak menang isokay maybe takde rezki . Pasrah je laa . Okay byee dan selamat pagi ;)
# Tarikh keramat GA // 31January2013 \\

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

29 December 2012

Segmen Back to School by Aen Hwaii


Huhaiyy nampak dok title tuh ? Aku nak join segmen lagi boh . Walaupun dah berkali-2 aku join tak menang-2 HAHA *kesiang* Do I care ? Aku lebih sukaa join-2 segmen, GA and else . Why ? Sebab aku ni suka merapu. So bila join benda-2 macam ni , penganjur tanya aku jawab . Nahh sekurang-kurang nya aku merapu benda berpaedahhh ! kan ? Okay let's continued to the aim topic ;) Ehh btw, tuan segmen ni 'sabahan-people' . Wowww ! Sama umur pulak so that's why aku nak support segmen dia kiheee !

 
*tekan.banner.untuk.join!Satu.kali.tekan.je*
1) Apa kenangan lucu kamu mula-mula masuk sekolah ? *ceritakan*
- Kenangan lucu ? waa!
#Kenangan sekolah rendah - heee ~ Aku jenis yang rock. Masa mula-2 masuk tahun 1 aku tak nangis pun . Parents daftarkan sekolah then terus blahh balik . Aku ? Duduk ontok-2 dalam kelas . And masa tu jugak aku berkenalan dengan BFF aku , Nurul Azziera hehe Aku tak minat ahh nangis-2 ni . Jangan manja sangat lah kan ! kahkahkah

#Kenangan sekolah menengah pertama [Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Jempol] - Masa masuk sekolah ni pulak, aku agak kekok. First time sekolah menengah . Heee ~ Masa ni dah berjauhan dr parent. Asrama kan . So homesick lah jugak . kiheee . Hampir setiap hari nangis haha ! Tapi yang lucu nya . Baru masuk sekolah dah bergaduh dengan sorang kawan aku nih . Aishah name ea . Why ? Annoying gila dia ni . Tapi sekarang kitorang kawan baik haha !

#Kenangan sekolah menengah kedua [SMK Seri Jempol] - Ni sekolah kedua. Masuk sekolah ni aku tak kekok. Sebab most of the students, kawan2 sekolah rendah aku kot . Kenangan lucu ? hiheee~ Masuk-2 je kelas aku tertarik dengan sorang mamat kelas aku . haha ! Sebab dia comel . k tu je laa . 

#Kenangan sekolah menengah ketiga [SMK Desa Kencana,Sabah] - Sekolah ketiga . Hihii . kenangan lucu nya, masa mula-2 aku datang nak daftar kat sekolah tu, aku pakai tudung labuh lagi . Then budak2 form 5 yang tengah belajar dalam kelas tu pandang jee ~ Seram jugak ah . Then aku dengar ada budak jerit " Woiii Ada ustazah baru bhaa di sekolah kita! " Kurang hajaq betol naa ! kiheee malu aku -.- 

2) Cikgu paling kamu sayang ?
#Sekolah rendah - Cikgu Shahrom . Ustaz Norhisyam . Ustazah Norhayati . SEMUA CIKGU YANG AJAR AKU !

#Sekolah menengah 1st - Ustazah Adawiyah . Ehh aku tak ingat sangat la cikgu lain . Maklumlah semua cikgu sekolah tu tak sayang aku haha

#Sekolah menengah 2nd - Cikgu Syariff . Cikgu Leman . Cikgu SADINI ! . Ustaz Faiz . Ustazah Noriyati . Teacher Syieda . Cikgu Masri . Cikgu Salina . Teacher Norlida . SEMUA NYAAA !

