28 December 2011

Oliday at Bukit Gambang Water Park !

Assalamualaikum .. Holla ! Hehehe .. :')

Uhuiii ... :') Okay lama kan saya tak update blog udoh ini .. Hihihi .. Tahu tak sebab apa ? Haha .. Pergi Holiday laa.. baru balik semalam ,, Letih teramat sangad ! Ngheee ,,, >.< So baru Hari ni saya dapat tenyeh lappy ni .. Hahaha ... Kejam ! >.< Okay .. Errr .. Kitorang pergi tak jauh mana pun .. Semenanjung Malaysia je punn .. >.< hehe .. :') Bukit Gambang Waterpark ,, nghee ... Err . Saya tak sewa apartment yang kat gambang .. Mahal ! Hahaha ... Bukan ape . Kitorang rancang dah last minute .. Mana nya nak dapat yang murah an .. Yang ada tinggal apartment satu malan RM500 lebiih jee .. Kau gile ? Ingat aku ni ape ? Jutawan ? Haha .. :') So kitorang cari laa homestay yang dekat2 situ je .. Cari kat internet je loo .. :') semalam pon tak mahal sangad . Okay2 je .. dalam RM100 lebeh .. hihi .. :') tapi series wookk .. Homestay tu best ! rasa macam tak nak tinggal kan homestay tu .. hihi ,,, :') Okay ... 

   Then , 26 December tu pulak ,, My birthday ... Nyanyi siket .. Happy birthday to me .. yaii ! Haha .. Birthday saya kali ni cukup gembira ,, Sambut Birthday kat Gambang Waterpark lah kan ,, Yuiiii ! :P Errr .. Hadiah ? Ayah saya belikan baju ,.... Mahal ohh baju kat gambang ,, haha ... :'P Mak saya belikan kasut .. Yaiii .. Kasut baru warna pink gitu ,, Omey ... >.< Hihihi .. Then macam biase .. Makan-makan laaaa ... Haha .. Makan kat KFC jee . Kek ? kalau befday mesti ada kek kan ? Haha .. Okay .. Kek saya kek coklat ,, Nyummm ! Sedap awwww... :') Hehe ... Then pergi jalan2 kat Teluk Cempedak .. Haha ... Tak beli apa pun .. Jalan2 cari angin je .. Nak rasa suasana malam kat TC kan .. haha .. :') Syok la jugak .. hihi ... Errr .. Lepastu pergi bandar Kuantan je kot .. Beli keropok lekor ,, Sata and others laaa .. Haha ... OKay .. So now , nak tengok tak gambar kami ? hihi .. hewhewhew ,,, Nehh !

Yaii .. Saya tudung pink sebelah lelaki kacak tu .. :')  

Haha .. Yaii !! Peace yawww ... 



Ahaa ! Kat atas ni gambar masa kat Teluk cempedak ,, Hihi .. Ngheee ... >.< Ta banyak pun .. Gelap laaa.. Kurang cahaya .. haha .. :'P 

 Kami ! hehe ..
Saya yang duduk kat atas peha budak laki tu ,, >.< 

Yawww ! aww aww.. haha ...

Opss ! Maaf ini sahaja gambar yang saya dapat tunjuk .. Gambar kami mandi manda .. err... CANNOT .. haha .. sebab ... emm .. sebab saya ... Tak pakai ,,, tettttttt ..... hahahha .. Okay ,, Byee !


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

22 December 2011

Aku mulut Longkang ! Aku barua ! Terima kasih !

Assalamualaikum .. Hai ...
 
Okay sorry sekarang aku bad-mood .. Okay .. Aku mulut longkang ! Aku barua ! Thanks lah kawan cakap aku macam ni ! Aku suka sangad2 .. Aku hargai percakapan kau .. :') Kalau kau baca entry aku ni then kau nak cakap macam2 pasal aku .. Suka hati kau ! Kesah ape aku ? Puihh aa.. Salah ape aku kat kau sampai satu kampung kau nak burok2 kan aku ? Salah ape ? Aku tak tahu aa hidup aku ni cukup malang ! Aku anggap kau sebagai kawan baik aku ! Tapi ape yang aku dapat ? Hah ! Caci ? Terima kasih ! Kau nak sedih sampai menangis melalak sampai guna satu kotak tisu nak lap air mata kau bace entry aku ? Silakan ! Kau kaya kan ! Hahh ! Okay lah weyy .. Seriously .. Aku kecewa + sedih dengan kau ! Kau nak mencarot kat aku ? Sila kan lah .. Coment je kat entry ni ! Okay ? Ops .. Untuk yang marah gila2 kat aku tu .. Cakap mulut aku mulut longkang ? Hahaha ~! Selongkang-longkang aku nii tak lah sampai mengata hebah kat orang pasal keburukan Kau ! Ada aku buat macam tu ? Maybe orang yang mengate aku tu lagi lebih terok mulut nya .. Kan ? Hahaha .. Okay lahh .. Daripada aku menambah dosa macam KAU mengate , Mengutuk , Menghina orang ! Baik aku diam2 .. Hah .. Aku tak nak lah join MULUT JAHAT . Kan ? Okay thanks ye kawan .. Aku sayang kau .. Terima kasih ! :') Ops .. Nak cakap .. Aku tak kan kacau kau dan kau jangan kacau hidup aku ! Boleh ? Okay ? Haha .. Bye .. Assalamualaikum .. :')
 Terima kasih jadi kawan aku ye .. Apreciate it MUCH ~! :')

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

19 December 2011

Teater Kebangsaan .. Nak lagi !!

