07 December 2011

Muka Berjerawat . Jijik Kah ?



Hello ~! Salam Berblogger ~! Hehe ~! Stalker2 saya nii ..
Nakal eh .. Maen intai2 saya nii ,, Hehe ~! perasan kan ?
Uhh ~! Okay .. Entry saye kali ini laen macam je .,. Ehe ?
Terasa kah LEEZA .. Muka LEEZA berjerawat ? Uhh ~!
 
 Okay ~! J E R A W A T ~! atau lebih Famous dengan nama P I M P L E ~! Kan ? Hehe ~! Saya memberi gelaran P U N C H kepada Objek ini ~! Kerana ... Saya asyik Mengepunch muka saya sehingga Punch di muka saya hilang .. Pusing ? maaf yee ~! Huhh ~! Kadangkala lelaki melihat wanita yang berjerawat dengan penuh perasaan ,, Tapi perasaan apa kah itu ? Korang tahu tak perasaan apa ? Suka ? Cinta ? Ohh ~! Memang sah Tidok la hai ~! Lelaki memangdang dengan perasaan JIJIK ~!! Euuww ~!! Macam lah korang Suci sangad ~! Heh ~! Ada ke dalam Qur'an menyatakan bahawa jerawat ini jijik dan hina ? Uhh ~! Bila perempuan sebut tentang jerawat lelaki mula malas nak layan kan ? Korang tahu tak ,, sememang nya jerawat ini penyeri muka ? For those yang mengata Orang ada jerawat lah itu lah ini lah ,, Actually korang jeles kan dengan Keserian di wajah kami ? Kan ? Haha ~! Orang berjerawat tidak semestinya BURUK ~! Malah mereka boleh di umpama kan seperti Puteri ,, Tahu ? Yeahh ~! Jerawat jerawat ,, Semua orang tak suka kehadiran jerawat pada diri masing2 kan ? tapi apakan daya .. kita hanya serah segalanya pada tuhan . Kan ? So ,, Korang yang Berjerawat seperti saya .. Di sini saya ada sedikit Tips atau cara bagaimana penjagaan kulit untuk mencegah daripada jerawat bertandang di wajah kita .. Okay ~!
  • Korang kena rajin membasuh muka pada sebelah Pagi .. Petang .. Dan malam ,, Tengahari tidak di galakkan kerana setahu saya .. Membasuh muka pada waktu tengahari boleh mengakibatkan Panau ,, Kan ? I'm Not sure about that .. :)
  • Korang seharusnya mengenal pasti terdahulu Pencuci muka yang bersesuaian dengan jenis kulit korang eh ? Kat sini Leza nak share beberapa jenis pencuci yang mungkin dapat membantu Korang ,, --> Safi Rania Gold , Safi Balqis Perfect 10 (colour biru) , Safi Gamat (Colour Biru)
  • Korang semoleknya memakai Krim supaya Habuk atau perkara yang comel2 tidak melekat pada permukaan kulit ,, Ops ,, Setelah sapukan krim ,, hendaklah di lapisi dengan bedak powder biasa ,, :) jangan terlalu tebal .. takut di ejek orang ,, hehe :)
  •  Jangan mengesat atau mengelap muka dengan tuala yang telah digunakan untuk mengelap peluh anda atau apa2 sahaja .. kerana mungkin kuman atau benda2 comel akan hinggap pada permukaan kulit anda yang halus mulus itu ,, :)
Okay ,, saya rasa ini sahaja Tips yang saya dapat share bersama korang ,, Cuba lah tips yang saya berikan ,, Insya'allah ,, dengan izin Allah ,, Kulit wajah korang akan cantik seperti yang anda inginkan ye ,, okay ,, bye , muahh ~!

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

4 Comment:

smilenajah93 said... Reply To This Comment

biasalah remaja . :)

smilenajah93 said... Reply To This Comment

biasalah remaja . :)

Leeza Zailan said... Reply To This Comment

hehe ,, yep2 ,, lumrah remaja kan ? :)

Intan Wandalaara said... Reply To This Comment

hi..dear.. jemput singgah blog kak lily :)

Post a Comment