#Sekolah menengah 3rd - Cikgu Fatimah . Teacher Soba . Cikgu Nik . Cikgu KH [taktau nama] . Cikgu Ayu . Cikgu Gusmi . Semua cikgu yang kenal aku haha ! Aku tak kenal sangat cikgu lain . Budak baru kan :P

3) Mata pelajaran yang kamu suka ?
- Aku suka subjek MATEMATIK ! The most subjek yang aku minat . And also English ! heww . Best jugak speaking ni benonye . :D Ehh tak nak tanya subjek yang aku tak suka ? Tak tanya pun aku nak jugak cakap . Aku tak suka Sejarah ! Sebab sejarah result PMR aku sesat 1 B pulak haha !

4) Kalau selalu kamu bangun pagi *waktu sekolah* jam berapa ?
- Waktu sekolah ? Masa aku stay asrama , jam 4 pagi [semenanjung] dah bangun . Biasa laa nak cop bilik air kan . Masa sekolah harian biasa kat semenanjung jam 6/5.30 baru bangun . Lewat kot haha ! Masa sekolah menengah kat Sabah sekarang ni , jam 4.30/4 aku dah bangun . Sabah kan matahari nya muncul awal HAHA !

5) Apa nama sekolah kamu ? *ceritakan apa yang best dekat sekolah kamu*
- Dah ada sebut kat atas tadi . Tapi takpe lah . Ulang sekali lagi . 
#SBP Integrasi Jempol - Nothing best there . Why ? Kehidupan terlalu terkongkong . Ohoo aku tak suka kehidupan dikongkong okay . 

#SMK Seri Jempol - Sekolah ni paling best . The best school yang aku pernah sekolah haha . Dekat sekolah ni laa yang mengajar aku erti kehidupan yang sebenar . Dekat sekolah ni jugak yang banyak mengubah diri aku hehe ! Banyak lahh yang best kat sekolah ni . Dengan kawan-2 yang sekepala lagi kan . 

#SMK Desa Kencana - Best ke sekolah ni? hewww SIKIT lahh . Tp much better sekolah yang lepas hihik . Apa yang best sekolah sini . Aku budak baru. So kalau buat salah disiplin pun dilepaskan . YOWWW ! Haha special kot kahkahkah

6) Azam kamu pada tahun 2013 ?
- Azam ? azamudin eh ? ehh ehh haah ! gurau . Azam aku untuk tahun 2013, aku nak jadi yang lebih baik daripada tahun ni. In Sha Allah aku tak kan ber-couple untuk tahun depan . Dan aku akan lebih semangat untuk belajar . Aku nak buat yang terbaik untuk SPM 2014 . Ehh ? Tu dah masuk azam 2014 hee ~ AHhhh tak tau lah . Just aku nak jadi yang terbaik di mata orang dan keluarga aku sendiri . :)

Mangsa Tagging : 
- Nur Zulaiha
- Nor Syafiqah
- Ira


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

26 December 2012

Happy Birthday To Me

26 December 2012 !!!!!!!!!!!!

Ouchaaa ! Today is my befday laa . Thanks for those wish my birthday . And i'm sorry for anyone wish on phone . I can't replied back . My credit tooooo -_______________- haha ! Actually tak tau nak update apa . So title meraban laa . Tapi memang sungguh hari ni birthday aku . Azziera and Adib nyanyi untuk aku ahh tadi . Awww terharu :* Thanks ! 
Ehh ehh next week dah naik sekolah kan . Welcome Back To School Everyone ! Barang sekolah dah beli ? ouchaa aku tahun ni takdo temaa lah . Bantai je beli . Act aku nak tema biru + hitam . Tapi my dad suruh beli bag pilihan dia T_T akur je laaa . padahal bag pilihan aku sendiri lagi murah dari pilihan dia tuh . Mahal bebenooo . Tapi maybe dia rasa bag tu lebih bagus dan tahan kan . Okayy abah . Ija terima ;) Terima kasih abahh cehhh ! Sebenarnya nak beli buku2 rujukan . Tapi excited sangat lah ! Tak jadi ahh . Tunggu dah start sekolah and dah tahu aliran apa baru boleh beli buku rujukan en :D