Assalamualaikum ,, Hello peeps ~! Muahh ~!

Okay ~! Korang nampak entry saya kali ini pasal apa .. Nampak ? Hehe .. bagus lahh .. OKay .. TEATER .. Korang tahu tak apebenda alah nye natang tu .. Hehe .. Ops .. itu bukan natang sayang .. hehe .. Okay .. Sebelum saya story lebih2 lagi pasal Teater Kebangsaan ni .. Saya nak terangkan apa itu teater .. Baca yee supaya lebih jelas ~! Hehehe .. Okay .... Nahh tengok niii ... !

Perkataan Teater berasal dari perkataan 'THEATRON' yang membawa maksud tempat menonton pada zaman Yunani ( greek tua ).- Satu gabungan kerja-kerja kreatif yang merangkumi semua unsur seni dan pengurusan berdasarkan daripada naskhah lakon dipersembahkan secara langsung kepada penonton yang dipisahkan oleh ruang dan waktu.
- Satu bentuk persembahan lakonan yang menghiburkan, dipersembahkan kepada penonton secara langsung disebuah tempat dikenali sebagai pentas dan ahli persembahnnya dikenali sebagai pelakon atau aktor.
- Suatu bentuk kerja secara bersama (berpasukan) antara artis dengan naskhah lakon di mana pelakon membawa watak di dalam produksi persembahan secara langsung dihadapan khalayak. 
 Okayy .. Sebenarnya banyak lagi ye korang .. Tetapi saya agak malas nak copy paste ,, Huarhh3 .. :') Korang search je lah dekat sini .. ---> Mrs.Cleverest  hehehe .. :') Okay .. Saya nak mula berstory .. Masa bulan 6 tak silap saya laa .. Saya antara 4 orang terpilih untuk mewakili sekolah saya ke teater peringkat Kebangsaan .. :') Hehe .. Okay ... Masa first-time kat sana saya rasa agak kekok .. Sebab saya tak kenal siapa2 pon .. Budak group saya pulak daripada berlainan Negeri .. Ada yang dari sabah , sarawak , selangor , johor n more lah .. Dan yang pastinya setiap negeri kat Malaysia ni ada dalam ahli kumpulan saya .. Hikhik ..  So kitorang boleh la belajar cakap bahasa negeri lain kan .. Saya suka cakap bahasa Sabah .. Budak group saya yang dari sabah .. Danysh Feerdaus ... Comell gilakk lahh .. Dia form 5 .. Hikhik .. Ops .. Taken .. tak perlu cakap lebih2 pasal dia .. hehe .. Lagi pun Budak se-apartment saya daripada sabah .. Comel2 kakak sabah nii taw .. Kak Puteri Amira .. Kak Darling .. Kak Ummi .. Kak Fareyna .. Kak apa lagi yee ?? Yang pastinya ramai babe ~! Hehehe .. Sebilik saya pulak budak Negeri Sembilan jugak .. kami bertiga .. Saya .. Najwa Aqylla dan sorang lagi saya terlupa nama dia laa.. Lost contact !!!! Hahahaha .. Okay ... Seriously banyak pengalaman yang kitorang dapat daripada Teater nii ... Cikgu kitorang pon sporting .. Cikgu Khairulizam .. Hikhik ... :') Okay korang nak tengok kawan2 saya satu group dan kawan sebilik .. Wait yee sayang ,,, Jangan terpikat kalau2 tengok yang comey dan handsome .. Wink wink ;') hehe .. Nahhh ~!!

ni budak danysh feerdaus a.k.a aqonk .. comel kan ? hikhik

ni budak johor .. Coqq nama die kot .. :)

budak omey .. rpat sama aku ini budak .. deeba .

budak sarawak .. nama ? dunno .. :(

topek ~!! jor budak nehh ~! :')

Kak Juee ... :') Perak ke perlis ek ? hehe

okay .. tak kenal.. tak penah tego :P hehe

okay dia pengarah group kitorang !

Ohh Bobby .. Ini bobby .. comell ...

pon tak kenal ~! Hehehe .. soryy

die pon rapat ngan saya .. :)

syafiq .. omey n manje ~! Hehehe

okay ,, takut nak tego die .. serious je .

akak separtment .. kak fareyna n kak darling ..

