19 December 2011

Teater Kebangsaan .. Nak lagi !!

Assalamualaikum ,, Hello peeps ~! Muahh ~!

Okay ~! Korang nampak entry saya kali ini pasal apa .. Nampak ? Hehe .. bagus lahh .. OKay .. TEATER .. Korang tahu tak apebenda alah nye natang tu .. Hehe .. Ops .. itu bukan natang sayang .. hehe .. Okay .. Sebelum saya story lebih2 lagi pasal Teater Kebangsaan ni .. Saya nak terangkan apa itu teater .. Baca yee supaya lebih jelas ~! Hehehe .. Okay .... Nahh tengok niii ... !

Perkataan Teater berasal dari perkataan 'THEATRON' yang membawa maksud tempat menonton pada zaman Yunani ( greek tua ).- Satu gabungan kerja-kerja kreatif yang merangkumi semua unsur seni dan pengurusan berdasarkan daripada naskhah lakon dipersembahkan secara langsung kepada penonton yang dipisahkan oleh ruang dan waktu.
- Satu bentuk persembahan lakonan yang menghiburkan, dipersembahkan kepada penonton secara langsung disebuah tempat dikenali sebagai pentas dan ahli persembahnnya dikenali sebagai pelakon atau aktor.
- Suatu bentuk kerja secara bersama (berpasukan) antara artis dengan naskhah lakon di mana pelakon membawa watak di dalam produksi persembahan secara langsung dihadapan khalayak. 
 Okayy .. Sebenarnya banyak lagi ye korang .. Tetapi saya agak malas nak copy paste ,, Huarhh3 .. :') Korang search je lah dekat sini .. ---> Mrs.Cleverest  hehehe .. :') Okay .. Saya nak mula berstory .. Masa bulan 6 tak silap saya laa .. Saya antara 4 orang terpilih untuk mewakili sekolah saya ke teater peringkat Kebangsaan .. :') Hehe .. Okay ... Masa first-time kat sana saya rasa agak kekok .. Sebab saya tak kenal siapa2 pon .. Budak group saya pulak daripada berlainan Negeri .. Ada yang dari sabah , sarawak , selangor , johor n more lah .. Dan yang pastinya setiap negeri kat Malaysia ni ada dalam ahli kumpulan saya .. Hikhik ..  So kitorang boleh la belajar cakap bahasa negeri lain kan .. Saya suka cakap bahasa Sabah .. Budak group saya yang dari sabah .. Danysh Feerdaus ... Comell gilakk lahh .. Dia form 5 .. Hikhik .. Ops .. Taken .. tak perlu cakap lebih2 pasal dia .. hehe .. Lagi pun Budak se-apartment saya daripada sabah .. Comel2 kakak sabah nii taw .. Kak Puteri Amira .. Kak Darling .. Kak Ummi .. Kak Fareyna .. Kak apa lagi yee ?? Yang pastinya ramai babe ~! Hehehe .. Sebilik saya pulak budak Negeri Sembilan jugak .. kami bertiga .. Saya .. Najwa Aqylla dan sorang lagi saya terlupa nama dia laa.. Lost contact !!!! Hahahaha .. Okay ... Seriously banyak pengalaman yang kitorang dapat daripada Teater nii ... Cikgu kitorang pon sporting .. Cikgu Khairulizam .. Hikhik ... :') Okay korang nak tengok kawan2 saya satu group dan kawan sebilik .. Wait yee sayang ,,, Jangan terpikat kalau2 tengok yang comey dan handsome .. Wink wink ;') hehe .. Nahhh ~!!

ni budak danysh feerdaus a.k.a aqonk .. comel kan ? hikhik

ni budak johor .. Coqq nama die kot .. :)

budak omey .. rpat sama aku ini budak .. deeba .

budak sarawak .. nama ? dunno .. :(

topek ~!! jor budak nehh ~! :')

Kak Juee ... :') Perak ke perlis ek ? hehe

okay .. tak kenal.. tak penah tego :P hehe

okay dia pengarah group kitorang !

Ohh Bobby .. Ini bobby .. comell ...

pon tak kenal ~! Hehehe .. soryy

die pon rapat ngan saya .. :)

syafiq .. omey n manje ~! Hehehe

okay ,, takut nak tego die .. serious je .

akak separtment .. kak fareyna n kak darling ..

Kak Puteri .. Paling rapat nehh ~! Muahh ...

okay .. die memang suke letak gambar mereng , haha

Okay korangg . Ni sahaja yang saya dapat tunjuk .. Okay byee .. Oii ~! Aku rindu korang semua budak teater ~!!!! Hahahahaha ... Diskusi Malam .. The bestt wookkkk .... Hikhik .. okay .. Byee korangg .. Muahhh .. Mishh u all .. --> ayat aqonk 

semua berconteng ~! Yeahhhh ... hahahhahah

I love n miss them so muchh ~!!! Diskusi Malam ~!!

Aqonk dan Kak puteri ... Ehem3 .. hahahha


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

4 Comment:

Fendy said... Reply To This Comment

wow...teater..menarik2...

Leeza Zailan said... Reply To This Comment

hehe .. yee .. amat menarik :') hehe

Fendi Jainudin said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
Fendi Jainudin said... Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.

Post a Comment