See ? semangat aku nak sekolah tuu . Haiyaaa . Brand FaberCastle . Ehh aku tak tau acane eja nya tu . wkwkwk . Peduli lahh ! Comey taa beg aku ? Acehh ! haaaa aku dah set notebook aku warna biru sama dengan beg . Tapi apakan daya bukan aku yang bayar semua ni . Abah aku so okay abah haha ! Notebook tuh wajib ! Sebab aku ni pelupa. So, segala homework di beri , akan di catat kan dalam buku yang awesome gila nak mati tuh ! Ehh and buku tu bukan untuk tulis nota-2 kecil , nota-2 ringkas . Aku bukan jenis yang suka buat nota-2 ni . ! Kiheeee ~ Kebanyakan dalam buku tu , aku conteng-2 jee.

K ahhh nothing to write anymore . See u in the next post ! Opsss tadi baca twitter afiq . Wowww ! He smile himself read text from someone . Yeahhh ! Congrate dear capital AA . . Aku akan bahagia tengok kau bahagia even hati aku ni menangis nangis ;) ehee . . And from now on . SUMPAH no more lalakakala ! ^^ Assalamualaikum

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Segmen 3 Hari : Kenali Kawan Baik by Syazlia Dan Husna

Ahaii . Hari ni aku nak join segmen ahh . Macam syiokk ohh segmen ni . Lagi pun aku memang suka join segmen-2 pasal bestfriend-2 . dapat hadiah pulak tu , kalau ada rezki . kiheee . Okay jom !
 
Tekan banner untuk join ;) 

Syarat-2 nya tak susah. Amat mudah . Nak tau ? check it yourself bebh ! penganjur , Im done follow all the term and conditions ;) *tiada.penipuan* Tapi yang ada Klik sini sini sini . Haha ! Tu aku klik je tapi tak tau abenda alah kiheee ~ Okay now time for me to answer all the quest given ! =D
Nama kawan baik 
- Nurul Azziera Bt Shamsudin

Umur
- Sweet 5Teen . Same like me ;)

Tarikh Lahir
- 13 February 1997

Bersekolah di
- SK Serting 3 Felda, Negeri Sembilan . [primary-school]
- SMK Seri Jempol. Negeri Sembilan . [secondary-school]

Sifat yang korang suka mengenai kawan baik korang
- Banyak sangat . Tapi yang aku nak taip . Dia baik, caring, ganas, setia, tak lupa kawan, macam2 lah ! I love her much !

Sejak bila berkawan baik
- Aku suka soalan ni . Huhaiyy . Kami berkawan dari tahun 2004 . Mean that dari kitorang tahun satu lagi . ;) kihee ~ dah 9 tahun kan ? 

Kenangan yang paling kelakar/gila2 ketika bersama kawan baik
- Terlalu banyak kenangan yang aku tak kan lupakan . Tapi yang paling aku ingat . Masa sekolah rendah kitorang curi-2 keluar dari sekolah padahal masa tu waktu pembelajaran ~ Kihee lepak dengan nenek Azziera dekat kebun depan ruman dia . Awwww so cuweet lah yunk !

Ucapan untuk kawan baik korang
- Yun , aku sayang kau . Aku anggap kau dah macam akak aku sendiri :D Even sekarang kita dah terpisah jauh , kau kat semenanjung aku kat sabah , tapi kau sentiasa dekat dengan aku . Sebab kau dalam hati aku ;) Ingat okay we're AZZIELA . Apa itu AZZIELA ? Her name is Azziera and my name is Aleeza . Cuba kalau Azziela di terbalik kan ? jadi apa ? Aleiza . Lebih kurang kan ? ;) Yeahh ! Yun I hope our friendship will never meet the ends :*

Excited gilaa . Sebab dah lama tak jumpa ! hehek !

Riding the silent-motor haha ! Lucu nyaaa :*

Tarikh keramat segmen : 27 Disember 2012 ;) 

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

23 December 2012

Sandakan !