Kak Puteri .. Paling rapat nehh ~! Muahh ...

okay .. die memang suke letak gambar mereng , haha

Okay korangg . Ni sahaja yang saya dapat tunjuk .. Okay byee .. Oii ~! Aku rindu korang semua budak teater ~!!!! Hahahahaha ... Diskusi Malam .. The bestt wookkkk .... Hikhik .. okay .. Byee korangg .. Muahhh .. Mishh u all .. --> ayat aqonk 

semua berconteng ~! Yeahhhh ... hahahhahah

I love n miss them so muchh ~!!! Diskusi Malam ~!!

Aqonk dan Kak puteri ... Ehem3 .. hahahha


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

17 December 2011

Kebebalan Facebook ! Tawar hati dah ..



Heloo stalker semua .. Ehk .. Apa kenyit2 mata .. Haha ..
Okay .. So now .. Saya tengah marah nii .. Geram pun ada ..
Rasa macam nak tumbuk2 tampar2 jee .. Hehe .. Kat sape pulak kan ..


*Aku marah dekat benda alah nii ! 

Okay ! Korang perasan tak makin lama Facebook dah semakin menggila ! Ggrrrrr ! Aku marah nii .. Yang saya pelik nya ,, Tiba2 profile saya berubah 100 % .. Perghhh ,, Berasap siott .. Padahal saya tak setting apa2 pon .. Aduh3 .. Dan sebab kan benda ini .. Saya rasa malas nak berfacebook lagi .. Herrr .. Nak deactived !!!!! emm .. Dah la tu .. Ada pulak budak buat asap dengan saya .. Mana nya tak berapi kan .. ehehe .. Okay .. FACEBOOK ... Selamat tinggal yee .. saya main twitter , blogging , and skype jee lepas ni .. Takde masa nak facebook lagi .. Nanti kalau dah saya terbakar .. Dengan Mark Zuckerberg aku bakar ! Hahahaha ... Okeng ! Ko tunggu Mark Zuckerberg ! Hehehe .. Kejam kan ? Ngheee .. emm .. Apa nak jadi dengan facebook kan .. Lepas satu .. satu dia tukar ... Herrrr ... Benci benci .. Haha .. Okay tu je nak cakap ,, Byee ,, >.< :')

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

15 December 2011

SAYA BELOG BUDAK KECIK 2011 .. Wink wink



Ehem3 .. Holla all .. :') Peace ~! Hehehe ...

Okay .. Hari ni kan saya sibuk dok mengusha belog orang .. Haha ,, Relax .. saya usha belog nye aje .. Bukan tuan empunya belog .. Ye dok ? Haha .. Okay .. So saye terlihat satu segmen ,, *aku.dah.lah.kaki.segmen* .. Okay .. Segmen tu di anjurkan oleh Hero malaya .. siapa pulak lah kan .. Fizo Omar ke ,, ehek ,, Bukan laa ,, Tu saya punya .. :) hikhik .. Abang Ben laaa.. Tak kan tak kenal kot .. Wink wink .. Nak tahu segmen ape ? Jom terjah ~! Fuhhhhhh ~!! *awal.ashaari*

BEN ASHAARI
click banner kalau nak join sekaki yee .. :')

Okay .. So saya nak memperkenal kan diri .. Haishh .. Bukan nak menjualkan atau memperagakan diri saya nii .. Tapi memang dah syarat abang ben .. Saye follow saje .. Korang tak tahu .. Diam .. Pergi usha blog abang ben dulu yee .. Hikhik .. Maaf .. Okay ... :')

Nama diberi oleh ibu bapa saya .. Dalam I/C yee ,, Noor Aleeza Fatihah Binti Zailan .. Opz .. before that .. Nama saya sememangnya Double E dan O yee .. :') So bukan lah saya saje nak menambah untuk glamour yee .. Peace ~! Okay .. Juz call me Leeza .. Hehe ..  Saya lahir tahun Lembu .. booooooo ... :') itu lah umur saya .. PMR Candidates 4 2012 .. :') prays 4 me yaa .. Tempat pertama saya menimba ilmu ,, Di Taska .. Sewaktu berumur 5 tahun .. wink wink .. Then di Tadika Kemas sewaktu berumur 6 tahun pula .. Okay ,, After that ,, Dari Standard 1 hingga 6 saya sekolah di SK Serting 3 Felda .. Negeri Sembilan .. :') Haha .. Okay ,, Form 1 saya melanjutkan pelajaran di Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Jempol .. :') Also Negeri Sembilan .. Haha .. Melekat - lekat Negeri Sembilan kat diri saya nii .. Haha .. But in year 2011 .. I'm school in Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Jempol .. :') Wink wink .. Hehe ,, Ada kisah nya kenapa saya pindah dan berambus dari SBP tu yee ,, Shuttttt .. Okay .. Tujuan saya buat blog ni kan sebenarnya rahsia terbesar saya taw ,, Tapi demi Abang Ben saya relaa .. Haha .. Okay ,. Actually saya buat blog ni untuk mengembangkan pemikiran saya .. Supaya tak lah pemikiran sempit kan .. and blog ni jugak tempat saya luahkan pahit masam manis masin kehidupan saya selama 14 tahun nii ,, hehe .. Lagi pun dunia blogger ni banyak berikan saya tunjuk ajar sebagai seorang remaja .. Hehe .. And saya dapat lebih ramai kenalan blogging daripada facebooking .. Yah .. Sebab bloger kebanyakan nya jujur .. :) Okay ,, Cukup Syarat saya .. :'D Peace ~!! Okay bye ,, Muahhh ,, Mish u all ,, Take Care .. :') F .......


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

14 December 2011

Have a Fever .. Shocked Of You .. :')


Hollaa ~! Hye korang .. How your life today ? Hehe ..
Hope nothing bad happen yah .. Uhh ~! Fever ?
Hikhik .. sekarang musim demam kan ? 
Pelik2 ,, maybe angin Monsun demam kot ...
Sudah datang .. Hehehe ,, Entah apa2 .. Merepek .. Kay ..

 Okay korang .. Semalam saya ada cerita satu entry pasal cinta palsu kan ? Em ,, Lepas je saya tahu pasal tu .. Saya teros pening kepala .. Maybe penat memikir ,, Haha .. Then hari ni satu hari saya tak boleh bangun .. :'( Pagi2 lagi dah muntah2 .. bluerkkk ... Entah laa.. Then sakit perut + Sakit hati ,, Haha.. Terok kan .. Alhamdulillah malam ni saya baru boleh bangun .. Satu hari melepak atas tilam je .. Makan pon tak lalu .. :") Hari ni tak makan nasi pon .. Cecah dapur pon tak .. Haha .. Maybe itu lah yang orang2 selalu cakap kalau sedang Heartbroken kan .. Mandi tak basah .. Tidur tak lena .. Makan tak kenyang .. Uhh ~! Apa agaknya yang akan jadi kat hidup saya lepas ni ek .. em .. So .. saya serah segalanya pada TUHAN yang maha Esa .. Mungkin tuhan nak beri petunjuk .. Sewaktu masih belajar jangan masuk alam percintaan ,, Tapi sikap saya yang degil kan ,, Haaa .. ambik aku .. Macam ni dapatnya .. Samai demam2 bagai .. Aduhh .. Haha .. Saya sendiri pon tergelak dengan diri saya .. Hahaha ... Sengal kan .. Sewel .. Uhh .. Rindu dengan perkataan sewell nii .. Kan awak ? Haha .. Takda orang lain panggil awak sengal .. sewel .. Saya yang selalu panggil awak macam tu kan .. Terok nye saye .. Hehe .. Okay .. So harap korang dapat doakan terbaik untuk saya yee .. Demam pun dah okay siket .. Boleh laa bangun .. Menaip entry ni haa ,, :') Haha .. Okay .. Bye .. Take care .. kalau dulu ada orang wish take care kat saya .. Sekarang takde siapa dah .. So saya yang akan wish Take care kat korang .. Umm .. Kay bye .. Dudah .. Peace ~!!! :'D ::: Take Care Capital F :::


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Cinta Palsu .. What i feel ?.. Just God know ..


I want to cry .. But I have no tears ...
I want to smile .. But there is no company ...
If my fate has been determined ...
To be like this ,, What can I do ... 
OH MYYY DEAR F .....

Where can I find another Like you ..
I mean your attitude .. So sweet .. Love it ..
I can't bear this parting .. And heartbreak
Living In Agony .. :') :'D OH MY F .....

My heart aches so much .. Since you've been gone ..
Leaving me all alone .. With no One ..
ALL ALONE ..... OH MY F .....

The bright world becomes dark ...
The beautiful light is useless ....
The weeping of my heart ...
Adds to my sorrow ..
BUT .. U still Never Appear ~!
OH MY F ....

Where can I find another Perhaps in heaven ..
To grief with me ... 
To cry with me ....
Forever and Ever .... 

:') Hubby .. I Love you .. But Not's you .. Just your kindly behaviour .. Truthly .. I'm falling in love with your cute antics behaviour . :') When I got now that you didn't exist in my life .. You just pretend be a boy with cute face .. Ouh ~! You brings me in love life .. Before this .. I'm just wanna be a single Girl that will show me like a holy girl .. Bluerkk .. I don't think so i'm being like that ,, Uhh ~! So hubby ,, I;m just wanna say gudbye .. Coz maybe after this i no longer use that account Facebook coz it keeps a lot of sweet memories with you ,, The last ,, I want to say .. Thanks wanna be my friend dear .. I appreciate it much .. I can forgive your faults with me ,, And i now actually you don't want hurted my heart .. Right ? But .. it's my fault .. I keep a feeling to you .. And i know you didn't really love me and not keeps any feelings to me right ? So .. Hubby ,, I'm sorry for all the things i do to you .. Gud bye .. I love you as a boy with a kindly behaviour .. Not as a girl that i didn't recognized ~! Assalamualaikum ..


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

12 December 2011

Berat Kah Blog Aku ?



Holla all ~! Selamat petang .. Pagi .. Malam .. And the same mean ~!
Haha ~! Banyak sangat kan .. Hehe , Maaf .. Okay ~! So now ,,
Apa agak nya entry Leza erk ? Apa kene mengena dengan My Title ?
Hikhikhik .. Sabarr ~! Nak story lerr nihh .. hehe .. Okay ~!!