Ahaii ;) Aku nak update entry ringkas yang tak berapa nak ringkas . 22/December/12 tanpa di rancang , aku pergi Sepilok tengok anak-2 kecil bergayutan di dahan-2 pokok . Aww comel sungguh laa ._. Pergi selama dua hari je kot and this is not my holiday T_T sobsob . Holiday aku dah berlalu bulan lepas . Ahax ! Sesaje jalan-II kat Sandakan . Here are some picca I can show you .

Dalam kereta . On my way to Sandakan ahax !
Me with my mom . Woww tinggi aku sikit !
The 'orang-utan' . Oww gayut-2 adventure adik aku nih
Before entered the venue wuwu T_T
Di pintu gerbang . Cehh bajet sokmo aku ni haha
Titian . Titian kah ? whateverr~
Wooo kenapa aku nampak tinggi and debab ni ? errrr ._.
My both brothers ;)
Haha candir yowww !
Looking at something looks weird maybe . kahkahkah
Candit okayhh . Tengah balas mesej masa ni hugagaga !
Macam-2 style kau yee dik ! hahaha
Me with omputeh . Lawak sokmo peristiwa dgn sis nih !
Adik -2 tengah makan . Time for eating ! Ahax !
Hamboiii masing-2 khusyuk dohhh ! huhaiyyy
Lalalaaa ~ Aku pencinta binatang ! aha
Tersenget lah ! Im sorry . Teleng kepala sikit ah :*
Haha ! Banyak bebeno muka aku haa . Sampai naik muak orang . So ? Kesah pulak aku ? hihi :* Ada story yang agak lawak aku rasa and akak di ingat sampai bila-2 haha ! Nampak tak ada gambar dengan orang putih tu . Haaaaa ! Ni citerr diee ~
Me : Hello. Sorry if I'm disturbing u . Can we took some photo together ?
Her : With me ? Yaaahhh sure U can ;)
*tersepak kaki dia pulak!*
Me : I'm sorry . 
Her : Its okay . 
-------------------------------------------------
Her : Where do U from ?
Me : I'm from Negeri Sembilan. 
Her : Where ?
Me : *terdiam kejap* haaa ?
Her : Are you Malaysian ?
Me : Yess exactly ;) 
Hahaha ! Yang lawak nya aku boleh cakap Negeri Sembilan ! Haiyoo apa bengong benoo aku nih . Mana lah orang luar negara tau Negeri Sembilan kan ! hehe . This is the first time I have a conversation with other people outside of Malaysia . Wahaha. Memang menggigil jugak lah berborak dengan sis yang comel tuh ! Okay next story .

The next day , pagi-2 lagi dah check-out hotel . Whoppp ! Aku stay Hotel Tyng Garden je . Hotel mampu sewa hahak ! Pepagi tuh pergi pasar dulu . My dad cari ketam + kerang + udang . Tapi alangkah malang nya aku tak dapat makan semua tu . Kecuali kerang . Why ? Elergik dohh ! Sekali makan nahh kauu rasa kan pedih nya . hee ~ Okay then pergi Harbour Mall for the second time . Malam tuh dah pergi sebenarnya tapi tak puas jalan . Sebab dah lewat malam baru singgah . So pagi nya ni singgah lagi . Aku just beli kemeja je . Wowww ! Last time pakai kemeja masa tahun 6 tu pun sebab aku pengawas so uniform tuh kemeja hee ~ 
Harbour Mall . Masa ni waktu malam . Lengang je ekk 
Heeee ~ No Caption
Me with Fahmi . nampak sama tinggi !
Looking to the sea ~ lalala
Okayy . Jalan-2 lagi . Haha ! 
Okayy ! That's all for this entry . Ahhh happy la jugak dapat jalan-2 haa . Tak lah tengok kelapa sawit je . ehe BYE ! muahsanamuahsini :*

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

21 December 2012

Awak ! Saya Terharu ! :'(


Haii ;) TERHARU ? Iyopp ! tadi aku baca blog Budak Comel + Budak Pandai + Budak yang cukup syarat untuk di jadikan isteri . Cehhwah ! Sori yunk just kiddo :* TEKAN SINI untuk ke blog tersebut ! Aku sangat-2 terharu baca entry DIA tentang PMR result yang baru-2 ni keluar ;) . Rasa macam nak menangis pun ada . Dalam entry tu , tak silap aku dua kali dia mengulang nama aku . Walaupun aku tercampak jauh dari diorang semua . Alhamdulillah dia ingat sangat-2 aku lagi ! Ahhh terharunya sayaaaaaaaa :'( *start.to.cry*
READ HERE BABY :*
Aaaaa . Budak yang aku dok ceritakan sekarang ni . Nur Syamimi Bt Zaini . Budak paling genius batch'97 of SMKSJ . Cehh ! hewheww . Aku nak imbas kembali kenangan aku sama-2 dengan dia dulu :*

Aku kenal dengan dia bulan January 2011 . Tapi aku dah add kat dia kat FB tahun 2010 . Nampak tak kepentingan FB tu cehwahh ! Haha tak pernah tegur lagi masa tu . Walaupun aku baru kenal dia tapi aku tersangat rapat dengan dia . Dia pun termasuk dalam group LIMAZAW . *opsss limazaw bukan 7 orang k ? Semua ahli KRK ! TakeNote!* Aku nak taip balik isi kandungan dalam surat yang dia pernah bagi kat aku dulu . Complete the journey or Cronology sepanjang kita berkawan . !


2010 - Waktu ni kita tak kenal lagi, Tapi aku(mimi) ada dengar cerita pasal kau(leeza) dekat masa sekolah rendah. Kau dengan Yun satu geng . AZZIELA kan ? =D Lepas tu kenal-kenal macam tu je kat Facebook. Masa tu aku tengok gambar kau ngan yun masa sekolah rendah kan , kau nak tau apa aku fikir masa tu ? "Keciknya kawan Yun" . Tambah-tambah lagi lagi, kau tak tembam macam sekarang ! Hehe . Don't get angry haaa !

2011 - Waktu awal tahun, Zahir (your ex-husband) nampak kau dengan Cikgu Syariff tengah jalan dekat tapak perhimpunan kalau tak silap. Nak ke 2 KRK lah time tu . . Dia jerit " Weii ! Aleeza lah ! " HAHA . Aku ingat lagi okay. Seat [tempat.duduk] sebelah Nafisah lah kau duduk. Belakang Aishah , kan ? Lepas tu kau tanya " Ni Syamimi Zaini dekat FB tu eh? " I LIKE !

Januari---Disember 2011 - Sekarang aku dah ada kawan nak pergi sekolah petang-petang. Yeayy ! Sekejap je, baru seminggu kot, kita dah Ngam ! Wahh ! Luar biasa lah kau ni . ANEH ! =D Mungkin sebab kau ni peramah kot . Tak lah kekok kita bercakap kan . Sebab tu tak lama lepas kau masuk kita dah rapat. Tapi tak lah macam belangkas . Uhuii -.-
Ingat tau kenangan masa kita pergi latihan kawad petang-petang
Ingat tau masa mula-2 kau jatuh hati dekat KAKA . Jatuh cinta sebab suara. Feewit ~
Ingat tau masa kita berniaga dekat gerai Ustaz Faiz masa hari 3K !
Ingat tau SEMUANYA !!
Disember 2011 - Aku terkejut kau call aku cakap nak pindah Sabah. Oh My God ! Kenapa cepat sangat ? Tak sampai 400 hari tau kita kenal . T______T Sebulan je lagi pulak tu tinggal. Hari ni pun time kat sekolah (20 Januari 2012) , aku dah mula sebak. Petang karang confirm aku akan menangis sampai terkeluar biji mata. Wuuwuuu . 

Aleeza, I want you to know that you are my bestfriend. I've never met someone like you before. You are special, you are LIMITED EDITION ! Please forgive me for wrong things I've done to you . Okay ? 