Ehem2 .. So now ,, Saya nak tanya dekat korang2 semua .. Berat ke blog Leza ni nak buka ? Berat ? Saya memerlukan kerjasama dari anda untuk memberitahu saya .. Okay ? Saya ada jugak timbang berat blog saya ni .. Ehkk .. Tak lah lame mana nak loading kan .. Adalah dalam 3* seconds ,, Hehe ~! Around that laa .. :) em ,, Korang tahu kan nak timbang nya macam mana .. Korang pergi dekat { SINI } Okay ~! Just fill in the space domain .. Letak URL blog korag then click CHECK .. Hehe .. Okay .. Saya rasa kan .. Sebab blog jadi berat .. Em ,, Ni kott ,, --->
  • Kehadiran widget yang tak diperlukan ,, such clock.. calendar.. Itu dekat lappy korang pon ada kan ..
  • Button Follow and dashboard .. Like this ..
  • Then .. Korang punye Chatbox or shoutmix ,, No need the floating One .. Hehe ,, Sebab saya checking semula ,, itu adalah antara penyebabnya , :)
  • Header yang terlalu besar .. Such 1000x1000 .. hehe ,, Like that :)
  • Gambar2 yang terlalu banyak di bahagian sidebar blog ..
  • Meletakkan followers di bahagian bawah header .. Lebih molek meletakkan di sidebar blog sahaja..
Okay ~! Saya rasa ini saje yang saya tahu .. Tapi saya mohon kerjasama korang untuk memberikan sedikit coment tentang berat blog saya yee .. Peace ~! Okay dudahhhh ~! :) Mishh u all ~!


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Shoutmix Kene Bayar ? C-Box kan ada ..



Heloo bloggers .. Stalker2 leza .. How you ? Hehe ~!
Okay .. Hari nii kita semue digemparkan .. hikhik ...
Dengan Satu bertita kan .. hehe ,, Nak tahu berita ape ?
Let's continued reading yah ~! Peace ~! Wink wink .. Muah ,

Heyy ~! Hari ni saye blogging ,, Hehh ,, kebanyakan ber-story pasal shoutmix kene bayar mulai 2012 .. Kan ? hehe ~! Biase lah tuu ,, Mula2 je free ,, agak2 dah laku .. Bayar lah weyyy ~! Haha ~! Relax ,, Chill saje lah .. :) Okay ~! Memandangkan shoutmix pon dah berbayar ,, So perlu ke lagi kita nak guna kan nya ? Hah? haha ~! Maybe bagi sesiapa yang nak gunakan ,, SILAKAN ,, Saya tak halang pon ,, Tetapi bagi sesiapa yang rasa macam .. Uhhh .. Takda masa nak bayar-bayar .. Keluarkan duit semata-mata untuk Shoutmix je ,, hehe ~! >macam.saya< wink wink ,, So saya nak memperkenal kan satu lagi benda baru ,, Maybe ramai yang dah tahu ,, Tapi saya baru je tahu ,, So tak salah saya berkongsi kan ? Hehe ~!



Okay korang .. Yang di atas ini ialah CBOX ~! Benda baru yee ,, agaknya lah ,, Ini boleh menggantikan Shoutmix ,, Tapi kelebihan nya tidak lah seperti shoutmix ,, Hehe ~! Tapi okay laa .. kan ,, Hehe ~! Saya dah start gunakan CBOX ini .. :) Uhh ~! Sama je macam shoutmix .. Korang nak sign up untuk ini tak ? Heheh ~! Klik Sini .. ---> Sign Up cBox ... Korang tahu tak macam mana nak sign up ,, OKay .. Meh sini Leza tunjuk siket ,,

1) Tekan Link Di atas atau { SINI }
2) Isikan segala butir2 penting anda ,, 
3) Dah selesai ? Click Create My Cbox!

Okay .. So siap lah segalanya .. Mudah kan ? Korag jangan cepat gelabah laen kali ,, Relax ,, Chill ,, Cool ,, Yeahhhh ~! Hehe ~! Okay . That's all ,, Thank You For Reading ,, Hehe ~! Bye ,, Mishh u all ~!!


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

10 December 2011

CONTEST MY BESTFRIENDS FOREVER by CIK AYU



Moshi moshi ~! Hehe ~! Entry kali ni dak tak wujud moshi ke ape ,,
Saya dah tukar dan kembali kepada yang asal ,, sebab apa ? adalah ,,
Wink2 ,, Okay ,, Actually ,, that's not my aim meaning for this entry ,,
Hikhik ,, saya nak bagi tahu sayang semua nii ,, Saya join satu contest.
Asyek Join contest je ,, Bukan satu ,, Dah banyak pon kan ? So ? haha ,,


click banner to join this contest ~!

Okay korang ~!  Saya hanya mengikut syarat apa yang telah ditetapkan oleh penganjur .. So mereka suruh letakkan gambar bersama BBF masing2 .. So now ,, Saya akan tepek kan gambar KAMI yee ,, ehk jap ,, saya dengar ade orang berbisik laa ,, "Alahai .. Korang bukan Cantek nak Capap muka ~! Blah lahh" amboiii ,, Bisikan hati siape lah tu yee ,, :) Ta mao ta mao ,, :) hehe ,, jangan lah marah2 ,, tak baek tauu ~!



Okay ~! So ,, ni lah gambar yang saya akan tandingkan ,, :) Peace ~! nak cite siket pasal kami .. Boleh ? hhehe ~! Sudilah layan perangai leza yang pelik siket ini yee sayang ,, :) Haha ~! Okay ~! Kami ada 7 orang ahli .. Dan kami ada mencipta sebuah kumpulan ,, ataupun kiranya Geng lahh ~! Nama geng kitorang Simple ~! L.I.M.A.Z.A.W .. Apa maksud nya ek ? Hheehe ~! Okay ~! Tengok ini ~!
Okay ~! Ini lah ahli kumpulan LIMAZAW ~! Tetapi ,, kami juga bukan lah menghiraukan kawan2 kami yang laen ,, :) hehe ~! Kami juga bersama-sama dengan Aishah ,, Athirah ,, Dan yang laen2 lah ,, Okeng ? hehe ~! So ,, kat sini saye nak tag dua rakan bloggers saya boleh ? hehe ,, Okay ~! Jeng jeng ,, Siapa sasaran ku yaaa ,, :) hehe .. { Cik Yanti } .. { Cik manis eve } Okay done all ~! Korang nak join ? jom lah ,, hehhee ,, Okay bye ,, Mish u all ,, Muahhxx ~! :) Peace ~!




Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

09 December 2011

BEN ASHAARI TANYA KENAPA BLOG SAYA LAIN DARI YANG LAIN



Heloo ~! Salam sudah diberi ,, Maka jawablah wahai bloggers ~!
Awak jawab saye sayang .. Awak tak jawab .. Awak punye pasal la.
Hikhikhik ,, Sengal nye awak~! Ups .. Sory ,, Saye yang sengall ,, hehe

Okay ~! Petang ni saya merayau-rayau ,, haisshh ,, ape nii Leeza ,, herrr,, Merayau Je kerja kau yee ,, Hihi ,, Maksud saya , saya merayau-rayau ke blog orang laen lahh ,, Saye ni pemalas nak keluar rumah .. Haha .. Panaskan cuaca ? kalau tak panas pon memang saya tak suka keluar ,, Nak buat macam mana ,, okay ,, haa ,, kan dah apa pulak aku meroyan ,, hihi ,,  okay ,, So , masa saya pusing2 tu , tibe2 ade sorang mamat usha ~! Peewitt ~! ehem3 ,, ::berangan:: hihi ,, Then saye pon tanye kau sape .. kau nak ape ,, hehe ,, ganasnye ,, :) Then si mamat Hensem tu jawab .. Saye Abang Ben ,, Nak ajak awak join satu segmen ,, {segmen ke?} hihi ,, Tak ada lah ~! Saya mereka cerita je tu ,, mana ada abang ben nak usha saya ,, her her her ,, Terkena sudah kan ? Nghee ,, so saya nak join contest abang ben lah ,, Meh siniii ~!!!!

 BEN ASHAARI
hensem kan ? click banner to join ~!

Okay abang Ben ,, Saye nak jawab kenapa yerk Blog saya lain dari yang lain ? hihi .. Okay .. Saye rase kan blog saya sama je dengan blog orang lain , Ada followers ,, Ada header .. <tapi.header.aku.cute> hehe ,, Ada dashboard ~! Hehe ~! Okay ,, Itu memang lah ,, Saya faham apa maksod abang Ben ni ,, Tapi saje bagi pening ,, Maaf .. hukhuk .. Setiap orang memiliki keistimewaan masing2 kan ? Yang ada blogger .. Entry menarik then dapat tarik2 hati pembaca untuk mengomen ,, Tapi saya tak lah macam tu ,, hehe ,, Then , saye rase blog saye cukup sempurna Di mata saya ,, tak tahu lah di mata korang .. Mungkin mata saya KERO kan.. haha ,, Lepastu Blog saya ni kalau siapa yang dah cecah je kaki >blog.ade.kaki?< pasti akan ceria hidup korang kan .. Sebab ape ? sebab korang dapat tahu rahsia2 saya yang terbuku kat blog ni kan .. haha ..  Sejujurnya ,, Blog saya tempat untuk saya meluahkan perasaan .. Maklumlah ,, Takde siapa nak dengar luahan hati saya yang dah berkarat pon ,, :( hehe ,, pity me kan  By the way , saye seorang yang kuat dan sangat suka Berimaginasi .. hehe ,, So apa yang saya berangan kan itu akan tercatat lah di dalam blog ini ,, hehe ~! Then ,, saye bukan lah seorang yang suka Copy n Paste (CnP).. Kalau korang tak tahu ape CnP itu ,, contohnya , Korang koyakkan kertas kerja kawan korang then korang tampal dalam buku korang .. Like that lah ,, hhee ~! Setiap individu ada akal dan fikiran masing2 kan .. So for what haa korang nak CnP nii ,, Buang masa kan . hehe ~! So Penilaian sesebuah blog juga akan di ambil kira dari segi Posting Mem Posting Entry ,, Siapa yang akan menilai ,, Jeng jeng jeng ,, Mestilah Abang Ben , Dah kate segmen dari dia ,, ape ke pandai nya kita kan ? hehe ,, Okay byee ,, :)


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

07 December 2011

Awak Dah Besa Sangat ? Huh !