Ahhhh . Air mata aku dah ke tahap terakhir dan hampir nak pecah daripada penampung nya . :'( Mimi , I really miss you . I really miss all the moment you create above. Kalau lah kau faham perasaan aku sekarang ni ! Aku nak sangat ada dengan korang . Aku nak sangat ambil result PMR sama-2 dengan korang semua ! Aku nak sangat ulang balik moment-2 yang pernah kita buat sama-2 . Ingat tak kita ramai-2 lepak kat dewan terbuka , kita buat show , kita menari nari , kita buat shuffle , kita main terjun dari tangga (aktiviti berani mati) . Haha . Sangat ingat weh ! Kita selalu lepak sama-2 dekat sekolah . Mimi , kau ingat tak masa balik petang-2 dari sekolah . Kita selalu bergambar kat tengah-2 jalan . Kita main lambung-2 botol air kau then sambut siapa yang dapat tangkap . Kan kan ? ahhhh ! Aku sangat-2 rindu 2 KRK 2011 .!

Aku tau aku ni antara budak perempuan yang becok + peramah + ganas + bajet + poyo hahaha ! Tapi aku rasa kalau aku tak buat cenggitu Mimi takkan cakap aku Limited Edition ! Perghh . Kan kan ? awww . Aku nak ucap Tahniah kat korang semua sebab dah achieve the best untuk PMR . Tahniah korang semua . Tak kira lah berapa A pun kita dapat , itu hasil daripada usaha kita sendiri kan ? ;) ehe . For those yang tak capai target , jangan sedih-2 okay ;) kita geng lah . Aku pun tak capai straight A chillaxx ! Baru PMR . SPM nanti kita buat deboommm ye ! Ehh kalau reramai kita lebih sikit . DebadebOmmmmm ! Okay okay ? TAHNIAH KORANG ! KRK terbaekk lahh ! Aku baca kat blog Mimi tadi 4% meningkat ? Apa yang meningkat tu ? kahkahkah . Aku tak faham lah percent-2 ni . Maklumlah saya budak sastera ~ Hadeyy ~ okay korang jaga diri ontok-ontok wokay ? Aku sayang korang semua . 2KRK 2011 The best ! Walaupun aku dah sekolah kat 3 buah sekolah , tapi aku rasa SMKSJ lah yang paling MELETOPP ! Haa kau keluar dah neelofa haha ! Okay bye ! :* muah sana muah sini . hehe


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

20 December 2012

PMR Result 2012 ;)



Hai saya Leeza ;) heee ni result saya . Berapa tengok ni
|
|
|
|
|
................................................................................

Yeahh aku dapat score 7A1B sahaja . Alhamdulillah . Actually aku baru ambik result ni tadi pagi [20December2012] . Maklumlah aku sekolah kat Sabah jadi agak lewat result keluar. hewww. Apa yang B ? Sejarah lah babe ! Apa lagi kan ? Yang penting aku lepas target sebab aku target 6A2B je sebenarnya . Woww agak terharu dan teruja . Tengok bawah ni ea . 


Okay see ? Markah aku sebelum2 ni . Memang agak teruk huhaiy . And subjek Sejarah Straight C woii ._. teruknyaa . Hahaha . That's why aku target dari sebelum PMR lagi . Sejarah aku B . tak nak lah target C . Aku memang taknak ada C kat slip PMR aku . Malu -,- kahkahkah . Dan akhirnyaaa . The real PMR I scored B for my History . Gembiraa tau sangat terharu . Tak sangka budak yang dah di 'aim' cikgu 'budak.condemn.sejarah' ni boleh dapat B. 