Hip Hip Hip Kip Kip Kip Tip Tip Tip ~!
 Haiyaa ~! Ape bende alah budak Gedik ni meroyan 
Gedik ke ? ada lah siket kan ? Lumrah perempuan ~!
Hahaha ~! Okay ~! Apa pulak kene mengena dengan entry saye ?

 Okay ~! Korang tahu tak sebab apa secara tiba-tiba kepale Hotak saye nih terfiker nak buat entry ni ? tahu tak ? sebab nya saya meluat GILER tengok wall post dekat Facebook .. Ada yang Ber- mama papa .. Eeuuww ~! Bila checking info .. Allahuakhbar .. Baru 13 tahun dik oii ~! Muda nya mama yee .. Mama dah pandai cari makan sendiri ye mama ? haha ~! Ngengg .. Then , dah lah tu ,, ada pulak nak bercengkerama dekat wall post ~! amboii ,, hebatnyaa awak yee ~! Kalau betul pon rindu dengan "papa" awak tuu ,, private message je laa yee dik ~! Hehe ~! Maaf kalau ada antara korang yang terasa hati .. Kikiki ,, Ouhh~! Belom habes .. Lagi pulak saya nampak ada yang dah SHARE gamba diorang yang kononnya Sweet lah ek .. Pampang dekat Home Facebook orang ~! Astaghfirullah ~! Kalau bertudung okay lah jugak dik .. Tapi adik ni comell .. Suka hati lah ~! :) haha ~! Boleh ke macam tu ? Hishh ~! Saya jugak dapat dosa kan ? so ,, saya pon terpakse lah Meremove adik dan papa adik yee ,, hehe ,, Then , adik tak sayang ke dengan ibu bapa adik ,, tak tahu ibu bapa apa .. okaylah .. budak sekarang main speaking je kan ? Parents la dik .. hihi .. Parents korang hantar korang pergi belajar dekat sekolah .. Tapi some of them ada yang balik sekolah dapatnya BOYFRIEND woo ~! Hebat nya adek ~! Haha ~! Kan ? Tabik springgg lah adek ~! wink wink .. Kalau impian parents awak tak tercapai baru lah awak menyesal kan .. So masa tu Nasi dah jadi apa ? Basi dah kan .. Tak boleh nak buat apa .. Awak nak makan ke nasi basi ? koman2 pon bagi Miooww makan .. hehe ,, Kan ? ehmm ,, Okay2 ~! Saya rasa cukup sampai sini saya nak menyedarkan adek2 saya yang amat saya sayang ~! So , adek fiker2 kan lah yee adek ~! Okay bye ,, Mish u all ~! :) peace  ^_^


Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

Muka Berjerawat . Jijik Kah ?



Hello ~! Salam Berblogger ~! Hehe ~! Stalker2 saya nii ..
Nakal eh .. Maen intai2 saya nii ,, Hehe ~! perasan kan ?
Uhh ~! Okay .. Entry saye kali ini laen macam je .,. Ehe ?
Terasa kah LEEZA .. Muka LEEZA berjerawat ? Uhh ~!
 
 Okay ~! J E R A W A T ~! atau lebih Famous dengan nama P I M P L E ~! Kan ? Hehe ~! Saya memberi gelaran P U N C H kepada Objek ini ~! Kerana ... Saya asyik Mengepunch muka saya sehingga Punch di muka saya hilang .. Pusing ? maaf yee ~! Huhh ~! Kadangkala lelaki melihat wanita yang berjerawat dengan penuh perasaan ,, Tapi perasaan apa kah itu ? Korang tahu tak perasaan apa ? Suka ? Cinta ? Ohh ~! Memang sah Tidok la hai ~! Lelaki memangdang dengan perasaan JIJIK ~!! Euuww ~!! Macam lah korang Suci sangad ~! Heh ~! Ada ke dalam Qur'an menyatakan bahawa jerawat ini jijik dan hina ? Uhh ~! Bila perempuan sebut tentang jerawat lelaki mula malas nak layan kan ? Korang tahu tak ,, sememang nya jerawat ini penyeri muka ? For those yang mengata Orang ada jerawat lah itu lah ini lah ,, Actually korang jeles kan dengan Keserian di wajah kami ? Kan ? Haha ~! Orang berjerawat tidak semestinya BURUK ~! Malah mereka boleh di umpama kan seperti Puteri ,, Tahu ? Yeahh ~! Jerawat jerawat ,, Semua orang tak suka kehadiran jerawat pada diri masing2 kan ? tapi apakan daya .. kita hanya serah segalanya pada tuhan . Kan ? So ,, Korang yang Berjerawat seperti saya .. Di sini saya ada sedikit Tips atau cara bagaimana penjagaan kulit untuk mencegah daripada jerawat bertandang di wajah kita .. Okay ~!
  • Korang kena rajin membasuh muka pada sebelah Pagi .. Petang .. Dan malam ,, Tengahari tidak di galakkan kerana setahu saya .. Membasuh muka pada waktu tengahari boleh mengakibatkan Panau ,, Kan ? I'm Not sure about that .. :)
  • Korang seharusnya mengenal pasti terdahulu Pencuci muka yang bersesuaian dengan jenis kulit korang eh ? Kat sini Leza nak share beberapa jenis pencuci yang mungkin dapat membantu Korang ,, --> Safi Rania Gold , Safi Balqis Perfect 10 (colour biru) , Safi Gamat (Colour Biru)
  • Korang semoleknya memakai Krim supaya Habuk atau perkara yang comel2 tidak melekat pada permukaan kulit ,, Ops ,, Setelah sapukan krim ,, hendaklah di lapisi dengan bedak powder biasa ,, :) jangan terlalu tebal .. takut di ejek orang ,, hehe :)
  •  Jangan mengesat atau mengelap muka dengan tuala yang telah digunakan untuk mengelap peluh anda atau apa2 sahaja .. kerana mungkin kuman atau benda2 comel akan hinggap pada permukaan kulit anda yang halus mulus itu ,, :)
Okay ,, saya rasa ini sahaja Tips yang saya dapat share bersama korang ,, Cuba lah tips yang saya berikan ,, Insya'allah ,, dengan izin Allah ,, Kulit wajah korang akan cantik seperti yang anda inginkan ye ,, okay ,, bye , muahh ~!

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)

06 December 2011

Happy Befday Honey



Heyy ~! Ting Tong .. Tong Ting ~! Hehe ...
Today .. 6 / December / 2012 .. Kan ? hehe ~!
Betol tak ? Macam tak percaye je kan ? Wiwiwi ..
Nak tahu sebab ape ? Nak ? Nak ? Betol ni ? Okay ~!
 
 

 Hehe ~! Befday ? befday siapa pulak ni ? Nak kate befday Leza .. Lame lagi .. Kan ? Okay .. Actually .. Hari ni Befday Fon Leza Nokia 1110i .. First Fon yang Leza pakai .. Ini lah ,, Sayang sangat2 dekat fon ni .. Every year Leza bagi hadiah kat fon Leza bile befday die sampai .. Tahun lepas Leza belikan Coverset yang baru .. Tahun ni tak kan nak beli coverset lagi ek .. Any suggestion ? Hehe ~! Nothing lah ~! Okay ,, Jom nyanyi same-same dengan Leza untuk Honey leza ni ,, Ye ye ye ,, Jom ~!!

 Happy Befday To You ..
Happy Befday To You ..
Happy Befday To Nokia 1110i ..
Happy Befday To You ... 

 Uhh ~! Happy nyee ,, Usia die dah 5 tahun pun ,, Saye start guna Fon ni masa saya berumur 10 tahun .. Lama kan ? Alhamdulillah .. It still beside me ,, Haha ~! And now ,, saya dah kurang guna fon ni .. sebab buat problem je ,, geramnyee ,, hehh ~! Rase macam nak CAMPAK kat longkang je ~! Gggrrrr ~! hehe ~! Tapi terlalu kejam lah pulak kan ? haha .. Mentang2 dah ada Fon baru ,, Lupa pulak yang Lama kan ,, Ish2 ,, teroknye ,, Saya tak nak jadi seperti Kacang Lupakan Kulit ,, Yerkk ~! Hihi .. Korang nak tengok tak Wajah ayu si cantik manis Nokia 1110i kepunyaan saye ? Hehe ~! Kalau sudi .. Tengoklah .. Kalau tak sudi ,, It's Okay ,, Saye tak kisah ,, Hehe ~!

 Omey tak ? Omey kan ? hehe ~!

 Okay .. Itu lah rupa si manis yang Bertakhta di hati saya selama 5 tahun .. Hehe ~! Naseb Baek tadi pagi saye dengar bunyi alarm Fon menandakan Befday fon ini ~! hehe ~! Okay .. Apa yang terpampang di screen Fon saye ini .. perlu dan wajib di abaikan .. ye ye ye ,, Hehe ~! It's Doesn't mean anything La ,, hehe ~! Kalau korang nampak just tulis AIZA FOREVER je kan ? Haha ~! Korang tak tahu apa makna di sebalik itu kan ? ehk ,, Just half of my friends je yang tahu maksud itu yee , hehe ~! Uh ~! Okay .. Nothing to say more ,, So ,, You wait for my next entry after this okay ,, Muah ~! Mish U all ~!! >.< Peace ~!

Thanks spend your time here . Do follow and leave a tag ;)