Beberapa hari sebelum PMR baru aku baca nota-2 ringkas sejarah . Yang teramat lah ringkas . setakat tahu basic je kot . Yang lain pepandai lah ingat apa yang belaja kat kelas heee~. Aku more focus kat sejarah tingkatan satu . You know what . Aku langsung tak faham sejarah tingkatan satu yang senang nak mati tu . Sebab masa aku form one , kerja aku tidur kat dalam kelas masa cikgu tengah mengajar kat depan . Kejam kan ? heeee sangat-2. Sory laa aku memang sumpah tak minat gila sejarah tapi terpaksa buat2 suka je la . Layan~ 

Tapi yang aku Confirm A , Bahasa Inggeris , Math , BM , Geo , PI , KH . [POYO] Sains tu pun aku target B je sebenarnya . Sebab paper one tuh bawah 30 aku score . Paper two pulak aku bantai je tulis ikut sedap hati . Mana aku rasa kena dengan jawapan, aku buat je . Alhamdulillah dapat A jugak apa yang aku hantammmm tu . kahkahkah . Aku ni jenis tak minat study kat rumah . FYI , aku kat rumah study bila dah kena herdik dengan mak aku je la . Kalau tak kerja aku dengar lagu , online n blablabla~ Tak caya ? sudah ! Memang masa UPSR pun sama je kot . Belajar sekadar cukup kat sekolah sudah . Sebab tu result dapat pun sekadar cukup2 makan je hahaha ! Bagi aku , masa kat sekolah tu ialah masa untuk aku belaja belaja belaja ! Masa kat rumah ialah masa untuk aku lepak lepak tidurr ! 

Aku menaip kat blog ni menurut apa yang aku buat dan lakukan . Tiada perkara mereka cerita ye . ;) Just nak ingat kan . Waktu kat sekolah , manfaatkan lah betol-2 untuk belajar . Pergi sekolah kalau boleh jangan sekadar pergi nak jumpa pakwe je hehehe ! Aku tak kesah orang couple ke ape . Couple bagi aku bukan penghalang untuk seseorang gapai kejayaan . Asalkan diri sendiri ingat 'AKU SEORANG PELAJAR' . Cukup lahh okay ? kalau kat rumah tu korang nak gayut sepenuh masa sampai tak tidur malam dengan couple masing-2 pun pokok dek kauu lah ! huwaahuwaa~ Percaya tak kalau aku cakap aku struggle untuk PMR 2 minggu sebelum hari peperangan . Sebab aku lagi selesa belajar last minit hee~ Aku penat ah sebenarnya . And aku taip pepanjang ni pun sebab aku stress . So salah satu cara aku hilang kan stress dengan aku merepek meraban kat blog ni . huwaaa! Bye ! :*

Peace YOWW!

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

16 December 2012

Penggantii ?



I miss this moments much :( erghhh Farishh . I hope one day i will find someone like you ;) 


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

11 December 2012

Contest: Saya Si Blogger Awesome 2012 by Yanie dan Akma

 
*tekan banner untuk join
Haii *lambai.tangan* Aku nak join contest hari ni . Actually dah 2 kali tuan empunya contest tinggalkan footprint ajak join . So dengan penuh bangga aku nak join . Thanks kak Yanie invite leeza ye ;) And i'm done follow all the 'syarat' .

*And done follow all the blog too . Nak bukti jugak ? Errr okay-2*
Yeahhh cukup kan ? ehee ;)
Oppssss . Untuk twitter , I'm sorry . Aku dah tak guna twitter ohhh . Deactived selama-lamanya . Tak caya ? Search laa nama aku kat twitter ada tak . muhehehe . So now aku nak jawab soalan kak Yanie . 

Sejak bila berjinak dalam dunia blog?
-- 14 November 2011 Based on my first post [HERE!

 Kenapa berblogging? Best tak?
-- Leeza berblogging sebab blog ni sebenarnya diari hidup leeza . Best gila wokk blogging ni . Dapat kenal orang-2 ramai ;)

Harapan pada blog di masa akan datang?
-- Nak blog jadi femes macam blog Kak Lyssa and Abang Ben Ashaari ;)

Aku nak tagging --- Syamimi Zaini . Sorang je kan ehe Okay done ^^ Harap aku menang lah yee dapat topup pon okay dah tu . Bye!
#NEW UPDATED ! I'm done follow all the sponsor's twitter ;) Baru buat twitter hihi . Nahh Buktii :*

*tinggal lagi 1 tu , wait for confirmation ;)*


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)